reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Alan odziedziczyl mowe po mnie....wczesniej mowil duzo a teraz tylko mama baba i dada:-D ale w koncu zacznie kiedys mowic:) bo rozumie wszytko,mowie przynies klocki to przynosi,siadaj to siada,cokolwiek powiem to to daje/robi.

reklama
Elizka ja znałam 4 latka który potrafił mówic mama, tata i dupa nic poza tym... ale matka z nim kompletnie nie rozmawiała, nie czytała mu ani nic. Jak dla mnie to kompletnie skrajny przypadek zaniedbania. A co do wymawiania to chyba wiele zalezy od dziecka mój kacper do niedawna nie umiał wypowiedzieć " ś" teraz juz potrafi ale jeszcze ma trudności z " ż" " ź" ( wymawia jak ś) to samo jest z "ć" . "r" wymawia jak j i "ł" też. " w" to jest przeważnie przez B wymawiane. "k" i "cz" jest całkowicie przez Kacpra omijane. Za to ja w jego wieku gadałam juz zdaniami i nie miałam problemu z wymową

Kamcia ale jak przewrocisz wozek tak jak ona zrobila na zdj to nie ma opcji by sie przewrocil jeszcze inaczej :tak:...
a ona pierwszy raz tak wlazla zobaczylam podeszlam z aparatem a poo zdj sama postnawoila zejsc. chyba stwerdzila ze to nuda i poszla szukac innego zajecia.
ona krzywdy sobie nie zrobi.. widzi ze stoi podleci lekko podniesie pchnie z calej sily przewroci sie i twedy wg niej jest ok i sobie idzie.. byleby nie stal tak jak ja go odtsawiam.
daffi bo ja to mysląłam ze ona weszła do wózka i on się tak przewrócił z nią w środku...
bo żeby się inaczej prezwrócił to wiem że nie da rady

dziewczyny po ilu dostalyscie @ po zaprzestaniu karmienia?

ja dostałam chyba jak jeszcze karmiłam , ale już sporadycznie bo brałam się za odstawianie to mała miała 6 miesięcy tak, dokładnie w maju dostałam pierwszy okres w Anglii na wakacjach:sorry2:
a przestałam karmić w lipcu jakoś w połowie:tak:

Artystka ja jako ja bym nie pojechała, bo ja to nie lubię być rozpoznawana.. i wogóle tez nieśmiała jestem trochę więc pewnie bym się tam źle i głupio czuła.. ale Ty możesz jechac skoro jesteś wygadana i otwarta:tak:
Vegas śliczne zdjęcia małej...
już tak ładnie wiosennie wygląda:-)

jeszcze coś miałam pisać...
ale chyba mam sklerozę:baffled:

umi olej babkę... ja to bym coś powiedziała jej wprost... a później olała:-p
jak mi się przypomni co jeszcze komu miałam napisać to napiszę:zawstydzona/y:

daffi bo ja to mysląłam ze ona weszła do wózka i on się tak przewrócił z nią w środku...
bo żeby się inaczej prezwrócił to wiem że nie da rady

oj nie nie.. ona go najpierw przweraa a pozniej na niego wchodzi. chyba bym zawalu dostala jakby miala sie z nim tak przewrocic.
tera zzrozumiale dlaczego sie o nia martwilas.

Ech z tym gadaniem to różnie bywa, siostra cioteczna Julki w wieku 2 lat gadała wyraźnie pięknymi zdaniami a jej brat rodzony w tym samym wieku tylko mama, tata, pić, daj, nie, tak.
Na prawdę nie ma reguły ;-)

Julka gada mama, tata, dada, "e to" ( o to) najczęściej to łazi z jedną ręką w górze i robi "huhuhu" :-D
Cofnęła się strasznie, z gadaniem... podobno często jest tak że dziecko się cofa, żeby za chwilę zrobić duży krok na przód.

O tak samo z chodzeniem wczoraj gadałam z sąsiadką, ma synka 2 tyg. młodszego od Julki, i jeszcze nie chodzi, po prostu leniuszek mały.

Callie dawaj przepis na racuchy! :-D strasznej ochoty mi narobiłaś.

Ale super pogoda za oknem się zrobiła, zołza wstanie i lecimy połazić trochę.

Śpi już 2,5 h :szok: chyba na rekord idzie :-D

Kama:

2 szklanki mąki
szklanka mleka
3 łyżki cukru
2 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka sody

do wymieszanego już ciasta dodaję:
posiekane orzechy (ze 2 garści)
4 starte jabłka
4 starte banany
troszkę zmielonego cynamonu (ok. łyżeczki)

i smażę na margarynie

Mniam racuszki:-) ja dzis bede robic fasolkę po bretońsku mam nadzieje ze starczy do czwartku:dry: bo do fryzjera jade to mam nadzieje ze mi mój nie bedzie zrzedził ze go na pastwę głodu zostawiłam:-D

Callie banany do racuchów:szok: musze spróbować:tak:

reklama
A ja nie mam pojęcia co na obiad :dry:

Rozmroziłam kawałek schabu i chyba będą schabowe trochę mi się przejadły już.

A może Wy macie jakiś pomysł? :-p

Callie po przepisie widać że pycha, chyba w piątek zrobię :tak:

No spadamy na spacer bo chmurzy się mam nadzieję że deszczu nie będzie bo moje pranie po raz kolejny szlag trafi :-D

Do góry