reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

witam dziewczyny.... mnie troszke nie bylo bo bylam w naszym nowym mieszkanku, musialam powynosic tam wszystkie graty,bo nie bylo puste...i tam takie bzdety....ILONKO ten twoj to naprawde cham, dobrze że mu w pysk strzelilaś-zaslużył!!a wiecie co, u mnie byla kilka dni temu moja kuzynka, tez ma 19 lat, i mi powiedziala ze jest w ciazy... w 10tyg i chce usunac to dziecko, poniewaz jest z chlopakiem a go nie kocha, chciala sie rozstac a teraz zonk-jest przerazona. wczoraj miala wizyte u lekarze by usunac ciaze i zrezygnowala bo sie przestraszylo. mialam jechac z nia,ale nie chcialam zeby zrobila cos takiego. specjalnie jej pokazalam rozne filmy o aborcji, i zeby to jeszczze 50 razy przemyslala, poszlam z nia rano do mojego gina, chcialam zeby zobaczyla malenstwo, i wiecie co? poskutkowalo. juz nie che tego zrobic. mozna powiedziec ze ocalilam malenstwo:):):):):):):):)teraz przychodzi do mniei trzyma brzuszek, cieszy sue strasznie jak kopie, juz sie nie moze doczekac kiedy jej takm bedzie brykal

reklama
Oleńka postąpiłaś wspaniale... uratowałaś jedno maleństwo... w końcu żeby kochać dzidzie nie trzeba kochać faceta i nie trzeba z nim być...
famme ja ćwicze tylko mięśnie klatki piersiowej, położna mówiła żeby mięśnie kegla ćwiczyć, i do tego jeszcze oddechy brzuszkiem, i żeby sie przyzwyczajać to rozstawiania nóg... a tak poza tym to żadna "aktywność" nie jest potrzebna... wystarczą spacerki...
Madziu jak dobrze że jesteś i że wszystko oki... martwiłyśmy sie strasznie... sprawdź może numer tel w swoich danych bo może ja byka strzeliłam...Gratuluje córuni... Ja w opcji jak będe miała dziewczynke miałam właśnie wiki :-) tylko te imie w gre wchodziło...

mikusa ona byla z tym facetem miesiac potem wpadli. brala tabletki no ale taka skutecznosc..mysle ze troche jej to dalo do myslenia. mam nadzieje ze bedzie dobrze. jak ogladalam te filmy o aborcji...mialam lzy w oczach. same zdjecia byly straszne, jak rozrywano dziecko na kawalki a ono jeszcze takie malucienkie , jak pol palca i z urwana nozka....az plakac sie chcialo...wiecie ja tez bralam tabletki i wpadlam po 2miesiacach. ledwo zaczelismy a tu juz dzidzia sie pojawila. ale nawet nie pomyslam o usunieciu.tez mialam problemy z moim S pierwsze 2 miechy byly straszne i o krok od rozstania.ale przetrwalismy i jest ok. teraz nie wyobrazam sobie zeby nie bylo tego malego broja w moim brzuszku.

a ja twierdze ze skoro 0,001 wpada na tabletkach a ja bylam akurat ta osoba to tak musialo byc.najwidoczniej bylo mi z gory dane zostac mama w tym wieku.....z czego sie ciesze... a jak tam sie twoja sliczna laleczka sprawuje mikusa??? bo moj broj mnie kopie...:p

OLENKA - to że nieodpowiedzialna to fakt ... nie rozumiem jak można paść z facetem którego się nie kocha ... u mnie tak na prawdę to była wręcz "planowana wpadka" ale co do dziecka to zależy ... moja koleżanka usunęła w 6-7 tygodniu i bardzo dobrze ... w tym tygodniu jeszcze nie można tego nazwać dzieckiem a jeżeli nie ma się warunków to moim zdaniem lepiej usunąć tyle że ona nie dość że ma nieodpowiedzialnego faceta to źle w domu i nie miała by pomocy i nie widzę przyszłości dla tego dziecka więc wiesz ja uważam że póki serduszko nie zacznie bić to lepiej czasem usunąć niż zapewniać dziecku dupsianą przyszłość wszystko zależy od warunków no i od tygodnia ciąży bo nigdy bym nie osunęła wiedząc że już bije serduszko... ;-) przynajmniej to moje zdanie :-)

Co do diety to najlepszą dietą jest jeść regularnie żeby się nie głodzić i nie pozwolić na obżarstwo i nie jeść po 18-19 kolacja jest nie zdrowa :-) i wszystko nie trzeba się specjalnie ograniczać :-) ja tam nigdy nie miałam z kg problemów ale koleżanka tak z 15kg zrzuciła :-)

ILONA - no widzisz ... on ma wszystko w dupie bo jest pewien że go nie zostawisz ... udowodnij chamowi że się myli :-)

KASIA - a jakie ćwiczenia na klatkę ? i jak ćwiczysz te oddechy brzuszkiem :-p ?

Witajcie Dziewczyny! A więc tak, trochę mnie nie było i nie zdołam dokładnie czytać o czym pisałyście, w każdym bądź razie, witam nowe Mamusie i gratuluję wszystkim nowonarodzonym :-D
Posłuchajcie, wczoraj byłam u lekarza i... MAM JUŻ MAŁE ROZWARCIE I MOŻLIWE, ŻE MOGĘ URODZIĆ JUŻ DO DWÓCH TYGODNI!!! Gin powiedział, że Mała (już na bank MAŁA :tak:) jest całkiem rozwinięta, waży ok.2783 gramów i jest gotowa już na wyjście. Ale powiedział, że mam się oszczędzać (również brak stosunków ;-)), żeby donosić jeszcze tak ok. dwóch tygodni. I co myślicie? :-)

olenka19 tej kolezance nie ma sie co dziwnic bo w sumie wpadka to wpadka nigdy nei wiadomo jak zareagowac,.. ja wpadlam z malenka ale w sumie planowanie... lecz mojego partnera znalam tylko 3 miesiace nie cale i to jeszcze nie za bardzo... nie ma sie czym chwalic ale warto o tym mowic by innym dawac przyklad ze nie wszystko jest stracone i zawsze mzona sobie jakos poradzic
a za ta dziewzyne trzymam bardzo mocko kciuki aby jej sie udalo :)

Cześć dziewczyny.
Madziu Jak dobrze, że już z nami jesteś
Netgirl To nie jest tak że od razu zaczęłam ćwiczyć, wcześniej przez miesiąc ćwiczyłam. Teraz przed każdą A6W robię jżejsze ćwiczenia i się rozciągam, a po to już tylko ćwiczenia na rozciąganie. Ja realizuję sześciotygodniowy plan czyli jestem już na 1/4.
Mogę teraz powiedzieć że jest warto się pomęczyć, po pierwsze samoocena mi wzrosła, straciłaM 1.5 CM W PASIE, no i czuję się lżejsza. teraz mam więcej motywacji, może jak zchudnę to mąąż znów mnie zauważy... Obieca łam sobie że wytrwam to tak musi być.

A ja wczoraj byłam z Justynką u okulisty. niby na siatkówce są pewne zmiany pigmentacyjne i pewna wada wzroku, ale to w jej wieku jeszcze jest możliwe, tak samo z tym zezem. Za pół roku kontrola. A za tydzień ja idę.

Witam Dziewczyny ;-) ja mialam ciezko noc ,Ala budzila mi sie z placzem od 2 i tak do 5,moze znowu zeby ida :sorry2: teraz siedzi z Lucja w pokoju i sie bawia ,przynajmniej troszke mam spokoju !!

Basia widac dziadek zastepuje Jej tate :-) u mnie Ala jest strasznie nierozlaczna zemna - jak tylko gdzies znikne i nie widzi mnie przez minute to odrazu krzyczy ..mama.. i szuka :sorry2: no chyba ze sa gdzies w poblizu dzieci to ja nie musze istniec :rofl2::-D

Ewi wiec zostaje tylko czekanie i miec nadzieje ze z oczkami jednak bedzie dobzre i jakos sie unormuje ;-)

Ilona BRAWO ;-) dobrze postapilas !!

Olenka no to chyba chciala isc do lekarza gdzies na lewo zeby zalatwiac aborcje bo bo tak jak pisala netgirl w Polsce jest zabronione !! chodziaz sa pewne wyjatki ale o tym przeciez nie bedziemy pisac :sorry2: grunt ze postanowila urodzic bo to Najwpanialszy moment dla kazdej kobiety i nie powinna zalowac :tak:

Karolina wiec juz mozesz sie pakowac do szpitala :happy: a jakie imie wybralas dla dziewczynki ?

reklama
mikusa hmmm wiesz sama ze kazde dziecko jest inne :-) mi sie wydawalo ze Ala bedzie miala juz piewszego zabka jak konczyla 4 miesieco bo strasznie pakowala wszystko do buzi :sorry2: a pojawil sie pierwszy jak miala skonczone 6 miesiecy wiec chwile to trwalo :happy: potem zaraz wyskoczyl drugi i dwa kolejne na dole -potem miesiac przerwy i znowu 2 wyskoczyly i zauwarzylam ze Jej tak hurtowo na raty wychodza co 2 miesiace po 2-4 zabki !! NO i teraz wlasnie jest czas :rofl2:

Do góry