reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

lana musiało być dobrze, super ciesze się razem z Wami:)

A my dopiero wstałysmy o 15, zrobiłam fryteczki i spowrotem na dwór

gosia91 wow 700 zł za 7 dni to super, a mozna wiedziec gdzie pracujesz? a malutką z kim zostawiasz?

reklama
LANa Moje gratulacje.
Lolkak Sęk w tym ze jeszcze nei robiłam tych badan, zawsze coś wyskakuje. ale jutro na bank zrobie, to już ostateczny termin.

lana musiało być dobrze, super ciesze się razem z Wami:)

A my dopiero wstałysmy o 15, zrobiłam fryteczki i spowrotem na dwór

gosia91 wow 700 zł za 7 dni to super, a mozna wiedziec gdzie pracujesz? a malutką z kim zostawiasz?
tak,jestem operatorem maszyny (na magazynie) "robimy" pudełka do plyt dvd

Gosia wow jaka kaska:szok: To ja tyle za miesiąc nie zgarnę :-D Maja już przestała grzecznieć;-) Dziś znowu wróciła stara Maj a:-D A byłaś u gina?

patrycja a macie już kolejna wizytę u dentysty?? A jakie miał dzis nastawinei?

Ewi oby teraz się udało:tak:

nie nie bylam. podobno moga byc takie postoje...hmmm... ale krosty na twarzy mi wyskakuja ta zapewne lada dzien bedzie... mam nadzieje. no ale na tescie by wyszlo tym bardziej ze 2 robilam.... . a dlaczego poszlas na pol etatu???

Lolkak no tak pisałam że mamy na 26 maja
dzis na poczatku nie chciał w ogóle iść a jak sie dowiedział że lekarza nie ma to bardzo chciał iść :-D

Ja właśnie ściągnełam dzieci do domu i zaraz uciekam robic kolacje :):):)

hej jestem i ja.. nie było mnie 2 dni bo kumpel miał wolne i wziął laptopa..
ale już wrócił do pracy:-p
wiec siedze ..
jak mi się ud to nadrobię , ale watpię bo wy tu piszecie jak szalone a ja mam 2 dzieci:-D

napisże tylko e u mnie wsyztsko ok....
i nadal sonie radzę;-) idę nadrobić conieco... żebym była w temacie;-)

Witajcie. Wróciliśmy o 18 do domu
laugh.gif
aaa w koncu normalnie sie wykapie, bo tam w szpitalu ciagle brudna byłam
laugh.gif
nawet po prysznicu
laugh.gif
. W poniedziałek zanosiło sie ze wrócimy do domu, bo Kacpra migiem z operacyjnej przwieźli do zabiegówki, ale za to tam trzymali go ponad godzine. W ogóle nie wiedziałam co sie dzieje bo nikt mi nic nie powiedział tylko dosłownie wybiegali z tej zabiegówki i wbiegali a mnie myslałam ze szlag jasny trafi...
no.gif
Okazało sie potem ze wstrzykneli mu za duzo tego wypełniacza i pozatykało moczowód musieli to szybko odsysać. Potem długie godziny niewiedzy. Bo nikt nie był mi w stanie powiedzieć co mu zrobili. Wiedziałam tylko ze zostaje w szpitalu bo go zacewnikowali. No i po jakims czasie lekarka łaskawie powiedziała ze go oszczyknęła i wyjasniła sytuacje z tym bieganiem. Na oddziale było 2 starszych chłopców tzn jeden w wieku Kacpra a drugi o rok starszy. Ten w wieku Kacpra to dosłownie szatan...
no.gif
Nawet moja kuzynka stwierdziła ze takiego dziecka to nie widziała a obecnie ma praktyki w przedszkolu. To co on wyprawiał to jest dosłownie szok, bił każde dziecko łacznie z Kacprem, a ta moja ciapa mu oczywiscie nie oddała w sumie dla tego bo mu nie kazałam ale sie na niego obraził porzadnie i zadnego autka mu nie dał a z takim innym chłopcem sie swietnie dogadywali. Mataka tamtego chłopaka chwali sie ze jest z blizniaków ten Michałek i ma 2 starszego rodzenstwa, współczuje jej bo to dziecko ja tak prało ze dosłownie az nie miło
sorry2.gif
. a ona zero reakcji na wszystko mu pozwalała nawet bic inne dzieci, raz nie zareagowałam ale za drugim razem juz mu zwróciłam uwage ale gdzie tam jakby mógł to by i mnie odwinął
no.gif
. No i wyszło na to ze Kacper sie bawił z 3 letniem Patryczkiem, ani razu sie nie pobili, tylko dzis tak do siebie biegli sie przytulić że sie zdezyli i tamten udeżył głowa w sciane a Kacper wył bo tamten płakał. W ogóle to obaj sie przytualali i pocieszali po tym upadku
laugh.gif
no masakra jakaś
laugh.gif
.
Dzis mieliśmy usg no i wyszło ok, wypełnienie jest ok i nie ma juz dzieki temu zastoju w moczowodzie
biggrin.gif
. no ale to nie koniec czeka nas mnustwo kontroli i ponowne badania a jak sie nic nie poprawi z refluxem to kolejne ostczykiwania
dry.gif
.

A i jeszcze przed całym zabiegiem dali małemu syrop na uspokojenie
laugh.gif
, wszystkie dzieciaki posusypiały tylko nie mój syn i jego kolega z sali
laugh.gif
. Ci dwaj dawali takiego czadu ze i ja i matka tamtego dosłownie ryczałysmy ze smiechu a z nami pielegniarki
p.gif
. Mały po tym syropku po kilku minutach zagapił sie w pewien punkt potem pomału odwraca głowe ma takie metne oczy, az w koncu popatrzył na mnie i stwierdzi " o mama! cieść!" i jak zaczął sie smiać tak nie mógł skonczyć
laugh.gif
, a z nim ten drugi chłopiec no szok
biggrin.gif
.

Nadrobie was jutro bo dziś nie mam sił:zawstydzona/y:

reklama
Fikuseku mnie wczorajszy dzien to pol biedy. to co dzis julka robila to juz masakra byla. Byla u mnie Aga i widziala co sie dzialo!

A ja wiem juz co Aga nosi pod serduszkiem:)

No i szef nie robil M problemow. ma M normalnie pracowac sobie a od poniedzialku isc tam. szef pytal gdzie idzie co i jak. Kazal tylko M jakos odpracowac ten immobilaizer!

to widze ze nie jestem osamotniona..

a co Aga nosi??? strzelam ze dziewczynke:-D

Do góry