reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Lolkak no to twoja Maja sie ciebie nie boi:-p mój kiedys czuł respekt a teraz jak mu mówie kacper zrób to to ten do mnie nie ty jup:/ widze ze twoja ten bunt zaczęła o wiele wczesniej:/
fikusek nie no takiego okreslenia na dziecko jeszcze nie słyszałam:-D
kaamaa co znaczy ze rogi pokazują? tzn wiem co to znaczy ale nie rozumiem po co w takim razie twój M tam pojechał
Eliza zazdroszcze mój od zmiany czasu zasypia koło 21:/
paula3 o widzisz nie tylko ja jestem taka genialna i dobrze:-p Płynem do płukania? to jak zimno to tak bo nie robia sie oslizgłe:-D ale ja wtedy miałam gdzieś ze 40 stopni w domu ( uroki ostatniego pietra) i to pranie robiło sie ble:-p

Umi miał powód żeby jechać, matce i drugiemu bratu odpierdzieliło i wywalili z domu najmłodszego brata, a najśmieszniejsze jest w tym to że on jeszcze dziś urodziny ma :dry: prezent jak ta lala.

I pojechali ze szwagierką do pionu ich poustawiać.

Ale to już dłuższa historia trochę czasu już się ciągnie i nie watro się zagłębiać.

kaamaa no to faktycznie prezent ma genialny:/ porazka co to teraz sie dzieje:-( masakra dosłownie współczuje temu chłopakowi. Trauma na całe życie...

Kaamaa jak dobrze pójdzie to tak z 45-50 minut przez cały dzień w 3drzemkach. A tak z reguły to 35minut na 2 spania.

Paula pytałam,ale póki co to nic więcej po za tym,że to albo przez niedojadanie,przez zęby. Teraz pójdę do swojej pediatry to może coś więcej poradzi.

No,ale wczoraj w nocy i tak nie było źle;-) 2 pobudki tylko;-)

Umi on to mnie się nigdy nie bała,nie słuchała :-D Buntowniczka od urodzenia:-D

lolkak to ona mniej spi niz młody:-p mój to przesypiał w 3 drzemkach po 30 min to razem wychodziło 90min a czasem nawet 2 godziny łacznie. Ale wszystko zmieniło sie jak mu przestałam pozwalać zasyppiać po 16 miał potem jedną drzemke o 9 tak z 1,5 h a potem po 14 jakieś 40-60 min, no i o 15 musowo był budzony a potem spać dopiero miedzy 19 a 20

Kaamaa kurcze wspolczuje temu chlopakowi.... :o: brak słów.....

Lolkak przez caly dzien 45-35min spi?:szok: naprawde ona malutko spi.... jak ona funkcjonuje? o której ja próbujesz uspic pierwszy raz? moze za wczesnie, czy cos? a moze ją przetrzymaj? jak wstaje o 5-6 to do 9 zabawiaj ja, a potem daj cyca, ale nie daj jej zasnąc tylko, potem odłóż ja do łóżeczka i wyjdz z pokoju.... jak zacznie plakac to metoda 3-5-7 i musisz ja nauczyc.... Twarda sztuka z niej... :no: :-)

Dobra zmywam sie, M bedzie za 15min.... Miki juz poplakuje...:dry: piekna noc sie szykuje znow.... :-(
Dobranoc

Umi moja nie śpi już po 16:no:jeśli w ogóle można to co ona robi nazwać snem :-D

Elizka pierwszy raz pada gdzieś w godz 9:30-10:30. zależy o której stanie. Jak tylko ziewa to nawet nie ma co jej usypiać,bo nie zamknie oczu na minutę;-) Dopiero jak trze długo oczy to na chwilę padnie ;-)Problem w tym,że ja nigdy nie wiem kiedy ona padnie przy cycu ;-) Je,je i nagle zamyka oczy i nie da się rozbudzić przez jakieś głaskanie po policzku itp. Jedynie jak jej na siłę wyciągnę cyca z ust to się rozbudzi ale przy ponownym przystawieniu znowu sen i już jej się nie obudzi:dry: Próbowałam już 3,5,7 ale strasznie się darła i nie dawała się uspokoić.

umi Przynajmniej dokładnie się wyprało :-D:-D:-D
callie Czy mi się przywidziało, czy dziś u ciebie 3 różne avatary widziałam? Czy mi już się wzrok psuje od ciągłego forumowania?:-D:-D:-D
kaama :szok: Jak czytałam, to mi się z każdym słowem moja rodzina wydawała coraz lepsza. :szok:Taki prezent na urodziny:wściekła/y:
lolkak O której Maja zasypia na noc? Ma niesamowitą energię, żeby funkcjonować przy tak małej ilości snu. :szok:Jak jest deszczowo śpi trochę więcej? Moja dziś wstała po 8ej, 3h pospała w południe, a potem jeszcze ok.30min na spacerze:szok:- a cały dzień było ponuro, wietrznie, niskie ciśnienie i mżawka.

reklama
kama wspolczuje tremu chlopakowi...

a ja sobie zaraz pogram w simsy:-D

umi no ta ksywa do alana pasuje idealnie:-D puszcza baki jak stary chlop:D

Do góry