reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

hej dziewczynki:-)
Paulinka dzis odwiedziła dziadków pierwszy raz..., tesciowa nam nie chciała oddać córeczki, ale wytrzymałam to ciagłe ich noszenie jej. Ale nie spodobało mi sie, ze tesciowa usypiała małą na rekach, a ja z tym tak walcze:-p ale mam nadzieje, ze raz nie zaszkodzi:tak:
Ogólnie dalej grzeczna, tylko w nocy ja cos meczyło bo nie chciała mi spac od 2:30 do 4:30:zawstydzona/y: i juz sie wkurzalam strasznie... ale rano juz o tym nie pamietałam:-) teraz spi, ale zaraz kąpanko wiec ja obudze... zeby ładnie spała w nocy:tak: a powiem wam, ze zaczynam doceniac to, że ja karmie piersią... bez zadnego przygotowywania, po prostu bluzka do góry i mała juz ma to czego pragneła:-) a ile kasy zaoszczedzone:tak: Miałam 2 dni temu problem... mała jakby nie miała co jesc... cały czas na cycu, ale opłacało sie, bo dzis znów mam fajne mleczko:-p

Koszmarek... powodzenia! Mam nadzieje, ze szybko sie rozpakujesz...:-)
Zywa... powodzenia w nowej pracy:-)
Miłego wieczorku:-)

reklama
zywa oo no to 3mam kciuki za nowa prace :tak: a u mnie jakos idzie skurcze mecza bo sa a nie chca sie nasilic skacze na pilce i chodze po schodach moze to cos przyspieszy ale nie wiem w sumie czy to jakos mocno wplynie na porod...a Ty myslisz ze to cos mi pomoze ??
asiowo masz racje co do noszenia ;-) ale babcie mowia ze rodzice sa od wychowywania a dziadkowie od rozpieszczania hehe i wytlumacz tu im :-p moja babcia jest taka sama ja juz duza jestem a ona do mnie mowi ptaszku hehe :tak: robi sniadanie obiad kolecje wszystko podaje nic nie musze robic hehe ale wlasnie za to ja kocham :-p

ale tu dzis pustki co robicie malpy ?:happy2:

Koszmarku ja małpa na przykład poczytałam wszystko co zalegało na forum,ale nic nie piszę,bo umieram z tęsknoty:-(

mika to nie jest moj szpital poprostu bylam na zakupach i po drodze mnie chwycily skurcze :confused: i pojechalam tam bo akurat nie daleko bylam ale nie myslalam ze mnie tam zostawia myslalam ze wyjde a tu lipa ja rodze w wejcherowie tak sa sale jak pokoje tez jednoosobowe i jest na nich pilka drabinki worek prysznic fotel porodowy a w duzej wanna hydro szpital ma certyfikat rodzic po ludzku bardzo mily personel lekarze tez super takze jest ok pewch chcial ze akurat kolo tamtego szpitala mnie wszystko zlapalo i zeby czasu nie tracic poszlam do niego no ale nie ma co tego wspominac wyszlam na zadanie i teraz pojade ze skurczami do swojego szpitala bo tam moja noga juz nie postanie co z tego ze mile pielegniarki jak takie warunki a lekarze mysle ze chciali mnie zatrzymac bo za porod szpital z NFZ dostaje 1000zl a ze oni przez infekcje nie mieli od dwoch dni przyjec to nie wypuszczali nikogo zeby oddzialu nie zakneli ehhh no tak bywa czasem interesy przewyzszaja nawet zdrowie ale juz po wszystkim ja glupia nie jestem :no: i wiedzialam co sie dzieje po wypisie pojechalam na kontrole do swojego lekarza no i czekam az skurcze sie nasila hehe tak jak pewnie czytalas skacze na pilce chodze po schodach moze cos pomoze :happy2: Zywa mowi ze powinno bo na porodowce robila podobne rzeczy :happy2:
zywa a jak bedzie ze zmianami w pracy ? i co z malutka zrobisz?:happy2: ja chce od wrzesnia wrocic do pracy mam nadzieje ze mi sie to uda tyle ze ja pracuje 3razy w tyg po ok 3/4 godz czasami po 2 tyle ze co drugi weekend dalej szkola mam nadzieje ze wszystko pogodze :eek:
femme w ostatniej fazie dziecko bedzie ostro przybuerac na wadze (i Ty bedziesz tyla szybciutko) tak ze wszystko jest w najlepszym porzadku :tak:w 8miesiacu lekarz napewno powie mniej wiecej ile maluch bedzie wazyc przy porodzie ale to nie zawsze jest zgodne u mnie akurat sie potwierdza

Ostatnia edycja:
zywa no pewnie ze nie ma co placic jesli babcia chce siedziec:tak: ja mysle ze przedszkole jest odpowiednim czasem zeby przywyknac do obcych zaczac sie troszke rozwijac wsrod rowiesnikow ale ogolnie tez sadze ze jesli takiej potrzeby nie bedzie to malej do zlobka nie dam niech ma dluzej labe :tak: babcia niech porozpieszcza itd ;-)no ale co innego jesli ktos nie ma wyjscia i musi dziecko dac do zlobka to wtedy jest to dobre wyjscie i napewno pomocne zapracowanym rodzicom :-pspij dobrze buziOOOOle

hej baby wreście mam net ....a za bardzoi nie mam czasu bo jutro wyjeżdzamy nad jeziorko z oliwka na 5 dni ,wróce we wtorek...niestety baruś zostaje z babcią :(((( ech jeszcze jest za malutki...koszmarek wreście jesteś nawet nie mam jak zadz do ciebie bo konto mi się wyzerowało dobra lece ....jutro się może rano przed wyjazdem odezwe papapap

Zywa nie zabieraj malej dziecinstwa jak moze siedziec z babcia i miec jakis kontakt z rodzina, bliska osoba.Mala ma czas chyba jeszcze na przedszkole.

Oliwka zycze udanego wyjazdu:)
heh ja takze mykam z moim A nad jeziorko ale tylko sobota niedziela:/

reklama
Hejo:):)

Ja myślałam ze tutaj bede miała mase stron do nadrobienia a tu 2.... to żeście sie rozpisały niech mnie drzwi scisna. A my z K przed chwila od jego rodziców wrocili, i tak pomyslałam ze zajrze do was:):)

Polna ja tez bym mu nie dała kupowac, ale na szczescie bylismy juz ogladac fotweliki i sobie wybrałam jeden i powiedziałam mu ze jak bede na porodówce to ma go kupic:):) Chyba kazda kobitka ma jakies watpliwosci gdy posyła faceta na zakupy, on jets nie pewny:):)

Żywa pewnie podrzuć babci co bedziesz pieniadze tracic na złobku;) Dobranoc:*:*

Koszmarek A Ty dalej w dwupaku? A nasilaja Ci sie cos te skurcze?? Ja obie pilke dawałam przed komputer zawsze i ostro skakałam hehe przynajmniej mi sie nie nudziło wyprobuj.....;)

Mika u nas sie tez płaci 100zł za sale rodzinna chyba ze ktoś uczestniczył do skzoły rodzenia to płaci 50 zł:) Widac ze u was fajnie na tej porodówce, u nas niby tez jest wporzadku, ale niestety sala jedna i jakby była zajeta to kapa:/:/

Ale tutaj pustki, szok:)

Do góry