reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Lana powodzenia:) Moja córa dla odmiany uwielbia kwaśne rzeczy. Skapłam się po tym jak lizaku tylko i wyłącznie kwaśne jadła, słodkimi gardziła. Kiedyś dałam jej polizać plasterek cytryny to pałaszowała, że aż oczy wytrzeszczałam z wrażenia. Martysia tylko do spania smoczka używa /drzemka w ciągu dnia i nocne spanie/, za dnia czasem znajdzie sobie smoczka, ale jej mówię, że nie potrzebuje i mi oddaje. Nocki bez smoczka nie wchodzą w grę. Mój tata mnie oduczył smoczka jak miałam 2 lata, użarł mi smoczek i była dziura. Nie chciałam już smoczka. Ale wątpię by to na Martynę zadziałało bo jej to by pewnie nie przeszkadzało:D A nie ukrywam też bym chciała pomału ją odsmoczkować bo jej się broda podrażnia ze smoczka, za dużo śliny wydziela przy użyciu smoczka.

muszę więc wypróbować z obcięciem. Ona ma 4 smoczki, więc jednego mogę poświęcić:D też bym już chciała ją oduczać od smoczka, im szybciej tym lepiej.

nono, ale Julce wyskoczyły ząbki. Martynka ma 13, w tym ten 13y dopiero w trakcie przebijania;) cudnie Julcia wygląda na tej fotce, jeju, napatrzeć się nie mogę:D wygląda tu na wyjątkowo grzeczną:D:D
Krzywe zęby tzn? ''Powyginane'' mogą być czy szpara między zębami?

Jestem dumna z Martynki bo jak bierze coś z szafki swojej mówi ''mój'' bądź ''moje'':) Fajnie to brzmi:) A tak poza tym ciągle słyszę ''nie ma'', taka jej faza przez ostatnie dni:D

Lana dobry pomysł z tym odsmoczkowaniem :tak: próbuj próbuj, Julka już duża dziewczynka, po co jej ten smoczek :-p tak jak piszesz, przede wszystkim krzywe ząbki może mieć później. Zuzia nie miała nigdy smoczka, a niestety jednego ząbka ma trochę krzywego, tzn tak jakby do tyłu jej poszedł jak spadła z łóżka :-( dobrze, że jej się nie złamał :sorry:
Przyłączam się do Vegas- mi też Julka bardzo podoba się na tym zdjęciu. Śliczna jest :tak:

Vegas gratulacje dla Martynki :tak::tak: jeszcze trochę i Ci zdaniami zacznie mówić :-p ja czasami mam dość jak moja zacznie gadać :-D cały dzień buźka jej się nie zamyka ;-)

koniczynka i jak spotkanie z Paulą? ;-) udało się spotkać??

Lana a Julka w ciągu dnia używa dużo smoczka?? Bo smoczek też może się przyczyniać do tego, że dziecko później zaczyna mówić, z tego względu, że w buźce ma często smoczka i tak naprawdę nie ma kiedy nawet próbować mówić.

Lana na początku na pewno będzie trudno.. ale dacie radę:) grunt to się nie poddawać i próbować:)

reklama
Do góry