reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ViKamcia Czekamy :)
Umi Mogłabym mieć trójeczkę, nie wiem co los przyniesie, ale to chyba będzie moja ostatnia ciąża. Ale tak jak mówiłam nigdy nie wiadomo:-)

reklama
agoosiaa nie mów hop:-p
daffi bo jak wstała o 9 to zastanawiam sie czy poszła spać później czy o stałej porze i ci tak ładnie spała:-p

daffi i jak długo trwa drzeka w ciagu dnia? mój tez tak chodzi spac no przewaznie o 20 i wstaje miedzy 5:30 a 7:00:dry: a w dzien ma drzemke o 12/13 i spi z godzinę czasem półtorej

Umi ja to znów kurdupel :-D mam 166cm :-p
Kamcia powidzenia i czekamy na was, ;-)
agosia, hehe ciekawa pewnie jestes jak ten drugi poród bedzie wygladal nie? ;-)

Wiecie co , M dzis zabije jak wróci.... uzywal oleju, odstawil go na miejsce owszem... ale nie zakrecił!!! Moment nieuwagi i bach, Miki cały w oleju... :szok: Myslałam ze zwatpie.... :no: No go zabije dosłownie, mowie wam... :dry: :wściekła/y:
Do tego Miki mnie naprawde wkurza, dałam mu nurofen to przestal... :dry: heh, oglada myszke miki z danielem, a Hania gdzies po dworze z babcia biega ;-)

Daffi Mój Kacper też sie boi wiercenia, jedyne co to jak jest u mnie na rękach to T. moze wiercic ale i tak nie długo... cały czas u musze tłumaczyć że to tata i wtedy sie uspokaja

Elizka hehe 2 cm nizsza... ja nie wiem dziewczyny czemu wy sie tak "poniżacie":-D. A co do oleju. Mój młody kiedys tak ocet rozlał, nie dośc ze musiala go przebierać to przez 2 dni czułam ten smród:/

Eliza No jak to jak? Szybko i bezboleśnie oczywiście:-D A tak poważnie, to bardzo jestem ciekawa, ale mam na to jeszcze jakieś pół roku.

Ja mam tylko 155 cm a urodziłam sn spore dziecko(4,2kg, 59 cm). Mnie tylko strasznie bolały skurcze, może przez to,ze miałam poród wywoływany. Same parte mnie nie bolały i poszło bardzo szybko. Bolesne skurcze dostałam o 22, a o 10.50 Adaś już na świecie był-wiec i tak dość szybko. Ale i tak mam nadzieje,ze jesli będzie drugie to poród zacznie się sam-bez żadnej indukcji.

Kamcia-trzymamy kciuki:)

reklama
No to pijemy za rozwarcie!! :-D:-D:-D

Kamcia
powodzenia!

Eliza ja też mam 166cm czyli też z tych kurduplowatych :-D

Wspólczuje znam ten ból Julka kiedyś wylała na siebie i wykładzinę pół 3 litrowej butelki oleju :-D plama na wykładzinie jest do dziś :dry:

Umi
nie ma szczęście nie ciągnie mnie, przy zmianie pogody to mnie nogi kręcą na piczkę nie działa :-D
Ale np. nie mogę mocno rozszerzyć nóg, bo mnie ciągnie i mam wrażenie że zaraz pęknę:dry:

Ja to nie jestem stworzona do rodzenia dzieci, 14 h poród indukowany 1,5h parcia połączonego z wymiotami no ale 4300g klocek wylazl :-D

Ja tam nie potępiam kobiet które używają ZZO i cesarek na życzenie każdy ma na jakimś punkcie widzimisie.
A jak któraś z Was mądrze napisała liczy się efekt końcowy :-)

Do góry