reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Polna niestety tak jest w dzisiejszych czasach:-:)-(az strach sie bac..
A co do renty to trzymam kciuki, bo moja mam tez teraz na rencie jest, bo jest dializowana i czujesz to, ze nie chcieli jej przynac renty, bo moze wyzdrowieje:angry:ludzie to jest straszne.. jak moze wyzdriowuiec ktos komu nerki nie dzialaja:szok: ja nie wiem, co oni tam za lekarzy maja:angry:

Basia moja ciotka tez starala sie o rente tylko ze Ona ..niby.. miala problemy ze stawami i cos ze skora miala od plynow czy mydlow i musi myc naczynia w rekawiczkach :-D - Naszym zdaniem symuluje bo pracuje w tej samej firmie co moi rodzice i jakos normalnie zakreca butelki a narzekac na bolu nie narzeka !! zreszta temu co sie nie nalezy renta to dostaje a komu sie nalezy to musi sie niezle napocic by przyznali nawet najmniejsza stawke :sorry2: Ciotka oczywiscie dostala rente :no:

Mi okulustka i lekarka rodzinna powiedzialy ze powinni mi przyznac i Mam nadzieje ze dostane ale duzych nadzieii sobie nie robie bo zycie plata figle :blink:

Ja uciekam na pole z dziewczynami ;-) milego poludnia zycze Wszystkim :happy2:

Asiowo a jak udal sie wypad do mamy z Paulinka ?

Hej dziewczęta! Mika Gratuluję!!! Wiem co to jest ...eh ja też dostałam krwotoku i co tylko...kuruj się i ucałuj maluszka:tak:. Polna moja mama traci wzrok i nie chcieli jej przyznać renty,ale odwołała się i dali jej w końcu. Madziu mam nadzieję,że już wszystko ok.

Oj dziewczynki,ja się buntuję...jak powie mi,że nie to ja się ubieram i wychodzę. Jak wracam do domu to mu mówię ,że byłam się odchamić,a na imprezy mogę raz na jakiś czas iść z koleżankami, co prawda z moimi starymi znajomymi nie idę,w miasto ruszam z moimi kumpelkami,które mają maleńkie dzieci tak jak ja. 6 września idziemy na stadion Lecha Poznań :-):-):-) na STADIUM OF SAUND !!! W tym roku będzie grał DJ Tiesto,a w zeszłym roku jak byliśmy to grał Poul Van Dyk :-):-):-). Uwielbiam masówki. Ale cóż teraz mogę sobie pozwolić na imprezę raz na ruski rok. 2 tygodnie temu byliśmy razem z M,a teraz idę sama.

Mikusa Mojego S już omijaja pewne fakty. Jakl Justynka była chora i pojechaliśmy na pogotowie to on nic a nic nie wiedział o jej objawach. W sumie gdybym mu nie powiedziała, że ma gorączkę, tosam by tego nie zauważył. JAk raczkowała, to dopiero po tygodniu zauważył to, to samo z chodzeniem.
Już przyzwyczaiłam się do takiego stanu rzeczy, Masz rację, kiedyś będzie żałował.

Asiowo Będzie dobrze... Nim się obejrzysz mąż znajdzie pracę. Najważniejsze to się nie poddawać.

Co do renty, to rzeczywiście. Mój s dostaje tylko pół stawki, czyli 300 zł.*(z krusu). Miał torbiel na kręgosłupie, nie mógł funkcjonować, cały czas leżał. Śmieszne jest to, że ca ły czas dostawał tyl;ko skierowania na turnusy rechabilitacyjne, a kiedy załatwił sobie prywatnie lekarza, ten skierował go na operację. Jak mąż składał wniosek o rente, facet powiedział mu że skieruje go znó na rechabilitację, a kiedy S mu powiedział, że nie może bo będzie miał operację to lekarz się oburzył, że mąż nie chce skorzystać z takiej okazji. No i oczywiście powiedzial, żę jeśli nie skorzysta z jego propozycji , to więcej nie będzie miał prawa do takich turnusów. Co jak co, ale powinien zsrozumieć,ę operacja może zapobiec kalectwu, ale widocznie nie rozumiał.
Sorki że trochę niezrozumiale napisałam, ale na prawde ciezko.

Miśka ja się bardzo cieszę,ze dzidzia będzie z nami 2 tygodnie wcześniej:-) Przynajmniej na święta będzie już troszkę starsza i będzie bezpieczniej:tak:

Asiowo współczuję bardzo...Z tymi opłatami to jest masakra...Twój mąż na pewno szybko znajdzie nową pracę oby tylko taką żeby spokojnie Wam starczało.

Polna zabawiaj tam dziewczynki żeby sie nie nudziły:-p

Co do facetów to mój mąż na szczęście jest taki,że nie chce żebym ja była dla dziecka ważniejsza i więcej przy nim robiła tylko żebyśmy byli równymi rodzicami.Oboje uważamy,że dziecko jest tak samo moje jak i jego i żadne z nas nie chce tego stracić.

Ale sie rozpisalyscie :-p:-)
Ala spi,Lucja poszlam juz o 12 do domu !! wsumie fajnie bo jest cisza :-D
Kobitki sie popluskaly w basenie a potem scigaly sie ktora zje pierwsza pomidorowke :-)

wlasnie ....

Basia Twoja Lenka juz sama je czy czasami musisz Ja karmic ? bo moja jak zaczyna jesc to jedzenia tylko lata wkolo :-D

Polna cos Ty nie jestem samobojca:-D:-D:tak:obiady ja jej daje.. lena wie na czym to polega ale z trafierniem do buzi to est problem.. po drodze wszystko z lyzki laduje poza nia.. ale jak konczy jesc to jeszcze potem jeszcze "sama" je.. ale chlebek czy cos takiego suchszego je sama:-)

Witajcie kobitki, nio dzis juz troszke lepsza pogoda
Asiowo glowa do gory, napewno wszystko sie ulozy i Twoj mezus dostanie szybciutko prace, moj tez sie zastanawia nad nowa praca, nawet ma propozycje, za ponad 3000zl ale ja boje sie go puscic

A z tymi rentami to tak jest, moj brat ma porazenie mozgowe, i ma IIgr inwalidzka, cierpi na przykurcz nog, to dostaje rente tylko na 5 lat, a po 5 latach na komisje, tak jakby mu mialy sie same nogi wyprostowac, bezsens

reklama
Madzik dokladnie - ci ludzie co tam siedza na komisji to chyba z medycyna nie maja wiele wspolnego.
kiedys byl taki przypadek, ze lekarz powiedzial facetowi bez reki, ze rente narazie tylko na rok, bo co jak reka mu odrosnie:szok::angry::wściekła/y:matko..:no::confused:

Do góry