reklama
Asteria
Wdrożona(y)
No wiem ze mozna pozazdroscic
dla tego tez pilmuje go jak w oka w glowie:-)
ilona172: no to opowiadaj co tam szkole:-)
ilona172: no to opowiadaj co tam szkole:-)
oliwka_11
Moderatorka mama X 3 i 👼
Czesc dziewczyny ,czytam wasze posty i przypomina mi sie to co przeszłam......... naprawde rozmiem to co teraz przezywacie oraz to jak bardzo jest wam ciezko.Ja zaszlam w ciaze majac 19 ,niebyla to wpadka poprostu chcielismy miec dziecko,chodziłam wtedy do szkoły i pracowłam nie bylo łatwo.Mieszkałam juz wtedy u tesciow o ciazy im nie mowilismy bo nie chcialam slubu tylko dlatego ze bylam w ciazy, o tym ze zostana dziadkami dowidzieli sie gdy bylam w 7\8 mc gdy musiałam jechac do szpitala bo wystapiło zatrucie,nadcisnienie,bialkomocz i malej spadalo tetno, moja tesciowa myslala ze to 4 miesiac a ja na drugi dzien urodzułam mala w 33 tyg 1810\46cm. potem miałam zakrzepice zyl glewbokich, wyszlam ze szpitala miesiac po porodzie a corka dzien po mnie (musiala osiagnac wage 2 kg), w szkole poszli mi na reke, kolezanki przywozily mi materialy na zaliczenie do szpitala.Gdyby nie pomoc ich,nauczycieli, moich rodzicow i mojego daniela bylo by mi ciezko ale wszystko sie ułozylo.Slub cywilny wzielismy gdy oliwia miala 4 mc, od razu zrobilismy chrzciny,była to nasza decyzja nie nacisk rodziców.teraz koncze szkole a na świecie jest juz 2 maluszek barus urodził sie w 37 tyg 2880\51cm ,nieplanowany co prawda,na ppoczatku byłam zrospaczona co mala miała 4 mc a tu okazalo sie ze jestem w ciazy.Teraz nie wyobrazam sobie zeby nie bylo bartusia.wiec dziewczyny zycze powodzenia i wytrwałosci, bo najwazniejsze to sie nie poddac i byc dobrej mysli a duza role odgrywaja tu wlasnie wasirodzice oraz tatus malenstwa ,pozdrawiam monika
oliwka_11
Moderatorka mama X 3 i 👼
No fakt przy dwójce jest trochę cieżko ale cóż od czego ma się dziedków!!!!
Czasem człowiek ma dość bo jedno ci wyje i drugie i weś sie rozdwój, ale powiem wam szczerze źe nie żałuje mieć dzieci w wieku 21 lat bo jak widze co moje koleżanki wyprawiają jak się prowadzą to się w głowie nie mieści,a tak to jak już jest dzidzia to nie myśli się o głupotach bo jesteśmy odpowiedzialne za życie małej istotki.Powiem wam że ja w ciąży też czesto się z moim danielem kłóciłam ale to i hormony na nas działają i to że jesteśmy wrażliwsze. ALE jak już jest maleństwo na śiwecie to nie bedzie czasu na kłótnie ,bo jest tylke bieganiny koło malucha, a poza tym to dziecko cementuje zwiazek i sprawia że jest dla kogo żCb i tworzyc kochajaca i szczesliwa rodzine
Czasem człowiek ma dość bo jedno ci wyje i drugie i weś sie rozdwój, ale powiem wam szczerze źe nie żałuje mieć dzieci w wieku 21 lat bo jak widze co moje koleżanki wyprawiają jak się prowadzą to się w głowie nie mieści,a tak to jak już jest dzidzia to nie myśli się o głupotach bo jesteśmy odpowiedzialne za życie małej istotki.Powiem wam że ja w ciąży też czesto się z moim danielem kłóciłam ale to i hormony na nas działają i to że jesteśmy wrażliwsze. ALE jak już jest maleństwo na śiwecie to nie bedzie czasu na kłótnie ,bo jest tylke bieganiny koło malucha, a poza tym to dziecko cementuje zwiazek i sprawia że jest dla kogo żCb i tworzyc kochajaca i szczesliwa rodzine
oliwka_11
Moderatorka mama X 3 i 👼
![cb16a9f3da26aa752166ad7a45208e62,5,19,0.jpg](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Ffoto2.m.onet.pl%2F_m%2Fcb16a9f3da26aa752166ad7a45208e62%2C5%2C19%2C0.jpg&hash=44adbaae82ff2d3697ba286b9a3b6876)
to nasz ślub cywilny
![656aeb9b1a0680702c7cf536f30b3881,5,19,0.jpg](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Ffoto1.m.onet.pl%2F_m%2F656aeb9b1a0680702c7cf536f30b3881%2C5%2C19%2C0.jpg&hash=1a562ffdfe674e0941138e9069e2b39d)
to my i nasza córcia
![f17669b2d7066271400d262daa6fab2b,5,19,0.jpg](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Ffoto3.m.onet.pl%2F_m%2Ff17669b2d7066271400d262daa6fab2b%2C5%2C19%2C0.jpg&hash=9b4fa3dea187843a5baa28229b94e306)
a to chrzest niuni
oliwka_11
Moderatorka mama X 3 i 👼
Dziewczyny mam nadzieje i zycze wam z całego serca aby wam ułożyło się w życiu jak najlepiej mi można powiedzieć to się udało ,oczywieście są wzloty i upadki ale zawsze jakos jest oki. i co najważniejsze nie podejmucie decyzji na całe życie pod wpływem chwili i emocji .
być mlodą mamą jest bardzo fajnie bo za 3 lata masz odchowanego malucha i mozesz isc do pracy dalej do szkoly a twoje kolezanki dopiero mysla o dzieciach a takie odkladanie powiekszenia rodziny przekłada sie do 35 lat., a ja też soebie cenie że moja mama jest młoda ma 45 lat i zawssze zajmie sie malenstwem bo tesciowa to juz 55 ma i jakos z małym boi sie zostawać bo mu sie ulewa.Jak czytałam wasze posty to macie super rodzicow , i to najwazniejsze szkoda tylko ze jak sie jest w trudnej sytuacji to zaczynamy ich rozumiec i doceniac to co dla nas robia ,BUZIAKI DLA WSZYSTKICH MŁODYCH MAM
być mlodą mamą jest bardzo fajnie bo za 3 lata masz odchowanego malucha i mozesz isc do pracy dalej do szkoly a twoje kolezanki dopiero mysla o dzieciach a takie odkladanie powiekszenia rodziny przekłada sie do 35 lat., a ja też soebie cenie że moja mama jest młoda ma 45 lat i zawssze zajmie sie malenstwem bo tesciowa to juz 55 ma i jakos z małym boi sie zostawać bo mu sie ulewa.Jak czytałam wasze posty to macie super rodzicow , i to najwazniejsze szkoda tylko ze jak sie jest w trudnej sytuacji to zaczynamy ich rozumiec i doceniac to co dla nas robia ,BUZIAKI DLA WSZYSTKICH MŁODYCH MAM
Galarecia
mama Adasia '08
hey dziewczyny!
Ja właśnie wróciłam ze szkoły. I wszystko mnie boli:-( Nogi bolą, kręgosłup boli, pod brzusiem kłuje:-( Nie wiem co się dzieje.
Co do mam to moja ma 48lat i zawsze miałam jej za złe że urodziła mnie tak póżno (mając 30lat).. Teściową mam młodszą od mamy. Ma 44lata i zaczęła tak jak ja, tzn pierwsze dziecko urodziła w wieku 18lat:-) A następne urodziła rok póżniej. Może dlatego traktuje mnie tak na luzie i mnie lubi:-
;-) No i jak widać historia lubi się powtarzać:-)
Ale ja się cieszę, że będzie dzidzia bo tak jak napisałaś oliwka_11 za 3lata będe już miała odchowane dziecko i będe mogła myśleć wtedy bardziej o pracy albo studiach a nie o potomstwie:-)
Ja właśnie wróciłam ze szkoły. I wszystko mnie boli:-( Nogi bolą, kręgosłup boli, pod brzusiem kłuje:-( Nie wiem co się dzieje.
Co do mam to moja ma 48lat i zawsze miałam jej za złe że urodziła mnie tak póżno (mając 30lat).. Teściową mam młodszą od mamy. Ma 44lata i zaczęła tak jak ja, tzn pierwsze dziecko urodziła w wieku 18lat:-) A następne urodziła rok póżniej. Może dlatego traktuje mnie tak na luzie i mnie lubi:-
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
reklama
Galarecia po prostu poluz sie na wznak i polez ze 30 min. mi to zawsze pomaga.Ja na szczescie nie chodze juz do szkoly i jeszcze z lozka sie nie wygrzebalam na dobre
)) ciesze sie ze mam laptopa a nie komputer bo plecy by mi juz dawno siadly...