reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej.
Ja jak nei na jaxdach to zmęczona jestem.
dzisiaj w domku siedzę to trochę odpoczęłam ale i tak nie czuje się za dobrze.
Klaudix Czty byla pogoda czy nie ważne ze wyjazd udany. a fotki super, ładną tworzycie rodzinkę.:tak:

reklama
Liza, to dzieciaki się wyszalały dzisiaj :)
oby czas do środy szybko zleciał.

ja to planuje jakoś nagrać filmik jak się brzuch rusza, ale zawsze jak wezmę aparat to już spokój jest.

Mariolcia taaa, do srody nocki znaczy sie schodzi w czwartek rano a potem od piątku 6-18 do niedzieli,także ten tydzien dupny! ale fakt ze w czwartek rano bedzie bo teraz sie zjarnełam ze przeciez początek roku jest ;/ jejku musze zapisac w kalendarzu!!:szok: nie moge sie przyzwyczaic do tego ze Hania juz do szkoly!;/ ehhhhh

Dzieciaki padły jak muchy!:-D Hania juz od 35min tez spi, jak nigdy!;-)

Ostatnia edycja:
jestem :-D
boze jak ciepło... :-(
topie się !! ;-)

Umi zdrówka dla Kacperka . Oby katarek przestał " boleć " ;-);**
Malwina gratulacje dla siostry ;-)
Mariolcia tak tak czkawka ;-) oj jak mi jej brakuje :-(
Gosdia no massakra . Od czwartku szkoła ale tylko 3 razy w tygodniu bo dwa dni to praktyka ale ja mam macierzynski ;-) śłiczne fotki ;-)
Liza oby szybko to zleciało ;-) . Oby do środy !;-)

No to jak sie topic to topic na całego ide zaraz na solarium ;-)

HEJ HEJ
Młody ze starym oglądają umizoomi i Kacper śpiewa z nimi te ich wszystkie piosenki... uwielbia tą bajke... ja zresztą tez ;)

Był w przedszkolu, to jak wychodziliśmy rano do przedszkola to mi wyskoczył z tekstem "mamko a tata mi powiedział że sam mogę iśc do przedszkola, no to cześc" i rura... zaczął mi uciekac, w przedszkolu tylko przez bramke przeszliśmy to poleciał się bawic, a jak przyjechaliśmy po niego to z wyrzutem do nas "a dlaczego tak szybko przyjechaliscie, dajcie mi jeszcze pare minut" i babka powiedziała że widac że mu się przedszkole podoba... zobaczymy jak będzie jak trzeba będzie wstawac o 6 i siedzie od 7 do 16 w przedszkolu ;) zobaczymy... narazie jest dobrze, póki różków nie pokazuje to będziemy życ ;)

NANCY witam
UMI mi Kacper też kicha od kilku dni... tzn w niedziele i poniedziałek było niefajnie ale w poniedziałek jak ręką odjął katar znikł ale we wtorek wieczorem znowu trochę mu cieknąc zaczęło... na szczęście on daje psikac wodą sobie, czasem nawet sam sobie psiknie, fridą też próbuje sam sobie czyścic... nie chce dawac chysteczką... ale frida lepiej wyczyszcza... a i ja mu kropie na noc olejkiem OLBAS na poduszke, jak ma zatkany nos to po 4 wdechach odtyka mu sie. No i nastraszyłaś mnie tą ospą bo mały ma kilka czerwonych kropek :/
LIZA no to dzieciaki się wyszalały to i spac szybko poszły... bo oni zazwyczaj tak przed 20 zasypiają o ile dobrze kojarze? Co do nocek, mój M chodzi na nocki od maja 2008 roku bez innych zmian... wolna noc tylko z sb na nd, i tydzień urlopu plus święta... już się przyzwyczaiłam
MARIOLCIA oj ja też się namęczyłam z takim filmikiem, raz mi się udało... ale na starym kompie zostało :(
MALWINA ja z moim też wojne tocze od niedzieli... tzn cichą wojne bo nie rozmawiamy... ale mam to w nosie... mam więcej czasu dla siebie i młodego bo jego słuchac nie musze co mi blabla nad uchem... on nabroił i się obraził na mnie ale szkoda moich nerwów
GOSIDA twoja niunia ślicznie wygląda w tej sukieneczce... jak taka modeleczka mała... fajnie że wypad udany :)
EWI a jak tam termin na egzamin? ja w poniedziałek mam mie wewnętrzny... testy już u niego zaliczyłam... no a po wewnętrznym od razu na egzamin jedziemy mnie zapisac... już papiery wypełnione nawet :) on tak liczył że do połowy wrzesnia powinnam miec termin

mloda a ty juz nie karmisz piersią???
mama smazyla placki z jablkiem ja pitole smrud w calym domu .moj niedobry poszed usypiac Amelke pewnie padnie zaraz.
No tak mnie draznil dzis ze jakbym miala gdzie to bym pojechala na "wczasy"odpoczac od niego.
wogole to taka niezdarna sie zrobilam jak nie walne w drzwi(w klamke) siniak na pol reki a bol:eek:to zrobilam sobie cos w nadgarstek az mi napuchlo...echhh.... jutro mam wolne i dzis i wczoraj ale mi dobrze...:-p
napila bym sie browarka,ktos ma ochote???;-)

umi to nie dobrze że nie miałaś ospy dorośli gorzej przechodzą szczególnie niebezpieczne dla kobiet w ciąży jak różyczka;/ Niech mały zdrowieje:)

Mariolcia
no fajnie ale wiesz to są rzeczy używane i już wiesz takie mniej ładne bo ta córka wujka chyba z 8 lat więc na wyjście np. do kościoła czy lekarza coś ładniejszego by się przydało... I tak najczęściej kupuje w szmateksach ale w jakąś kurtkę i buty zimowe będę musiała zainwestować zresztą niedługo zobaczysz jak to jest... Ja wszystkie rzeczy dla noworodka miałam ze szmat nie używane i takie śliczne że w sklepach nie ma takich ładnych i dobrych gatunkowo ale wtedy moja przyjaciółka pracowała w szmateksie:) Fajnie że macie swoje mieszkanko:) Tak to czkawka Dominika to po całym brzuchu mi skakała i jak się urodziła co ją trochę rozebrałam miała czkawkę w cumie bardzo często z 5 razy dziennie:) Też nagrałam filmik ale tylko ja coś tam widzę:D:D

gosia super że dostaliście kredyt:)

Malwina
mężowie maja to do siebie że wkurzają:) Przejdzie:) A odpoczynek Ci się przyda ja właśnie robię to samo u moich rodziców:)

Herbata
ja też piorę prasuje gotuje Domką się zajmuje ale muszę być wypoczęta bo siedzie w domu...;/

gosdia super fotki, mała jak księżniczka a Ty laska że hoho;)Domka też miała z 7 miesięcy jak stała w łóżeczku i przy bujaczku:)

Lizka hej właśnie się zastanawiałam gdzie Cie wywiało:) To trochę z mężem pobyłaś przynajmniej że go widziałaś... Oby do środy szybko minie zresztą teraz wielkie przygotowania Hani do szkoły Daniel do przedszkola ojojoj szok też pewnie nie będę mogła uwierzyć kiedy przyjdzie czas na moją:)

Ewi to bardzo aktywnie spędzasz czas rachu ciachu i zdasz egzaminy i będziesz śmigać:)

Młoda topisz się i jeszcze na solare lecisz?? Hehehe potem znowu będziesz siedzieć pod prysznicem:p:p

KasiaF to super że mały tak lubi przedszkole przynajmniej nie musisz się martwić:) Nie bój się jak rozkręci się na całego to go Panie nie dogonią:)

gosia w sumie ja bym się napiła może lepiej by mi się zrobiło:) Też tak mam że nie wiem skąd te siniaki, ja nie lubię placków z jabłkami;/

Mała szaleje właśnie coś na stopę mi zrzuciła;/ Spać nie chce lata bez pampersa bo krosty jej jakieś wyskoczyły jutro cały dzień w majtach będzie latała bo gorąco a niech sika nie mam siły z tymi pampersami a skubana dobrze wie o co chodzi bo mówi siku jak popuszcza a jak dolece z nią do kibelka to nie sika wrrr... Dopiero tą swoją małą lalkę o której pisałam sadzała na kiblu;/ Jutro chyba pójdę z nią bo jakieś atrakcje na mieście są dla dzieci z okazji festiwalu wyciągnę koleżanę z córką to przynajmniej będą razem się bawiły:)

reklama
Do góry