reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Daffi moze to nic powaznego. powodzenia u lekarza. daj znac co jest Malej!
Mloda zazdroszcze ze mozesz na solarium isc... ja wygladam jak corka mlynarza :-D
ViKamcia Emma bedzie przebierala w chlopach ;-) ale ona szybko rosnie, dopiero co na porodowke jechalas... a Viki faktycznie duza.
Vegas sliczne zdjecia. ja tez musze karuzelke kupic :dry:

znow na nogach od 6.00 jestem. poszlabym spac, ale do lekarza ide o 12.00 wiec to sie mija z celem. milego dnia dziolchy

reklama
A co tu taka cisza:)

Prezent M się spodobał:)

Robimy imprezkę w niedzielę dla rodziny i juz czesc zakupów mam, ale nie wiem jak ja się wyrobię na niedzielę po południu jak w sobote jedzziemy na rajd na cały dzien. A przeciez sałatek w piątek nie zrobie , bo do niedzieli to róznie moze byc. Tort tez chce sama zrobić , ale coś czuje ze nie dam rady..eh(

Zuzia własnie idzie spac to mam trochę czasu dla siebie

daffi daj znac jak po lekarzu

Rox to zapewne zapracowana na maxa:)

Macie jakieś przepisy na sałatki łatwe i szybkie do zrobienia???

Malwina fajnie że prezent się podobał:) A robiłaś sałatkę z curry albo z kalafiorem jakiem i sosem czosnkowym?

Daffi bidulka mała mam nadzieję że szybko jej przejdzie:) Daj znać jak wrócicie:)

Młoda szalejesz z tym solarium ale nie dziwię się ja się w sumie 2 lata nie opalałam bo najpierw w ciąży a potem małe dziecko i w ogóle przygotowania do wesela to w tym roku jestem nie naopalana

Vikamcia
strach pomyśleć co to bedzie jak będziesz miała dwie panny na wydaniu:p

Teście się szykują do wyjazdu w domu bieganina jeszcze kilka godzin zupa ugotowana bigosik ze wczoraj:)

Ostatnia edycja:
Hej!

Gosdia tak chodzi o kanalik łzowy, no też mam nadzieje, że te masaże pomogą :-) ale zaczęło mu bardzo ropiec i muszę uważac żeby grzybica się z tego nie zrobiła, dlatego antybiotyk chyba i tak będę musiała mu aplikowac…
Zazdroszczę tego wypitego redsika:-)

ViKamcia ja karmię piersią i chodzę na solarium, ważne żeby sutki zakrywac…

Ewi no to już, na co czekacie:-D

Daffi ojejka, dobrze że pojechałaś… Biedaczka malutka, oby leki pomogły raz dwa… Zdróweczka dla małej!!! A o lekarzach nic nie mów… o na nich brak słów. Ja wczoraj poszłam do okulisty (oczywiście prywatnie bo na nfz trzeba rok czekac) i też prawie 200zł wydane:/:/:/:/:/ no ale wiadomo dla dziecka robisz wszystko…

Herbata ja w ciąży byłam biała jak mleko, nigdy nie byłam taka blada jak w czasie ciąży, dlatego jak urodziłam to po tych 6 tyg poszłam na solarkę, wyszłam przeszczęśliwa:D:D

Dziewczyny przyszedł dzisiaj laktator, ściągnęłam sobie mleczko żeby małego do butelki przyzwyczaić |(bo tak jak pisałam mały mi się nie najada i chciałam dodatkowo mm wprowadzic). Ściągnęłam 100ml z jednej piersi, wypił wszystko i ryk że mu mało, więc dałam mu drugiego cycucha(bo niego nie ściągałam) i całego mi opróżnił… jestem w szoku bo to by znaczyło że pi razy drzwi wypił 200ml!!! Szok!!!a zapomniałam dodac że je tyle co 2-3 godziny!

Ostatnia edycja:
kasiek nie nie robiłam a mogłabys dać przepis???

daffi kurcze to nie dobrze z Julką , ale miałaś infuicję i to się liczy, ze szybko Julce ulży...a co do kasy to niestety tak to jest w Polsce,

Daffi- dobrze,ze już wiadomo co Julce dolegało. Jaki pech,że i te gardło czerwone. Można się było nie domyśleć,że ten pęcherz chory. Biedna Julka:( Niestety dziewczynki znacznie częściej dopada zapalenie pęcherza.

Adasiowi przebiła się częściowo kolejna piątka,bezobjawowo. Cudownie. Troszkę nas te ząbkowanie zawsze męczyło, zazwyczaj łapał infekcje jak głupi, no i troszkę cierpiał. A teraz to wogole nie widać po nim. Jeszcze dwie i koniec-mam nadzieje,ze szybko i bezboleśnie się pojawią:)

Daffi wspolczuje bardzo. nie dosc ze Julka sie nameczy, to jeszcze tyle kasy... eh, szkoda gadac. tyle dobrze ze przynajmniej wiesz co jej jest. oby szybko wyzdrowiala!
klaudix wez mnie tu nie doluj solarka :tak: ciesz sie ze Maly duzo je, lepiej tak niz jakby byl niejadkiem.
Malwina podziwiam ze Ci sie chce tak samej wszystko zrobic. moze tort zamow jednak?
a co do salatek to lubie taka jedna :cool2:
4 jajka gotujesz na twardo
pare marchewek
kilka ogorkow kiszonych
pol kg ziemniakow
groszek z puszki
kukurydza z puszki

marchewke tez mozesz kupic juz pokrojona w kostki w sloiku.
ziemniaki,ogorki i jajka kroisz w kostke, dorzucasz cala reszte. do tego 2 lub 3 lyzki majonezu, sol i pieprz.
zamiast ziemniakow mozesz dac torebke ryzu

lenka gratuluje kolejnego zabka :tak:

Ostatnia edycja:
Witam :)
Ale tutaj dzisiaj cichutko :)

Daffi, dobrze że poszłaś do innego, czasem warto zasięgnąć opinii innego lekarza.. Prawda, ze kasę ciągną niesamowicie, ale najważniejsze żeby Julcia wyzdrowiała.

Klaudix moja Zosia moim pokarmem po 3 tygodniach przestała się najadać, nie był wartościowy podobno... I piję od tego czasu Bebiko 1.

Malwina18 znasz sałatkę z makaronem?
Gotuję się do niej makaron świderki.
Papryka konserwowa
Szynka (najlepiej Blok szynkowy)
kukurydza
ogórek konserwowy

Wszystko kroisz w kostkę dodajesz do wcześniej ugotowanego makaronu, następnie majonez i sól i pieprz do smaku.

Mój D. ma dzisiaj i jutro wolne więc mamy swój weekend. Zosia ucięła sobie drzemkę po wygłupach. A ja piekę skrzydełka w sosie z miodu i papryki chilli. Ciekawe co z tego wyjdzie .:confused:

Vegas lakiery Eveline są w Biedronce :tak: po 5,99 zł. U nas widziałam już tylko miętowe i chabrowe, ale były też chyba pomarańczowe.

Daffi no to Was Julka załatwiła :-p
Zuza jak ma gorączkę to pół dnia śpi ;-)
Ojj biedna Juleczka, żeby szybko przeszło :tak: a z tą kasą to masakra :sorry:

EWI malować coś będziesz? ;-)

krucha szczerze mówić nie wiem, bo nigdy w ciąży nie mierzyłam :-p

klaudix to dużo Filipek wcina :-p Zuza też tak zawsze jadła, zawsze było jej mało z cycuchów ;-)

lenka gratuluję ząbka i fajnie, że bezobjawowo :tak: ile Adaś ma już piątek? Zuzia ani jednej :sorry:

Myślałam, że będę miała dużo nadrabiania, bo cały dzień mnie nie było, a tu tylko 2 strony :-)
Zuzia dzisiaj zasnęła po 16 i obudziłam ją o 18.. ciekawa jestem o której ona mi zaśnie na noc :-p najwyżej poczeka na tatusia :tak:

Ja dzisiaj rozjaśniałam włosy.. uwaga uwaga - czterema rozjaśniaczami! I jeszcze to za mało na moje włosy :sorry: na kawałek nie wystarczyło i jutro trzeba dokupić jeszcze 2 i wtedy poprawię. Ale na górze to mam dosłownie platynę, wyglądam jak idiotka :-D jak już wszystko będzie normalnie rozjaśnione to kładę na głowę Płomienną Iskrę :-):-D

reklama
Anetka- wow szalejesz. Wszystkie laski do okoła szaleją z fryzurami a mi się nie chce mojego standardowego kolorku położyć, muszę się wziąść za siebie:p

Adaś ma dwie piątki, narazie jedna w całości, a druga malutka-ale jakoś fajnie to idzie. Zazwyczaj był do tyłu z ząbkami -poównując z rówieśnikami-więc się nie spodziewałam. Tak się cieszę,ze niedługo to się skończy. Młody przestał tak chorować. Zawsze przy ząbku infekcje łatwo łapał. Narazie odpukać -już tak nie chorujemy.

Przez tą pogode mało z domu się ruszam. Musze jutro przełamać się i wybrać na miasto-bo zakupy większe wypadało by zrobić przed weekendem.

Do góry