reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

oliwka wariatko zabierz mnie tez na jeziorko hehe :-) milej zabawy wam zycze i odzywaj sie aaaa i ja dzis dzwonilam dwa razy a Ty nie odbieralas ehh MALPA heheh :tak:
angel ja tez caly czas na pilce heheh i skacze i sie bujam no zonaczymy Ty tez sobie cwicz hehe my musimy sie jednoczyc bo prawie ten sam termin hehe jedna goni druga :-p

wiecie co ja nad sama pipka mam juz twarde podbrzusze to co to oznacza ? ze dziecko opada ? bo tam normalnie czuc ruchy i takie gwaltowne mocne uklucia na logike myslalam ze moze rozciaga mi cos tam ?? ja to jest wie ktoras?

reklama
Koszmarek noo bede cwiczyc bede tylko narazie dałam sobie spokoj bo chce do tych czech dojechac na wesele, ale jak tylko wroce czyli w niedziele albo poniedziałek to zabiore sie do pracy:):) I jak wroce to Ty masz juz tulic swoja coreczke, zrozumiano?? :):tak::tak:

Ja juz mykam spać:) Dobranoc kobitki, słodkich snów:*:*

angel wez to powiedz Ines hehe ja juz czekam a ta mala agentka ma moje prosby w pupce heh przeczytalam jej co ciocia angel pisze moze Ciebie poslucha hehe :tak:aaa i milego oraz spokojnego wyjazdu wracaj szybko bo z Toba to tez juz nie wiadomo hehe jeszcze Ty wrocisz rozpakowana hehe :-p spij dobzie

ja tez sie zaraz klade ;-) bo menciona jestem :-p buziaczki

hej kobietki:-)

Koszmarek wydaje mi sie, ze to te skurcze.. ja tak mialam cala ciaze.. macica sie stawaial na kazydm moim kroku.. ale nie jestem pewna.. nie pametam juz jak to bylo dokladnie.. moze ktoras mama Ci odpowiem, ktora niedawno rodzila:tak:
Mika, Angel ale macie super w szpitalach naprawde zazdroszcze.. ja mialam wlasnie ta gorsza opcje, o korej pszecier.. rodzialm z druga babka na sali oddzielal nas tylko parawan.. podczas porodu sie tym nie przejmowalalm ale potem tak glupi.. bo najpiero przyszla jedna rodzic, ona urodzila a po niej nastepna:eek: mowie wam koszmar.. i do tego dwa razy na sale wchodzila salowa, zeby posprzatac.. i co chwile do mnie tekstem a pani tu jeszcze :eek::eek::eek:
Netgirl to super, ze mala tak rosnie.. tylko sie cieszyc:tak:

Witam ;-)

Dobry wieczór!
Miała dzień pełen wrażeń, całe przedpołudnie spędziła z robotnikami na balkonie (nazwali ją królową rusztowania:-D)

Taaaa chyba Tobie najbardziej to pasowalo bo moglas podziwiac Swojego robotnika :-p

Netgirl to faktycnie Despi szybko rosnie ;-)

Oliwka to zycze udanego wypoczynku :tak::happy2:

Basia ja tez rodzilam na takiej sali co byl tylko postawiony parawan :sorry2:
naszczescie jak ja rodzilam to nikogo obok nie bylo wiec jakis komfort byl !!
a jak Lena ?

Hej Dziewczyny!!!
Koszmarek Jak cos ma przyspieszhyć skurcze porodowe to tylko śmiech. Wyobraż sobie że mnie tak z dnia na dzień wzięło. Wieczorem dzień przed porodem opowiadałyśmy sobe z dziewczynami z sali przeróżne kawały, śmiechu było co nie wiara. Lezałyśmy trzy po termiie i żadnej nic nie brało, ale juuż nastepnego dnia każda skarzyła sie na skurcze i tak w ciągu dwóch dni poszłyśmy wszystkie. Ja też przez pare dni przed porodem zułam klucie w dole, to chodzi o to że mięśnie się rozluzniają, i macica się obniża.
u nas w szpitalu mamy taką sale porodową, że jest to jedna sala, tylko przrdzielona dwiema ściankami tak żeby można było przechodzić z sali na sale.
Mi sie ie widzi skakanie, bo wtedy może łożyskon sie odkleić, w każdym razie u nas zabraniano tego. Położne używają przeróznych olejków eterycznych naturalnie przyspieszających porod i łagodzących ból.
Ale sie rozpisałam.

witam cioteczki ja juz od 5 na nogach mialam te klucia w dole brzuszka jak dziecko sie ruszylo mysle ze spada na dol i rozciaga wszystko narazie przeszlo ale brzuch jak skala hehe zaraz ide na pileczke

mika a u mnie wlasnie na dole jest mocno twarde i tam wlasnie czuc te klucia i normalnie ruchy w tym miejscu tez sa odczuwalne moze tak jak ewi mowi cos tam mi sie rozciaga ciekawe ile dni to jeszcze potrwa bo mowiac szczerze to jest duzo gorsze nic bol miesiaczkowy bo jak Cie takie klucie zlapie to sie ruszyc nie mozna jakby skurcz byl i nic nie mozna zrobic
ewi no tak smiech naklania macice do skurczy a powinnam masowac brzuch pod prysznicem ? to podobno tez wywoluje skurcze :tak: poszukam czegos jeszcze w neci bo do smiechu to mi nie jest hehe i nie jestem pewna czy wody sie nie sacza takie uplawy mam a w kolo mokre i nie wiem czy to wody czy uplawy ??

reklama
Hejka:)

Koszmarek to zes sie wymeczyła w nocy, oj mogła by ta Twoja kruszynka juz wychodzic:) Mama sie mnie non stop pyta czy sie dobrze czuje u Ciebie tez tak jest??

A ja wlasnie wrociłam z "opalania", pomyslałam ze przydałoby sie jakos wygladać na tym weselu bo sukienka odkrywajaca ramiona a ja blada jak sciana to poszłam na balkon od piersi w doł w cieniu a buzia i ramiona w słoncu ale mnie zjarało a nawet poł godziny nie siedziałam:)

Mika ja tez na dole mam miekki brzuch, to chyba jeszcze na nas nie czas......

Jak wam mija dzień??

Do góry