reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
kasiek oo masz siostrę?:-) fajnie ja zawsze chciałam mieć:tak:. Kłóciłyście się bardzo jak byłyście małe?

Umi mam dwie siostry jedna 2 lata młodsza druga 7 lat młodsza:) Z Izką zawsze się razem bawiłyśmy i zawsze byłyśmy razem może później się kłóciłyśmy jak już nastolatkami byłyśmy bo ona ma trudny charakter nigdy nic jej nie pasuje hehehe więc i ciąganie za włosy było teraz jest chrzestną Dominiki i mieszka w Warszawie rzadko się widujemy teraz przyjechała to się doczekać nie mogłam a po dwóch dniach miałam dosyć:) A ta młodsza to młodsza jak się urodziła to pampersy jej zmieniałam czuje że jest między nami dystans bo nie pogada się jak z tamtą wstydzi się i w ogóle szczególnie teraz jak ja mam rodzinę;/
Wydajesz się na forum starsza przynajmniej takie odczucie miała bez obrazy. Ale to ze stylu pisania bo przezcież Cie nigdy nie widziałam:)

kasiek a tak:-D znaczek " moderator" potrafi zmylic człowieka:-). Wiesz, mysle że z twoja najmładsza ssiostrą to tak przejsciowo bo jest nastolatka teraz, ale jak bedzie miała te 20 kilka lat to sytuacja może sie diametralnie zmienić i możecie być świetnymi koleżankami:-)

Umi możliwe na razie jak ja idę z koleżankami albo Izka ze swoimi ro się odwraca bo nas się wstydzi i mówi że siarę robimy... No może i tak jak się z kimś co kilka miesięcy widzi:) No właśnie może i przez znaczek "moderator". Młoda miała w tym roku czyli w ostatniej klasie gimnazjum koleżankę w klasie co była w ciąży to strasznie wstydziła ze mną o tym gadać zresztą na każdy temat... Po za tym strasznie rozbieżne charaktery mamy ja taka spokojna nie byłam nawet do ojca się śmiałam: Agata wychodzi z koleżankami a ja się go pytam dlaczego nie zapytał się o której wróci ja za coś takiego to już na klatce schodowej szlaban bym miała a on: bo ona wie kiedy ma wrócić a nie jak Ty buuuuuuuu

kasiek88 hm... czyli jest taka bardziej "rozważna", stateczna i opanowana, a zarazem niesmiała i troche zamknieta w sobie. Przejdzie jej:-) A co do dziewczyny w ciazy z jej klasy. Może najzwyczajniej w świecie nie chciała o tym rozawiać bo nie uwazała Ciebie za sprzymierzeńca a raczej kogos typu rodzice:-):-p. Nastolatki w jej wieku kochaja wyłacznie swoje środowisko, a starsi są przewaznie be. Choć generalizować sie nie da bo wszystko zalezy od człowieka. nie sie wydaje, że ona cie po prostu za staruche uwaza:-D, albo ma po prostu problem z tym, że masz męża i dziecko. Może jest bezwiednie zazdrosna o Ciebie, a tą zazdrość okazuje odpychając Cie od siebie

Umi nie wiem czy to się zmieni może jak ona też będzie miała swoją rodzinę zawszę taki dystans był ja się z nią nie bawiłam a raczej ją bawiłam Izka to jeszcze ja miałam ją pilnować. A o tej koleżance to pewnie nie miała co mówić bo to nie jest jakaś tam bliska tylko po prostu koleżanka z klasy a dla niej też może być krępujący temat ciąży w tak młodym wieku

witam. wpadłam na chwilkę na forum, aby dać znać że jakoś się trzymam.
ale tylko ze względu na dziecko... bo inaczej nie dałabym rady.

wszyscy są w szoku, babcia była jak kobieta wicher... pracowała, latała na pielgrzymki itp. miała więcej energii niż my wszyscy... tak jak napisałam w sms, to był zator...
w środę rano mama zadzwoniła do mnie z pracy byśmy natychmiast jechali na bronowice bo coś się dzieje, po 10 minutach byliśmy już pod blokiem, a tam karetka już stała... na korytarzu aby zobaczyłam zapłakanego brata i sąsiadkę kora mi nie pozwoliła do mieszkania wejść... najgorzej to było słyszeć tą reanimację... pompki, elektryczne przyrządy... ale nic to nie dało...

ja się nie mogę z tym pogodzić, babcia była za dobra dla wszystkich, pomagała innym, modliła się za nas...
najgorzej jest z dziadkiem, musimy na niego uważać, mamie ciśnienie skacze to w górę to w dół, słabnie...

brat też ledwo.. to on ostatni z babcią był, to on karetkę wezwał i babcię próbował reanimować... a ma tylko 13 lat...
no.gif

raz na jakiś czas wpadnę na forum...

Mariolciu aż się popłakałam jak przeczytałam posta;( Trzymaj się wszystkie jesteśmy i myślimy o Tobie!!! A Ty myśl o dziecku babcia na pewno się cieszyła na prawnuka nie potrzebna druga tragedia DBAJ O SIEBIE JESTEŚMY Z TOBĄ SERCEM

reklama
ewi ja myslalam ze juz poszla Justynka do szkoly. Moj chrzesniak jako 5 latek poszedl a ma 4 lata i 10 mies.
ale dzis jak go moj brat jego tata zaprowadzili do szkoly to byl taki placz ze masakra ciekawe jak tam a zaraz wraca ze szkoly to sie dowiem;p
kasiek my tez planujemy jak Amelka do szkoly pojdzie. chyba ze za te pare lat ruszymy z budowa domu to nie wiem czy bedzie drugie,ale ja bym chciala....

Do góry