reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Basia to dobrze bo ja ciagle slysze wkolo zebym juz ALi nie karmila :sorry2: oki daje Jej lyzke ale tak jak mowisz jedzenie ..czasami.. laduje w Jej buzi a a potem WIELKIE SPRZATANIE i przebieranie ALi - ja tez sie musze przebierac :-D a potem i tak po 10 minutach siadam i karmie Ja sama bo wtedy sie naje !! ale tak to wszystko sama wcina typu -chleb i chrupki !!

Madzik a ja mam stopien niepelnosprawnosci umiarkowany !! wiec co nie dostane ? :sorry2: przeciez do konca zycia bede widziala tylko na jedno oko-chyba ze odnajda jakis sposob na przyklejenie siatkowki o rozrusznik nie wspominam bo wprzeciwnym razie pewnie juz bym lezala pod ziemia :blink: a zanim mi go wszczepili miesiecznie kupowalam dwie paczki tabletek za 300 zl zeby jakos funkcjonowac-musialam oczywiscie sama sprowadzac z austrii bo zanim NFZ laskawie przyjmowac moje wnioski mijaly 2tygodnie,zanim dostalam lekarstwo mijaly kolejne 2 a i tak miesiecznie mogli tylko jedno opakowanie sprowadzic dla mnie:wściekła/y:

Wogole Ci wszyscy urzednicy komplikuja tylko ludziom zycie !!

reklama
Czesc Wam dziewczynki ::) Jak mija dzionek ??

Ja byla wczoraj pierwszy raz w pracy i robota nawet dosc nie jest ciezko , tylko nie wiem jak bedzie z karmieniem , bo cycki myslama ze mi odpadna po 5 h nie karmienie :/:dry: mysle ze moze bede brala sobie ze soba pompke i zawsze sobie cos sicagne mleczka i bedzie lepiej !! a pozatym nie wiem czy nie obejdzie sie bez kawy albo jakiegos innego dopalacza , bo wrocilam po 11 a o 6 wstalam i dosc ciezko :p ,a noramlnie bedzie wracac jesce pozniej :sorry2: A jak karmie to nie moge raczej kawy ?? No zobaczymy jak to bedzie , mam nadzieje ze dam rade :) MUSZE:-D

Madzia daj znac koniecznie co i jak z malenstwem ??:) Bedzie dobrze:-)

aleksandra witaj wsrod nas :)

Polna no to rusz dupencje i robic prawko :p

Mikus a sek w tym ze my mielismy prawei nowe auto , noo prawie w sumie z 2004 roku honde acord i dlatego chcemy go oddac bo jak sie psyuje teraz to co bedzie potem :wściekła/y:
W kwestii wychjowania to moze i masz troszke racjj , ale co zrobic jak facet nie cche sie nauczyc ?? ma to w nosie bo ponoc to babska robota :angry: Moim zdaniem duzo robi tu wychowanie matek , moja tesciowka niczego go nie nauczyla wszystko mial zrobione nic w domu nie pomagal i nie robil , przyzwyczail sie ze przychodzil tylko jesc i spac !!!:wściekła/y: I ciezko mu sie wdrozyc w takie obowiazki , bo ma przyklad na mamusi , tatus nic w domu nie robi i on tez nie wiec faceci musza tylko pracowac ??? Ja ucze filipka od malego ze ma mi pomagac w sprztaniu we szystkim czym moze ! Wiem ze jest jesce malutki i nie dokonca rozumie , ale potem bedzie mi latwiej i oczywiscie jego przyszlej malzonce:)

Ewii to dobrze ze nic sie nie stalo :-)

Asiowo to niciekawie :/ :no: ale wszystko sie szybko ulozy i maz znajdzie parce :) trzymam kciuki :-) a co kuzyna sklonilo do tego podpalenia ?? masakra i jesce chcial osierocic 3 dzieci !! chyba musi byc ostro podlamany !

basiu a jaki ty masz zawod kochana ??:-D

firanka u mnie to jest tak ze nawet jak wyjde to obraza majestatu przez rok i wypominanie przez nastepne 10 lat :-D dobrze ze Twoj jest taki wyrozumialy:)

Miska kobieta zajedziesz sie.. kurcze mam nadzieje, ze wpadniesz w rytm tego wszytskiego.. ja tak mialam w pazdzierniku jak zaczelam studia - myslalam, ze zdechne:confused:nie dalo rqady po miesiacu..
A co do mojego zawodu to nic specjalnego - jestem terapeuta zajęciowym:tak:wiec wiecie jakbyscie dziewczynki potrzebowaly to sluze pomoca:-Dzartuje oczywiscie:-p

Polna to przesrane masz z tym zdowiem.. powinni Ci przyznac rente - takie jest moje zdanie . alebo zmienic postawe proacodawcow.. serio.. kurcze ja ostatnio trafiam na samych dupkow.. jak slysza, ze mam dziecko to dziekuja:angry:to sie wypchajcie:wściekła/y:

Kurcze Madzia cos nam sie nie odzywa - mam nadzieje, ze u niej ok..

Miska a kto mi da prawko ? :-D chyba ze musialabym przekupic okuliste ale jak narazie szkoda kasy na takie pierdoly :sorry2:
a z praca to poczatki przeciez zawsze sa trudne ale wkoncu wpadniesz w rytm i bedziesz zasuwac jak robocik :-) kawy chyba nie mozesz pic-nie wiem ja zreszta za kawa nie przepadam :dry:

netgirl oj Polak wszystko potrafi :-D:-D:-D Ona startowala na Wawe !! a dla chcacego nie trudnego ,nie wiem jak to zrobil :sorry2: zreszta nawet nie wiem czy mieli jakies egzaminy wstepne !! moze jego tata mial znajomego w komisji albo wczesniej dostal pytania i sie nauczyl !! nie wiem i zbytno mnie to nie interesowalo bo to wkoncu nie o mnie chodzi wiec mi to wisi i powiewa :-):-D

Basia masz racje Madzia cos sie nie odzywa :confused: a moze jest w domku tylko lezy w lozku !! Musimy czekac !!

Ja do MAdzi będę dzwonić około 18 jak M. wróci z pracy i przyniesie mi karte do komóry.

Ehh...Miśka on chodzi nadąsany co po chwile i jak widzi,że mam to gdzieś to mu przechodzi,przecież nie będę się denerwować tym,że M. ma focha skoro i tak mu to przejdzie,tym bardziej,że ja w naszym związku dominuje i rządzę...

Polna juz nawet nie chce myslec co sie bedzie dzialo za 24 dni:-D:-pale Ci zazdroszcze.. ja musze jeszcze poczekac.. ale juz niedlugo - glupia sie pocieszam sama:-:)-)

Basia ja tez sie boje myslec o tym :zawstydzona/y::-):-D
a jak sie pocieszasz ? :-):-D

Ale jak ja juz bede miala P przy sobie to Ty bedziesz juz o polowe blizej :happy2:

reklama
To znowu ja : :D :-D Jak tak dzisiaj mniej pospalam to jakos wszystko szybciej mi idzie hehe , ciekawe jak to bedzie na dluzsza mete :p jszcze tylko ze 4 prania zrobie i obiadek ugotowac bo chalupa prawie posprztana a jest 9:30 :-)

basiu a co mam zrobic ??? poddac sie brakuje kasy i jakos musze przetrwac ! Pozatym mam nieciekawa sytuacje z moim R wiec nie wiem jak to bedzie pozniej :/:-( jak zbiore sily i wene to napisze co i jak na zamknietym !! Jak nie dam rady normalnie to zrezygnuje z karmienia , mala wczoraj dostala pierwszy raz formule i spoko wszystko :) Tylko wiadomo mleko matki najzdrowsze:)

Polna sorki nie wiedzialam :zawstydzona/y: a z drugiej strony to ja tez slepne :/:wściekła/y: jak bylam mala to nie chcialm nosic okularow i mam za swoje :/ Mam wade rogowki trzeba specjalne szkla a teraz mnie nawet na wizyte tu nie stac :angry: wogole strach tu chorowac bo dlugi do konca zycia :-D

firanka to dobrze ze rzadzis z Ty :D U nas oboje chcemy rzadzic i stad te klotnie bo zadne nie ustapi :D: heh

Do góry