reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Lana powodzenia:) Moja córa dla odmiany uwielbia kwaśne rzeczy. Skapłam się po tym jak lizaku tylko i wyłącznie kwaśne jadła, słodkimi gardziła. Kiedyś dałam jej polizać plasterek cytryny to pałaszowała, że aż oczy wytrzeszczałam z wrażenia. Martysia tylko do spania smoczka używa /drzemka w ciągu dnia i nocne spanie/, za dnia czasem znajdzie sobie smoczka, ale jej mówię, że nie potrzebuje i mi oddaje. Nocki bez smoczka nie wchodzą w grę. Mój tata mnie oduczył smoczka jak miałam 2 lata, użarł mi smoczek i była dziura. Nie chciałam już smoczka. Ale wątpię by to na Martynę zadziałało bo jej to by pewnie nie przeszkadzało:D A nie ukrywam też bym chciała pomału ją odsmoczkować bo jej się broda podrażnia ze smoczka, za dużo śliny wydziela przy użyciu smoczka.

muszę więc wypróbować z obcięciem. Ona ma 4 smoczki, więc jednego mogę poświęcić:D też bym już chciała ją oduczać od smoczka, im szybciej tym lepiej.

nono, ale Julce wyskoczyły ząbki. Martynka ma 13, w tym ten 13y dopiero w trakcie przebijania;) cudnie Julcia wygląda na tej fotce, jeju, napatrzeć się nie mogę:D wygląda tu na wyjątkowo grzeczną:D:D
Krzywe zęby tzn? ''Powyginane'' mogą być czy szpara między zębami?

Jestem dumna z Martynki bo jak bierze coś z szafki swojej mówi ''mój'' bądź ''moje'':) Fajnie to brzmi:) A tak poza tym ciągle słyszę ''nie ma'', taka jej faza przez ostatnie dni:D

Lana dobry pomysł z tym odsmoczkowaniem :tak: próbuj próbuj, Julka już duża dziewczynka, po co jej ten smoczek :-p tak jak piszesz, przede wszystkim krzywe ząbki może mieć później. Zuzia nie miała nigdy smoczka, a niestety jednego ząbka ma trochę krzywego, tzn tak jakby do tyłu jej poszedł jak spadła z łóżka :-( dobrze, że jej się nie złamał :sorry:
Przyłączam się do Vegas- mi też Julka bardzo podoba się na tym zdjęciu. Śliczna jest :tak:

Vegas gratulacje dla Martynki :tak::tak: jeszcze trochę i Ci zdaniami zacznie mówić :-p ja czasami mam dość jak moja zacznie gadać :-D cały dzień buźka jej się nie zamyka ;-)

koniczynka i jak spotkanie z Paulą? ;-) udało się spotkać??

Lana a Julka w ciągu dnia używa dużo smoczka?? Bo smoczek też może się przyczyniać do tego, że dziecko później zaczyna mówić, z tego względu, że w buźce ma często smoczka i tak naprawdę nie ma kiedy nawet próbować mówić.

Lana na początku na pewno będzie trudno.. ale dacie radę:) grunt to się nie poddawać i próbować:)

reklama
Do góry