reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

agosia no to chociazby nad morzem, ale wypoczynek bedzie, a malutkiemu dobrze zrobi wypad nad morze, zobaczy 'wielka wode' :) a ja swoje najdluzsze wakacje spedze calutkie w domu, no chyba ze S nie bedzie mial nic przeciwko zebym wyjechala z rodzicami na pare dni do szczecina do rodziny, zobaczymy

reklama
Elwirka Kurcze, to faktycznie Oliwka ma przejścia od samego początku, ale najważniejsze, że teraz nadrabia, a rehabilitacja na pewno ją w tym wspomoże :)
Beacia Widział już w zeszłym roku, ale nie robił sobie z tego nic i na dodatek pogoda nie dopisała :/ Ja mam mamę w Szczecinie i też jeździmy tam co jakiś czas, lubię tam jeździć :) Ale mnie M za nic w swiecie nie puściłby nigdzie samej:-D

Ostatnia edycja:
Elwirka Skoro Oliwka robi postępy, to pewnie nic nie wykryje, a jeśli nawet to lepiej szybko,żeby raz dwa wyleczyć. Ale sądzę, że nie ma się czym martwić. Uszy do góry, Mała jest silna i na pewno ze wszystkim sobie poradzi a za jakis czas biegając za nia po podwórku bedziesz tylko wspominała te nerwowe chwile:tak:

elwira bedzie wsi okej :) na pewno na usg nic nie wykryja. 3mam kciuki :)

agosia ja tez nie jestem pewna czy S mnie posci. zobaczymy.. a Kacperek w tym roku pewnie zmieni zdanie co do morza bo jest juz starszy i pewnie bardziej go zaiteresuje, no i slonecznej pogody zycze

edit.
pytanie do mam starszych dzieci. kiedy zaczynalyscie ekspozycję? bo ja mu zaczelam podawac kaszke z miesiac temu ale dostal plamek i lekarka kazala troche poczekac

Ostatnio edytowane przez moderatora:
beacia co to znaczy ekspozycja bo pierwszy raz z taką nazwą się spotykam. Rozszerzanie diety?
agoosiaaa21 Elwirka25 to powiem Wam że jak na miesięczne wcześniaki to Wasze pociechy przyzwoicie ważyły, moja koleżanka urodziła w piątek 24 czerwca chłopca miała termin na 1 lipca i ważył 2200g i miał 50cm z tym że jak trafiła na oddział okazało się że ma zielone wody i na szybkości zrobili jej cesarkę więc jest ok już są w domu. I Elwirko nie przejmuj się gdyby było coś nie tak to nawet głowy by jeszcze nie podnosiła a ona prawie siedzi więc USG nic nie wykaże a dobrze że zrobią to będziesz miała spokój i komplet badań, moja też miała USG główki też się martwiłam:)
agooosiaaa21 ale Ci zazdroszczę tego morza ja morze ostatni raz we Włoszech widziałam chyba 10 lat temu:/

elwirka a dlaczego musisz jeszcze zrobic usg przezciemiaczkowe?
Nie martw sie wszystko bedzie dobrze bedzie chodzila na rehabilitację i to pomoze . bedzie dobrze zobaczysz:*
agosia zazdroszcze wakacji nad morzem bylam w zeszlym roku ale w ciazy to wylegiwalam sie pod parasolem i spalaaaam baaardzo dlugo;)

Moj bratanek urodzil sie w 7 miesiacu mial nieco ponad 1 kg byl bardzo mlutki i drobniutki a teraz rosnie nam piłkarz:)
7lat duzy przystojniacha,tylko jak jakis wirus czy cos to troszke szybciej lapie ale tak to okaz zdrowia.

Moj Szkrab spi:) zebralo mi sie na wsppomnienia i usiadlam do tv wlaczylam plytke z wesela i troszke poogladalam,pojechalabym na jakas dyskoteke albo chociaz na wesele bym poszla;p

reklama
gosia to podrzuc mamie Amelkę na noc i ruszaj na dyskoteke. ja jak przestane karmic piersia to mam w planach isc tak na rozluznienie i oderwanie od tego wszystkiego. moja kuzynka tez urodzila sie w 7 miesiacu i tez wlasnie wazyla nieco ponad 1kg, a teraz ma juz roczeki miesiac a smiga az sie za nia kurzy ;)

Do góry