reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ViKamcia wiesz nie ma tragicznie akurat u nas z finansami, ale ja też bym chciała coś w życiu robic prócz wychowywania córci. Poza tym jak wiesz mieszkamy z moimi;/ Wielki dom, ale prywatnośc to prywatnośc. Pożyjemy, zobaczymy, jak ja to mówię:)

reklama
Vegas przez pierwsze 3 miesiace myslalam ze dziewczynka, teraz mysle ze chlopak. M. tez :)
okaze sie za 3 tygodnie, juz sie nie moge doczekac :-p
tez mieszkalam z tesciami jakis czas, bylo lzej finansowo i o mniej rzeczy sie martwilismy, ale jednak na swoim to na swoim. w duzej mierze wlasnie chodzi o prywatnosc

Nadrobiłam was ale zbytnio nie pamiętam już co pisa miałam...

Jeśli chodzi o spanie to mi Kacper też ok 1,5r miał kilka dni że spa w dzień nie chciał... Ale kładłam go on sobie poleżał i po 30min wstawał, po jakimś czasie znowu zaczął spac po 2godz i tak nadal śpi, a jeśli chodzi o nocki to mój ma 2,5roku i nadal nocek nie przesypia, o samodzielnym zasypianiu nie wspominając... Owszem, jak mama M go kładzie bo my mamy coś do pozałateiania to zaśnie jej sam, ale z naim drze sie jak cholerka

Co do drożdżówek to mój M jest cukiernikiem i nie wie co to jest ;-) Tzn ten kołacz czy jakoś tak

UMI nie stresuj się wszystko będzie dobrze...

A nam przywieźli narożnik... Przez godzine chłopaki męczyli się go wnieś bo w drzwiach zmieści sie nie chciał... zastawili drzwi wejściowe do domu i doopa ja z młodym na dworze byłam i trzeba juz było powoli do domu iś bo chłodno się robiło... No i musieliśmy przez okno wchodzic... Dobrze e w domku mieszkamy...

Zmywam się bo jutro znowu multum roboty w domu a potem w sobote,niedziele i pon do pracy...

KAMA u mnie też pogoda wariuje... Wczoraj jak małego w dzień kładłam to zasłaniając okno oczy przymykjałam bo słońce raziło a potem jak spojrzałam w oknop po drugiej stronie domu to grad padał i grzmie zaczynało...

Ostatnia edycja:
KasiaF już sobie wyobrażam to Wasze wchodzenie przez okno hehehe:D
Zupka ja od początku miałam wrażenie, że mam w sobie dziewczynkę i byłam nieomylna, za to J się zdziwił mocno bo obstawiał chłopaka:)

Troszkę mnie tu nie było,ale śledzę was uważnie.

Lolkak- Majusia jak zwykle słodka, aż ciężko uwierzyć jaki z niej gagatek:) No i do taty się zrobiła podobna strasznie. Słodka pyzulka.

Liza-Dzieciaczki jak z obrazka, jak ty to robisz,ze tak pięknie pozują?Adaś tylko pozuje do komórki,a aparat chce mi zabrać. Co do spania w dzień-Adaś ostatnio też często nie śpi w dzień. Ja spałam długo,ze 4 lata miałam napewno i lubiłam mieć drzemki.Za to nocki z Adasiem mam fajne jak jest zdrowy.

ViKamcia- śliczne są dziewczynki, a Emma jaka fajna czarnulka. Fajnie będa miały razem:)Zawsze chciałam mieć siostrę.

Maziajka- Witaj, ja mieszkam w Katowicach. Mało tu dziewczyn ze Śląska, miło,ze chcesz tu zagościć.

Adas przeziębiony, dziś doszedł mu kaszel-wiec musze chyba isc do przychodni. Boje się,bo doktorka pewnie antybiotyk przepisze-a boje się,ze niepotrzebnie. Z niej taka rutyniara. Zobacze może Adasiowi się poprawi. Katar już mu prawie minął,ale trochę sucho kaszle.Jak mu się polepszy to troszkę muszę wiecej pisać,bo nas niedługo zapomnicie.

Witam porannie :-)

Lenka dzięki :-) trochę szkoda,że co raz mniej podobna do mneiei :-D No,ale przynajmniej ojciec się nie wyprze,że jest jego :-D Mam nadzieję,że Adaś się wykuruje bez antybiotyku :tak:Zdrówka. No i jak tam pisanie pracy??

Vegas i jak tam Maja??

kasia ja to już powoli przestaje wierzyć,że moja kiedykolwiek prześpi w nocy więcej niż 2 godz.;-) No,ale Twój post dodał mi otuchy,że nie jest tak źle,nie jestem sama :-D

Veronicamelania witaj ponownie:tak:Ty opowiadaj jak się czujesz? Jak bobo?:-) Może jakies fotki?;-)

U mnie nocka znowu porażka, o 24 miałam juz dosyć i wzięłam ją do wyrka i spała do 5 przy cycka. Wyspałam się więcej niż zwykle a czuje się gorzej:-D O 13 pierwszy raz do roboty ;-)

Bry

U mnie Miki juz od 20 zaczol sie budzi i potem tak plakal:no: dalam panado i zasnol obok mnie :dry:
Cos mi sie wydaje ze naucze go spac na normalnym łózku tak jak starszaki :tak: ehhhh nastepny wydatek... do tego odkurzacz popsuty, niewiem czy M go naprawi... narazie ze szczotka wsio zamiotlam....] Pogoda niby ok, wlasnie mega kupe smierdzaca przewinelam, niewiem co on jadl ze tak jedzie:-D

aagosiaa gratki pierwszych ruchów:-) pokaz brzunio ;-)
Lena fajnie ze sie odezwalas, zdrowka zycze malemu :tak:
Lolkak to sie ciesz ze wyrwiesz se z domu a na ile h idziesz??

Agooosia no właśnie miałam dzis pytac o Ciebie Justynę bo cos długo Cie nie było... zdrowiej kobieto szybko...
Fajnie że juz ruchy czujesz ja przy 2 ciązy zaczełam czuc ok 19 tc:):)
Kamcia no kiedys na pewno sie wyprowadzą :-D:-D:-D
Lenka zdrówka dla Adasia :*
Lolkak współczuje nocy....u mnie przetrzymałam Kube wieczorem i nie poszedł o 20 spać tylko po 21 no i obudził sie 5 razy w nocy na picie no i standart 6 już nie spał.... niewiem o której musiałaby go położyć by wstał np o 7......:sorry:
veronicamelania jak tam u Ciebie jak Ci sie podoba rola mamusi????
Eliza Ty widze tez nieciekawą noc miałaś... :/:/

A mnie tak w nocy ząb bolał ... w sumie do teraz boli i mam wrażenie że puchne :/:/ chya dentysta mnie znów czeka ehhh

reklama
lolkak- a jestem w ciemnej d... narazie,szkoda gadać, pogadamy za miesiąc co tam u mnie.

Adaś pokaszlał na wieczór syrop zaczął działać i spał ładnie do rana, teraz spokój, sama nie wiem czy iść do przychodni,nastoję się 2 godziny z chorymi dziećmi, potem pewnie rutynowo zapisze mu antybiotyk.

Do góry