reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Daffi ja też nie jestem zachwycona tym, że Zuzia musi iść do szkoły jako 6-latka, ale co zrobić, nie mamy wyjścia.

Eliza zdrówka dla Daniela ;*
Te babki to czasami są jakieś nienormalne :dry: ja na szczęście takich nie spotykam, chociaż u mnie w bloku mieszka taka jedna niezbyt sympatyczna :sorry2:

umi po co do kościoła? coś dzisiaj jest? :-p

A ja Wam pokażę co Zuzia dzisiaj robiła :-):-)
Dzisiaj było u nas ok. 35 stopni :szok: upał jak w lato dosłownie!!

anetka zazdroszczę ci tego gorąca:-) u nas jest ciepło ale mały lata w bluzie z długim rekawem bo u nas tak nie grzeje. A dziś święto :-p Wielki Czwartek:-):-p

eee Podkarpacie jak zwykle na szarym koncu z temperaturami, ale szczerze? ja nie tęsknie az za 35 stopniowym upałem bo na ostatnim pietrze mieszkam od blachy mi tak grzeje ze w domu zawsze mamy 3-5 stopni wiecej niz na polu szkoda ze w zimie tak fajnie nie jest:dry:

Mały zasypia na podłodze, ale spowrotem przytacham mu to łózeczko bo nie moge go juz słuchać.. ucieka non stop. I zwykłego łózka mu nie kupie bo bym chyba osiwiała. Tzn kupie jak juz nie bede miec wyboru:dry:

wg mnie 7 lat to wystarczajacy wiek na pojscie do szkoly... nie jestem za tym by odbierac dzieciom dziecinstwo. ten rok to duzo wiem po sobie. pozatym na przykaldzie Julki... urodzila sie w grudniu maly caly rok do tylu nad dziecmi urodzonymi z poczatku roku i teraz jeszcze chca by dzieci rok wczesniej chodzily do szkoly. ja wole by moje dziecko poszalalo poznalo smak dziecisntwa nim bedzie mi\usiala miec obowiazki w postaci codziennego chodzenia do skzoly.. uczenia i odrabiania lekcji.

A ty z Międzyrzecza pod Gorzowem Wlkp jesteś? Ja pochodze z Bledzewa :-) Ja też jestem na nie szybszemu pójściu do szkoły Kacper jest z października i mimo że dobrze sobie radzi to jakoś sobie tego nie wyobrażam... I tak jak dziewczyny piszą, więcej miejsc w przedszkolach się zrobi ale jak dla mnie to nie powód żeby kosztem innych dzieci 3latki do przedszkola szły, niech lepiej potworzą więcej przedszkoli

umi weź nie mów, że będziesz stara, bo są tu mamuśki, które mają 25 lat i jeszcze się obrażą :-p:-p
Ja mogę dojść do 25 i tak mogłoby zostać, więcej nie chcę ;-):-p

Mój M się denerwuje bo mu dzieci na ulicy dzień dobry mówią i czuje się wtedy staro... Ostatnio jakiś chłopak ok 17lat powiedział mu to humor miał zepsuty do końca dnia :/ a ja w tym roku 24 skończe i staro się nie czuje bo mam świadomoś że dużo jeszcze zdąże w życiu zrobic, że mam jescze trochę czasu na 2 dzidzie i wogóle...

Ewi Nie masz się, czego wstydzić:tak: Pięknie schudłaś, buźka śliczna, zrobisz sobie mały make-up, ułożysz włosy i na kieckę nawet nikt nie spojrzy, tak się w twarz zapatrzą:tak:
W poniedziałek jedziemy na chrzest (ok.7h podróż tam i z powrotem:dry:). P. będzie chrzestnym, więc kupił dla chrześniaka łańcuszek z medalikiem. Śliczne, ale nie wiedziałam, że taka "drobnostka" ponad 300zł kosztuje:dry: A i tak chłopcy zazwyczaj łańcuszków nie noszą:dry:

Nie dziw się takim cenom... nam się udało bo w grudniu jeszcze obrączki kupiliśmy za 1000 zł, teraz takie jak nasze kosztują o połowę więcej
EWI popieram opinie co do wyglądu... Zresztą czym się przejmujesz... Przecież z nimi nie żyjesz...

Eliza ja tez nie praktykująca w gruncie rzeczy chodze co tydzien do kościoła, ale u spowiedzi od 2 lat nie byłam, bo w koncu w grzechu zyje wiec i tak rozgrzeszenia nie dostane
Ja mam sąsiada proboszcza... Ostatnio jak byliśmy spisa protokuł do ślubu to nam powiedział żeby cęściej się pojawiac, bo w sumie 1,5 roku tu mieszkamy a 3razy w kościele tu byłam, ale mu powiedziałam że w niedziele pracuje a w tyg mały o 19 chodzi spa :/ Dla mnie było wyraźnie powiedziane żeby nie stawia świątyń... Ja więrzę ale w Boga a nie w kościół... Ślub bierzemy bo chcemy drugą dzidzie a nie ochrzczą bez ślubu u nas drugiegi malucha a nie chcem żeby maleństwo potem miało przykrości w szkole

ELIZA zdrówka dla synka

ANETKA śliczną masz córeczke... Wygląda na starszą ;-)

A my na dworze od 11 do 19... Obiad nawet na dworze Kacper jadł bo do domu wejś nie chciał... M wrócił z pracy o 18... a pojechał na 5rano... Teraz już śpi... jescze jutro i będzie miał 4dni wolnego :)))) jupi... Jak my dawno nie mieliśmy czasu dla siebie... W poniedziałek idziemy na żużel bez Kacpra, trochę relaksu z czymś co lubimy :)))

Daff,ale 6 latki w pierwszej klasie nie uczą się tak jak starszaki tylko podobnie jak w zerówce;-) Oczywiście czasem dostaną do domu jakieś szlaczki,ale to nic ciężkiego.

Anetka super fotki :-)

Umi ach ten twój synek :-D:-D

Elizka te baby to bez komentarza:dry: Kurka wodna a ja do żadnej kamapiii się jeszcze nie załapałam :dry:

DAFFI pewnie że znam... Chociaż już tam nie mieszkam od prawie 8lat ale ją znam, mieszkała niedaleko... Teraz mieszkam bliżej gorzowa ale czasem jestem w bledzewie, tydzień temu nawet w międzyrzeczu byłam :-)

A Kacper spa mi nie chce iśc :-O od 8 na nogach i w dzień nie spał...

reklama
konniczynka Fajnie że Emilka sobie po śnie tak fajnie czas organizuje, zawsze jest szansa, że rano sobie jeszcze chwilkę poleży i da mamusi pospać:-)
Eliza temat moherów, to temat rzeka, tak to biedne schorowane, a o miejsce w kolejce to potrafią pobić.
kaamaa u nas też tak cieplutko, nawet za grubo Kacperka ubrałam, jutro zostawię go w krótkim rękawku, z resztą po domu to już prawie cały czas lata na golasa:-)
Anetka To się Zuzia wyszalała:-)
Umi Do Ciebie też przyjdzie lato. A na temat łóżka mam to samo zdanie, ale niestety muszę wkrótce kupić małemu osobne, żeby nie był zazdrosny jak maleństwo będzie spało w łóżeczku.
KasiaF Ja też jestem z Międzyrzecza, ale pochodzę ze Lwówka :)

Robiłam dziś porządki w ciuszkach i jak oglądałam te maleńkie, to aż łezka mi się w oku zakręciła, jeszcze nie dawno Kacperek je nosił:-)
Aha! Kacperek dziś zrobił siusiu do nocniczka i był bardzo z siebie dumny, ale potem go schował i już więcej nie chciał, ale mam nadzieję że jutro znów z taką ochotą będzie siadał:-)

Do góry