reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
KLAUDIX ja zawsze miałam szczęście naktg bo wszystkie pielęgniary były "zakochane" w moim ginie i jak widziały że on prowadzi to już były milusie
MŁODA odpoczywaj, każda z nas wie co to znaczy opuchlizna. DASZ RADE już blisko finish

A ja mam nerwa że masakra, mój M wczoraj jak szykowałam wszystko na naszego grilla to uciekł sobie do szwagara sprzątac niby samochód którym będziemy jechac do ślubu (samochód szwagra) zginął na 3 godziny. Dopiero jak zadzwoniłam do nich (bo swój tel w domu zostawił) i spytałam czy łaskawie zląduje do domu mi pomóc i się rozłączyłam to po 10min się pojawił. Ale jak dzisiaj ma dzień wolny od pracy, roboty przed weselem mnóstwo w domu a ten sobie znowu pojechał do szwagra, bo hamulce niby trzeba robi. We 2? Gdzie M sie nie zna na samochodach? Co on ma tam pomóc? Powiedziałam mu że jest pantoflażem, ale pod butem swojej mamusi i siostry, i że niech sobie spakuje ubrania i jedzie jeszcze powłazi mamusi w doope i potem siostrzyczce i niech zabiera ciuchy i sobie nawet u nich nocuje a ja się obęde bez jego pomocy i mam go gdziś... pier**lony burak, nożesz ku*** ślub za 5 dni a on nic nie robi!!!

Witam :) Była od wczoraj u mnie moja mama, ale już pojechała. Był u mnie teść ze szwagrem i się naśmialiśmy z Kacperka, bo mama kupiła mu taka grającą ciuchcię i ciagle sobie włączał piosenki, tańczył, śpiewał, na końcu się kłaniał i kazał sobie bić brawo :) mały artysta:-D Jestem dziś jakaś bez mocy, M później jedzie na żużel, się położę wcześniej.

Kasia Nie dziwię się, że sie zdenerwowałaś, dobrze mu powiedziałaś:tak: A co on na to? Przeprosił?
Elwirka Witaj :)
Klaudix Współczuję przeżyć na izbie przyjęć, ja nie dotarłam do etapu chodzenia na ktg ;)
Lolkak Mnie też boli gardło :(
Wioletka Witaj :)
Młodamamusia Ja gdzieś tak od 5-go miesiąca byłam cały czas opuchnięta, nawet po nocy mi nie schodziło, w szczególności kostki, ale ciśnienie miałam wzorowe, więc się nie martwiłam gorzej było z dobraniem obuwia, bo były dni, że nic nie pasowało ;) teraz też puchną mi kostki, ale tyko wieczorem i rano nie ma śladu. Ale strasznie jak już kładę się do łóżka, to strasznie zaczęły mnie boleć plecy i drętwieją mi nogi, ale to chyba nie przez ciąże, bo brzuszka nie mam jeszcze dużego,chyba mi coś tak strzeliło.

Justyna na skurcze tez magnez:-D i woda mineralna. Ja w ciąży na skurcze łydek brałam właśnie magnez, w zwykłych tabletkach. I proszę Ty mi polecasz magnez i ja Tobie też:-D O Żużel, to jacyś wyjątkowi faceci, bo tak to wszyscy ligę mistrzów oglądali, bo był finał, chyba że byli tak podchmieleni, że nie wiedzieli co oglądali;-)

Wiem co czujesz, na szczęście na razie nie mam i mam cichą nadzieję, że tm razem mnie ominie :) Z tego co sie orientuję, to te skurcze występują przez brak wody, dlatego powinno uzupełniać się organizm w płyny woda mineralną.

KASIA Ech ci faceci. Dobrze mu powiedziałas, a przeprosił chociaż?
KLAUDIX MŁODA Ja nie wiem co to opuchlizna. Ale wiem że to woda w nadmiernych ilościach zatrzymuje się w organizmie i sól ograniczyć do zera, paradoksalnie trzeba pić dużo wody.
KLAUDIX Robiłam zwykły biszkopt z masa serowo-śmietankową. Jakoś naszło mnie na zrobienie czegoś dobrego.

ja zjadłam banana i mnie żołądek rozbolał. Po zjedzeniu nawet małej ilości jedzenia jest mi tak ciężko na żołądku jakbym zjadła potrojny obiad.

LANA A ile dziennie pijesz wody?

Lana pij wode :tak: ja im wiecej wody pilam tym lepiej mi kg lecialy, teraz jak M pracuje w pepsi to przywozi i Pepsi, i herbaty liptona i wlansie ostatnio przywiózł 2 zgrzewki wody i tak pijemy powoli, staram sie 1,5 l pic dziennie plus 2-3 herbaty..

U mnie dzieciaczki chore... Jestem załamana... :-( Ehhh...
Ciagle cos....:/
M pojechal do swojej mamy zlozyc zyczenia na dzien matki a ja zostalam z ferajna w domu... Hania spala i wstala dopiero, wczesniej miala goraczke.. :(

Jedyne co mnie pocieza to to ze Miki spi u siebie w lozeczku kilka nocy juz... tylko nad ranem zaczol go kaszel meczyc i zobaczylam ze ma goraczk to wzielam go do nas... Ehhh...

reklama
Justyna Marcin pojechał na żużel z Tatą i Mariuszem po 17. Ja nie widziałam Twojego postu już, bo odeszłam od komputera, ale i tak nie mogłabym przyjść, bo nie mam kluczy od naszej piwnicy i bym nie wyciągneła wózka, bym przyszła na pieszo bez wózka, ale normalnie nie mam dziś mocy i w razie czego jakby nie chciał mały iść to nie chciałoby mi się go nieść. Pij chociaż z pół butelki wody dziennie, aż w końcu się przyzwyczaisz i będziesz jej piła więcej, a to bardzo zdrowo.
Liza Dużo, dużo zdrówka dla dzieci!

Malutki ogląda Manię i juz powoli się wycisza, czyżby poszedł dziś szybko spać??? Oby, bo mi chce spać i mogłabym pójsc nawet teraz :)

Do góry