reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

umi No moje to jeszcze śpią, nikt im nad głowami nie gada i nie chodzi jak to S ma w zwyczaju.
Elwirka A próbowałaś zmniejszyć ilość drzemek do jednej, czy to może jeszcze za wcześnie? bo już nie pamiętam kiedy Mareczkowi zmniejszałam.

ojej a ja muszę w końcu coś zjeść. zrobię sobie tosty z dżemem.
wiecie ja na tej mojej diecie nie chudnę jeśli o wagę chodzi ale nogi mi chudną:-D dziwna sprawa.

Ostatnia edycja:
reklama
MŁODA A tak z koleżanka :-)
DAFFI Temperatura potrafi utrzymywać się kilka dni więc miejmy nadzieję że dziś jest ostatni dzień.
ELWIRKA A szkoda. Może mała w nocy spala by dłużej.

Witam , witam i o zdrowie pytam ;P
Zdrówka dla chorowitkow!

U nas oki.
Malwina ja mam multum przepisów na surówki, sałatki :-D
Umi urlop, ehhh odpoczywasz mowisz;-) to masz dluuuugi weekend naprwde :tak:
Pogoda sie poprawila, ide na dwor z dzieciakami zaraz, to mikolaja przetrzymam do11 ;)
Nocki jak zwykle cale przespane od 19:30 do dzis 6:30.
A rano jak lezelam z mikim jeszcze zauwazylprzy koszuli mojej guzik i ja do niego "co to? guuzik" on sie na mnie spojrzal to ja do niego "zizik" (tak starszaki mowily na guzik na poczatku, łatwiejsza wersja poprostu) a mikolaj na mnie sie spojrzal i powiedzial "ziiiiiiiiiii" :-D hahaha cięzka ma mowe w sumie ale to co;-) nadejdzie i jego czas gadania.

Ewi- ja też jestem na diecie i waga stoi. O tyle dobrze,ze nie idzie do góry. Ale widzę,że jakoś brzuch szczuplejszy i nogi-chyba,ze mi się tylko wydaje.

Vegas- fajnie,ze już sie zaklimatyzowałaś w pracy. Ja bym nie potrafiła mieć teraz taką pracę. Za bardzo przywiązana jestem do Adasia i trudno było by mi czas innemu dziecku poswięcać. Może jak Adaś będzie starszy. Poza tym nigdy nie wiem jak postępować,gdy cudze dziecko jest niegrzeczne. Pilnowałam dwóch kuzynów, najpierw jednego, a potem urodził się drugi. I ogólnie byli dość grzeczni, tylko nerwowi i od czasu do czasu coś ich napadło-to nie wiedziałam co robić. Zazwyczaj pomagało dzwonienie do mamy lub taty. Mimo,ze lubie dzieci to jakoś niechętnie zajmuje się sama cudzym dzieckiem.

Zamówiłam wczoraj termometr do skroni i ucha. Mam nadzieje,ze będzie w miarę dokładny. Bo te zwykłe elektroniczne to beznadziejne są. Zazwyczaj mierzyłam dwoma i wyciągałam średnią. Jeśli wychodziło,ze ma gorączkę to męczyłam dopiero rtęciowym. Zamówiłam z firmy MICROLIFE. Ma któraś tą markę?

Liza maly jak zacznie mowic to juz nie nadazysz ;-)
Mloda Ty to masz dobrze z Rafikiem. przynajmniej sie wysypiasz ;-)
Daffi szkoda ze goraczka wrocila. mam nadzieje ze bedzie sie jednak poprawialo.
Vegas tez podziwiam ze sie zaklimatyzowalas...
Elwirka wspolczuje nocek, ale moze Mala z czasem bedzie sypiac dluzej. tego Ci zycze :tak:

ja nawet dzis pospalam, ale to pewnie dlatego ze przemeczylam sie wczoraj i o 22.00 padlam jak mucha. buziaki i milego dnia

Witam dziewczynki

Daffi zdróka dla malutkiej może jutro już będzie lepiej

Lizka
nie martw się Domka też mało mówi a Twój dopiero rok skończył:D Ale zizki jest dobry heheheh

Lenka
też myślałam żeby kupić ale Domka w sumie może 2 razy do roku jest chora i ma gorączkę na razie odpukać nie choruje i sprawdza się ten elektroniczny dobrze działa:)

Vegas to czas powiększyć rodzinę :p:p Jak Ci tak dobrze z dziećmi idzie:D:D Nie no żartuje ale fajnie że Ci się w pracy układa szkoda że za opiekę nad własnym dzieckiem nie płacą to byś była z Martyśką:) Gratuluje nowego słowa:)

Umi
to miał byc urlop a nie ręce pełne roboty:p

Klaudix
to rzeczywiście masz głodomora w domu co to będzie jak będzie jadł normalne jedzenie nie nadążysz robić:) Spróbuj tego Mleka modyfikowanego ja dawałam Domiśce jak byłam na uczelni bo koło 3 miesiąca już nie dało się laktatorem ściągać a nawet nie laktatorm tylko ręcznie jak z mleczarni ze mnie płynęło a potem nic na raz dwie 250 mogłam napełnić i dalej nakarmić Dominike:)

Ewi
z koleżanką?? Ja to już bym gula miała hehehehehe:)

Młoda ale Ci dobrze z tymi nockami mały Cie nie przemęcza:) Zazdroszczę:)

Elwirka moja jak miała 10 miesięcy też spała dwa razy nawet dłużej chyba do wczesnej wiosny były dwie drzemki:)

Beacia
dobrze że małemu minęło:)

No my jesteśmy same myślałam że jak pojadą to C będzie częściej w domu a tu po 8 już do samochodu pojechał;/ Dobrze że zupkę ze wczoraj mamy bo nawet nie wiem gdzie jest klucz do mieszkania żeby wyjść po zakupy znając życie teść ma go przy sobie gdzieś pod Świnoujściem:D Trochę nadrobiłam przepraszam jeśli którejś nie odpisałam. My już na dworku byłyśmy trawę zgrabiłyśmy i w piachu siedziałyśmy w sumie nie mam jak robić bo mnie na dwór ciągnie a w domu sajgon i jęczy może zaraz przyjedzie siostra C z synem to się razem pobawią:)

Dafii jak jest temperatura to organizm walczy z tą przeklętą zarazą, ważne że nie jest gorzej, będzie coraz lepiej. Z Julci pewnie silna babka ;)
Liza jak Ci tak cała trójka zacznie nadawać to zatęsknisz za ciszą ;) Ja czasem mam dosyć mojego siostrzeńca...
Młoda Ty to masz dobrze... Taki maluszek a śpi całą noc ;) Zosia to grubo po 3 miesiącu skończyła się budzić... Ale trzeba było się trochę nawalczyc.

Więcej nie dam rady odpisać, więc przepraszam jak kogoś pominęłam. Moje dziecko ma dzisiaj dzień świra ;) ciągle się rechocze i potrzebuje towarzystwa:p Nawet butla z mlekiem ją smieszy ;)

reklama
Do góry