reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

no tak z tą miseczką było dobre :) my tu mówimy że siusiu ma iść zrobić, a Kacperek na miseczkę usiadł i pampers gorący się zrobił:-D

reklama
UMI bo tak jakoś zapomniałam... Co do angielskiego to też się zastanawiałam żeby małego zapisa... Tym bardziej że z bajek podłapał i używa mnówstwo angielskich słówek, nie będe wymienia bo pisownie pomieszam, i liczy do 7 ale stwierdziłam że lepiej będzie jak się nauczy najpierw ładnie mówi po polsku bo pamiętam jak ja musiałam nagle 2 języków obcych się uczy to te mi sie miesza zaczęło a i Kacper jakiś czas nie chciał mi liczyc po polsku tylko po angielsku, ale już znowu liczy po polsku... Dzisiaj mi nawet do tyłu policzył :)

AGA ja też jak Kacper był w wieku twojego to strasznie chciałam żeby zaczął sika na nocnik... W końcu mu oduściłam bo zima była i nie chciałam żeby się przeziębił czy coś a tu jego olśniło jakoś w grudniu i nagle i na nocnik i na kibelek, i na stojaka, a teraz dodatkowa frajda bo na listki może... W sumie to my go wzięliśmy na sposób właśnie dorosłego kibelka... Kupiliśmy tą nakładke i mu powiedzieliśmy że będzie jak dorosły jak będzie tak sikał... Pokrzywił się a od następnego dnia momentalnie [ieluchy zniknęły :-) teraz planuje zaczą odpieluchowanie w nocy... Już chyba czas... I nie sugeruj się że inne dzieci już a twoje jeszcze nie... Każde dziecko ma swój rytm! to jak z dojrzewaniem, jedne dziewczynki szybciej inne później i nie wymusisz szybcie... Ja mam koleżanke co ma synka 2tyg starszego od mojego Kacpra i jeszcze nie robi, ale też przyjdzie czas na niego. Ah i teraz zauważyłam że 4dni temu rocznice miałaś... Wszystkiego naj i wiele wiele wspólnych wspaniałych lat

DAFFI może z widzenia znam ale jakoś nazwiska nie kojarze... Daleko się nie wyprowadziłam bo blisko mężczyzne znalazłam więc nie musiałam... Moja siostra wyjechała aż do wrocławia, a w domu jesteśmy praktycznie tak samo często...

Kacper w końcu śpi, a ja surfuje :))))

Ostatnia edycja:
KasiaF zgadzam się, na każdego przyjdzie pora, korzystam że jest ciepło i lata na golasa:-) chciałabym żeby do narodzin drugiego dziecka pozbyć się pampersów w dzień, ale nie jest to dla mnie jakiś szaleńczy priorytet i jak się nie uda to trudno, ale będziemy próbować, może akurat:-)
Dziękujemy za życzenia, jak ten czas szybko leci.

Dziękuje dziewczynki za opinie o fotkach nie było mnie przez jakiś czas bo jest wiosna straszna i byłam u lekarza z alergią :-( nie widziałam prawie na oczy bo jakieś drzewo zaczęło kwitnąć na które jestem uczulona i bez leków ani rusz nie dość ,że upał to ja na dwór nie mogę wyjść w krótkich spodenkach bo mam wysypkę i bez okularów przeciwsłonecznych to już w ogóle czekam właśnie na resztę wyników badań mam nadzieje ,że mi nic nie wymyślą bo szlak mnie trafi ;/ jeszcze z swoim się kłócę bo mi wymyśla jakieś robótki przed świąteczne a ja nie mam siły i czasu na to już zaczynam mieć go dość ;(
pozdrawiam cieplutko idę spać bo nie wstanę rano ;)
po ślubie Wiliama i Kate wrzuce wam ich fotki ze ślubu i zamku gdzie mieszkał i się urodził jego dziadek ;D

Witam się wieczornie:)
U nas dziś też upał był, w słońcu ponad 30 stopni, do popołudnia Mała biegała w body kr ręk i dżinsach, dziś jej nie założyłam rajtuzków i chyba już się z nimi pożegnam, jedynie do sukienek czy spódniczek będą. Sporo czasu na ogrodzie w 3kę spędziliśmy. Mała śmiała się do swoich małych sąsiadów, wesoło było bo czasem ją śmiechawki najdą nie wiadomo z czego:D

Anetka
śliczna Zuzia, a pomysł iście szalony, ale jak upał był to i katarku nie powinna załapac z tego kąpania:)
Kaamaa, Eliza to moja córa ma szczęście, żadne pampki jej nie uczulały.
Eliza to chociaż wiadomo co jest Danielkowi i szybko wyeliminujecie problem:)
Malwina a ja byłam pewna, że masz z 19, 20 lat hehe:) Nie wiem czemu:p
Koniczynka moja też uwielbia się bawic kosmetyczką i wyciągac z niej lakiery:p Nic innego tam nie znajdzie bo wszelkie tusze, cienie i puderki mam w łazience:)
Daffi, KasiaF ja również nie jestem zachwycona nową ustawą, ale co zrobic.. zwłaszcza Daffi, że nasze córcie są z grudnia.

Mam katar i bolące gardło, kuruję się jak mogę bo od soboty chata pełna dzieci.. brat z bratanicą i bratankami przyjeżdżają na święta a jeszcze chcę Chrześniaczkę uściskac w niedzielę.

a mi się taka ustawa bardzo podoba...
wogóle to np u nas jest tak że jak się idzie od września do szkoły czy przedszkola.. idziesz jak masz skończony dany wiek.. znaczy jak ktoś urodzony w październiku to idzie rok później do szkoły
to by pewnnie pasowało daffi... bo posłałaby małą rok później i nie byłoby problemu..

mi sie jesdnak znów taki sposób nie podoba.. bo... moja jest z listopada i teraz jak dam ją tu do szkoły to musze rok później niż jej rówieśnicy i poczuje sie jakby uzali ją za jakąś zacofana bo nie ma jeszcze tych lat mimo róznicy kilku miesięcy , wolaałabym ją dac do szkoły z dziećmi jej wieku rocznikowo...

poza tym byłam dziś na kolejnym usg.. wszytsko dobrze , wypuścili mnie do domu..
i..
odchodzi mi czop!!!

ViKamcia cieszę się, że jest w porządku:) mi od odejścia czopa do porodu minęły 2 dni, ale wiadomo jak różnie z tym bywa;) coś czuję, że przez święta urodzisz:p

reklama
VIKAMCIA dla mnie to jest właśnie śmiesne... Idzie rok później bo niby nie jest w stanie osiągnąc tego co jej kolega z końca sierpnia? ale to ustawa jest zacofana bo ona przecież będzie w szkole z dziemi które te będą od niej młodsze o 10miesięcy...!!! Bo ona z listopada a jakieś dziecko będzie z sierpnia następnego roku... Szok poprostu... Jeszcze niech może wprowadzą ustawę że dzieci rodzi można tylko w pierwszym półroczu żeby im łatwiej było podzieli dzieci w szkole!!!

Do góry