reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

polna ona juz byla umowiona u tego lekarza, zabronione ale to nie problem ich znalesc, jest sporo takich lekarzy co zajmuje sie aborcja. byla juz umowiona u niego, no ale postanowilam ja wziasc najpierw do normalnego gina zeby jej erduszko zmieklo...i podzialalo:)

reklama
mikusa ja wogole pierwszego nie zauwarzylam ,dopiero jak bylam z Ala na szczepieniu to lekarka mi powiedziala ze juz jest PIERWSZY ZABEK :-D
pamietam jaka to wtedy radosc byla a P to wszystkim sie chwalil w pracy ze ALa juz dorobila sie pierwszego zabka :happy::rofl2:
I jak dalej spi ?

HELLO
Per Zywa ja czekam na jakies inf jak Ci idzie z tym robotnikiem ? :-)

witam mamusie;-)
Paulinka dała mi w kość w nocy i teraz...:baffled: w nocy juz nawet męża obudziłam, bo ja sił nie miałam i on ja usypiał.... . Paulina ma znów katarek i chyba przez to nie chce znów spać:zawstydzona/y: qrde... zaś sie obudziła, po 3 minutach...:-( ona mnie wykończy dziś... ciagle w koszuli biegam, nie mam czasu sie ogarnac:baffled:

Dzień dobry z rana:-)
Dzis juz bylam u wampirow co mi krew zabrali:-(Nie lubie tego strasznie:-(Ale jak mus to mus.A teraz siedze i farbuje wloski na braz ciemny zobazymy co to wyjdzie:)
ahh nie ma jak to byc w domku i wyspac sie we wlasnym lozku:)
a u was widze nie wyspanie jest.. upsss.... dobrze ze moj brzdac jeszcze siedzi w brzuszku:)

mikusia teraz po tym szpitalu wstaje o 7 rano i kladne sie o 23 i jakos jeszcze dzemka popoludniu a i tak zawsze rano wstawalam bo do szkoly:) wiec nie bede miala chyba z tym problemu :) chodz boje sie caly czas czy sobie poradze z moja mala zlosnica jak jzu sie urodzi... :) ale wszystko da sie przezyc

Każdy ma inne podejście do tej aborcji ja np jestem za ale na początku kiedy bierze się tabletkę wczesnoporonną i tyle żadnego rozrywania dzieci :| tego już nie qmam w życiu bym nie zaakceptowała czegoś takiego też widziałam takie filmiki ale to jak już to są maluszki które są wykształcone i mają uczucia a póki można wsiąść taką tabletkę to nic złego w tym momencie jeszcze często można poronić samoistnie i nie ma żadnej skrobanki i jeżeli dziewczyna dowiaduje się na tyle wcześnie i wie że nie może mieć teraz dziecka to ja jestem za tym żeby wzieła taką tabletkę niż żeby marnowała życie sobie i dziecku ... tyle na ten temat :-)
Ja też nie miałam łatwego początku bo mój facet mnie zostawił z tym wszystkim samą po 3 latach związku i tak na prawdę planowania dzieci i rodziny... tyle że on mnie zostawił jakoś w 3 miesiącu więc już aborcja nie wchodziła w grę wiedziałam że mała już jest małym człowieczkiem nie fasolką ale gdybym dowiedziała się na początku to myślę że bym jednak usunęła ... i nie uważam się przez to za złą matkę czy coś w tym stylu bo ja po prostu uważam że w 6-8 tygodniu to jeszcze nie jest dziecko.

No to się wygadałam ale nie lubię ludzi którym się układa żyją sobie bez większych problemów i nie rozumieją decyzji ludzi którym jest ciężko nie można osądzać jeżeli nie jest się w takiej sytuacji ... ja np popieram swoją koleżankę uważam że decyzja o tej tabletce była bardzo mądra w jej przypadku ;-) TABLETCE podkreślam żadnego rozrywania dzieci ... :/

No a teraz idę się ogarnąć :-p

dobra lepiej zostawic ten temat. Ille ludzi tyle opinii...ja to wlasnie sie wybieram do pruszcza gdanskiego. spory kawal drogi mnie czeka, jakies niecale 2 godziny autobusem....hmmm...masakra.no ale musze. wroce wieczorkiem , wiec zycze wszystkim milego dnia:)

Hello dziewczynki:-)
U nas znwou upal.. dzieki bogu ze wierczory i noce sa chlodne:tak:przynajmniej Lena spi spokojnie:tak:
Co do zabkow to leni tez wyszedl jak miala chyba 5.5 miesiaca a potem to churtowo sie posypaly.. a teraz mamy jeszcze tylko 5 do wyżnięcia:-Di koniec:tak:
Co do aborcji to ja mowie stanowco niee:no::no:i jeszcze raz:no: nie moglabym sobie tego darowac, ze zabilam cos co moglo byc moim dzieckiem.. jak tak patrze na Lenke - nie moglabym.. mimo, ze to by byla tabletka czy cos w tym rodzaju..
Femme piszesz, ze moze przerwalalbys ciaze miedzy6-8 tyg.. ja bylam na USG w 8 tyg boze az sie poryczalam.. moja coreczka miala nozki, raczki, i tak nimi fikala cudownie.. nie moglabym.. :-:)-(zawsze jest jakies rozwiazanie.. czemu to dziecko mialoby nize zyc.. co ono takiego zrobilo.. jak matka nie ma mozliwosci utrzymac siebie i dzieciatko to jest tyle par, ktore dadza mu tyle milosci:tak:takie jest moje zdanie..

Kurcze a ja dzis jestem jakos taka zmeczona, jakby mnie jakies grypsko bralo:no:masakra, boli mnie wszytsko..

reklama
A ja wlasnie zajadam sie lodami ,lazanki zrobione wiec mam LUZ :-) potem mam ponoc przypilnowac Dawida i Lucje bo siostra jedzie na zakupy !!

Ala o maly wlos pozbyla by sie zabkow z przodu przez Lucje :wściekła/y:naszczescie udalo mi sie Ja zlapac !!

Asiowo z malym dzieckiem nie ma tak lekko :rofl2:

Aha ...
Femme piszesz ze 6-8 tygodniu wedlug Ciebie to nie dziecko !! a wlasnie w 6 tygodniu zaczyna bic serce wiec chyba to juz mala istotka ....

Ostatnia edycja:
Do góry