reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kasiu ja mialam podobnie uczucie.. jak dowiedzialam sie,ze nosze w brzuszku dziewczynke, to jakos tak dziwnie sie myslalo o tym, ze to dziewczynka a nie dziecko (tak bezosobowo) i Lena tez kopala jak do niej po imieniu mowilam.. ludzie sie na mnie patrzyli jak nna UFO jak do brzuszka mowilam"Leni nie koop juz tak mocno mamusi":-D:tak:

reklama
moja Paulinka przybrała 0,5 kg przez 12 dni:-):-):-) wiec jestem spokojna...
tzn, ze mleczko mamusi jej słuzy:-D my dzis cały dzien poza domem...
zaraz brat przyjezdza... napisze wieczorem wiecej... jak u lekarza i opowiem reszte dnia:-):-):-)
nawet na zakupy sie dzis wybrałam i troszke ciuszkow kupiłam bo po ciazy mam 2 rozm wiecej:zawstydzona/y:
do wieczora!:-)

KASIU to super że wiesz... ja tu dzisiaj moje maleństwo na litosć chcialąm wziąść, no i sobie gadalam do maleństwa. prosilam,ze jesli jest Nikolą to ma mnie kopnąć, a jesli Kacperkiem to tez ma kopać. no i co mi to dało???-nic:) na kazde moje słowo odpowiadalo kopniakami i to pozadnymi,jakby sie burzylo że chce sie dowiedziec od niego kim jest:) uparty bobas...ale i tak go kocham hehe. ASIOWO no to super,,,oby tak dalej...cycki sprawne wiec maleństwo rosnie:) FEMME mozesz mi powiedziec z kad mam wziasc te sterowniki/??bo ja to osioł w tej kwesti jestem:)_ A ja wlasnie czekam na mojego S- znowu tak pozno przyjedzie i a 2 godziny padnie na łóżko , i pojdzie spac. caly dzien czekam na niego a on przyjedzie sie wyspac. Do tego straszna burza u nas i leje....jakby chure oberwalo. a przyznam sie ze boje sie burzy...jak male dziecko:)

Ostatnia edycja:
dziewczyny sory ze tak to wszystko razem pisze ale to nie moja wina. robie odstepy jaK pisze do innych osob, a to dalej samo wszystko razem pisze. juz mnie to wkurza bo nie wiem co jest grane.!!!!!!!!!!!!

Aniu w ogóle to witam po dłuższej przerwie:-) Cieszę sie,że miło Wam się odpoczywa:-) Z telefonem już załatwiłam...Musiałam się nachodzić...I nadal nie wiem co u Was,bo nadal nic nie przeczytałam...Bo tęsknie za Mariuszkiem i nic mi się nie chce:-:)-:)-(

Czesc Laseczki jak tam u Was ??:-)
Ja dzisiaj troszku zajeta mala nie chce spac dzisiaj wogole ciagle sie wierci i ciagle glodna !! Nie wiem czy zjadlam cos i jej zaszkodzilo czy co :/:wściekła/y:!! Zobaczymy co bedzie w nocy :)

Madzik to fajnie ze podostawalas te rzeczy zawsze to zaoszczedzisz duzo kaski , a dzieci nie niszcza tak szybko :p

Ania to lipka z tym telefonem :/ i co masz zamiar zrobic ?? moze do jakiegos serwisu idz , a masz na karte czy na abonament ??

Asiowo to znaczy ze niunia zdrowiutka i oby tak dalej :)

No a co z koszmarkiem ?? wie cos ktoras ??

Nio wlasnie co z koszmarnicą? pisac kurcze do niej :-)

Olenka to widze ze u ciebie jesli bedzie chlopiec to tez KACPER...? ja tez tak mowilam, ze jak jest dziewczynka to raz niech kopnie a jak chlopcem to dwa... No ale jak grzmotnął to kilka razy... A jakie masz przeczucia? Bo ja odkąd dowiedziałam sie że jestem w ciąży to mówiłam że chłopak, ale czasem powątpiewałam... A no i zrób sobie może wróżbe obrączka... Mi sie sprawdza z tym co lekarz mówi no i myśle że już za późno żeby jajka urwało i na dziewczynke sie odmienił... Eh... Ależ jestem HAPPY...

Teraz sie tak zastanawiam czy czasami wysypu Kacprów nie będzie tak jak ostatnio Kubusiów... Ale najważniejsze że sie mi i M. podoba... Myśle że małemu też będzie :)
Wyspalam sie w dzien i teraz nie moge... ale to dobrze że w dzień chociaż bo ostatnio to ani w dzień an w nocy nie mogłam więc teraz śpie jak tylko mi sie zachce... Jak dziecko- sen na rządanie :)

Czesc Mamuski ;-) ja wreszcie lepiej sie czuje ,wczoraj mialam jeszcze goraczke ale nalykalam sie tabletek i w nocy spalam jak zabita ,nawet Ala ladnie spala :happy2:
Jej to chyba jak narazie zadne chorubsko nie chyci na dluzej i nic wiekszego jak katar :-)

femme fatal GRATULUJE DZIEWCZYNKI ;-)

Kasia OOoo kolejny Kacperek ? :-) u Nas urodzilo sie juz dwoch i chyba faktycznie moze byc wysyp Kacprow :sorry2:

Wiadomo co z Koszmarkiem ?

Pozniej napisze wiecej bo Ala mi marudzi ze chce na pole a Jej slowo jest dla mnie rozkazem :-D :sorry2:

Milego dnia ;-)

Dzień doberek z rana:-).
Moje dziecko dziś wstało o 7 a o 8 zaczęła mnie prowadzić za rękę do kojca, żebym ją położyła:szok:. I zasnęła:szok:. No ale może to ta pogoda, szaro buro i pada..
Koszmarek, co u Ciebie? Tulisz już dzieciątko do piersi??
Ania, Ty kochana nie nadrabiaj co tu dziewczyny pisały, bo tego się nie da nadrobić:-D. Jak wróciłam miałam prawie 30 stron:szok:, bym pół dnia musiała siedzieć! Najlepiej być na bieżąco;-). Dobrze, że z telefonem już ok, a co zrobiłaś??
Miska, musisz być cierpliwa, początki są zawsze trudne:tak:. No ale co ja Ci będę pisać, Ty już jedno dziecko odchowałaś:-):-).
Netgirl, może słabo się czujesz ze zmęczenia?
Miłego dnia kochane!!

reklama
Hej Mamusie!
Ale skrobiecie... dobrze, ze was na bieżąco podczytuje:-p

My wczoraj poza domem byłysmy jak wspominałam... i po prostu rewelacja, małą auto bardzo szybko usypia... i nowy fotelik chyba jej sie podoba:-)
Mała spała od 10 do 19 praltycznie i czasem tylko budziła się na cyca:-) myslałam, że przez to da nam w kosc w nocy, a tu prosze... mała spała od 22 do 2:30, 15 min cyc, zasneła i spała do 5:15, 10 min cyc i spanie do 7:30... poczuwała z nami do 10 i znów spi:-) wyglada na to, ze zaczyna się w koncu wszystko normować...:tak: zobaczymy jak bedzie dalej... ;-)Malutka spi wiec mykam ogarnąc troszkę miezkanko, bo mąż znów musiał do roboty pojechac... i zakupy zrobi przy okazji:-)
w ogole wczoraj okazało się, że potrzebuje 2 rozm wieksze niz zawsze... nosiła S a teraz potrzebuje L! I w ogole te cyce!!!!!!!!! zawsze miałam wszystkoz a duze w biuscie, a teraz za małe!!! ale nie narzekam... mój mąż ciagle na nie patrzy! hehe... ;)

miłego dnia dziewczynki!:-D

Do góry