reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witajcie przyszłe mamusie.
Trzymam za was mocno kciuki !!! Szczególnie za mamusie,których partnerowie nie wiedzą czego chcą i (chyba mogę zaryzykować stwierdzenie) boją się waszej ciąży.

Ja też wpadłam z moją kruszynką.
Jak dowiedziedzieliśmy się o ciąży byłam w 7 tygodniu.
Wpadłam mając 19 lat,dwa tygodnie po rozpocząciu nauki w nowej szkole.
Fakt już wcześniej planowaliśmy gdzieś w przyszłości ślub,nie byliśy jeszcze zaręczeni.
Wszystko zrobiliśmy w trakcie ciąży-ona troszkę przyśpieszyła wszystko.
Jeśli chodzi o rodziców-to ja też strasznie bałam się ich reakcji,choć chyba bardziej reakcji teściów niż swoich.
Moja mama nie zareagowała w ogóle.Powiedziałam jej wieczorem i dopiero na drugi dzień o tym rozmawialiśmy.Ojciec dowiedział się 2 dni później-liczyłam na to,że mama mu powie.Teściowie...hmmm...teściu tylko powiedział mężowi,że teraz będzie musiał o mnie dbać i o swoją rodzinę a teściową zatkało ale się ucieszyła :cool:
Także-trzymam mocno kciukaski i dajcie znać co i jak !!! POWODZENIA

reklama
Dobry wieczór!
A my już wróciłyśmy!!! Hania wykąpana śpi a na mnie czeka góra prania:eek:. Poudzielam się jak wszystko wróci do normy a ja odeśpię, ledwo żyję:-D. A jutro jeszcze mam gości, w środę idę z Hanią do dermatologa (uczulenie nadal jest i podejrzewam, że to może być od królika:szok:), w czwartek mam badania u lekarza medycyny pracy, weekend wolny, poniedziałek szkolenie w Bydgoszczy i we wtorek do pracy rodacy:-D. Zdałam Wam realcje z mojego grafiku:-D:-D.
Koszmarku trzymam kciuki za szybki poród i przede wszystkim za zdrowe maleństwo:tak:.
Spokojnej nocki:-).

KOSZMARKU trzymam kciuki. Obys szybko urodziła.
ANGELżeby zarejestrować się w krusie trzeba albo być domownikiem w gospodarstwie, albo jego pracownikiem, albo mieć jakąkolwiek ziemię rolną. A żeby dostać ta kasę to trzeba jakiś czas już być ubezpieczonym żeby składka była odprowadzona jakąś. Ja brałan ślub w lipcu a w styczniu rodziłam to już mi ta kasa się należała bo za dwa kwartały już składka była odprowadzona.
Z ta dieta to od samego początku można jeść wszystko, oczywiście ostrożnie i jeden produkt na tydzień, żeby zdążyć lakier ewentualne reakcje zauważyć.

Witajcie! Tak sobie mniej więcej poczytałam o czym dziś pisałyście i wiecie co... mam ostatnio coraz częściej obawy, że nie będę miała pokarmu, nie wiem dlaczego towarzyszy mi taka myśl. Oczywiście wszyscy mówią, że to nieprawda, ale ja mam takie dziwne wątpliwości.
A co do laktatora, to naprawdę warto go mieć, przydatna sprawa (my też już zakupiliśmy)
No i ja już czwartą noc sama jestem, jeszcze jutro i dwa dni znów tylko dla nas :-D

Ale emocjonujace te wasze posty, akcja jak w amerykanskim filmie:):)

Koszmarek trzymaj sie tam! Zdrowia dla Ciebie i malutkiem mam nadzieje ze wszytsko pojdzie sprawnie;) Trzymam kciuki, buśka:*:*

Ewi,Mika ale wlasni moj mąż tak nie jest jeszcze zarejestrowany dopiero teraz sobie zdał sprawe jakie to wazne i ruszył pupke i to załatwia. Ale to juz za pozno wiem, i na te pieniadze nie ma co liczyc,ciekawe do kiedy ten wniosek o te pieniadze po urodzeniu dziecko? Ale becikowe chociaz bedzie dobre i to.

Miska sama sobie tą pilke kupiłam, a czemu pytasz?

Angel ot tak :D pytalam :)

A ja siedze i sie nudze dzieciaczki spia i buszuje po necie :p Zjadlabym cos dobrego ale na zakupy tzreba najpierw jechac , a z dwojeczka to juz nie tak latwo:p Teraz jestem uwiazana :p a zreszta Niusia jesce malutka :p

Koszmarek 3maj się !!!

Kasia
- cieszę się że wszystko ok :-) no i gratuluje synka :-)

A JA BĘDĘ MIAŁA CÓRECZKĘ... NINĘ :-)

USG udane mam wszystko na płytce i 2 fotki :-):cool2:
Córcia zdrowiutka wszystko w normie elegancko :-)

Femme fatal gratuluje zdrowiutkiej coreczki, śliczne imie:):)

Miśka ok:):) Nio teraz to już nie masz tak duzo czasu jak z jednym brzdacem. Ale odrobisz sobie jeszcze napewno:)

Mika
chyba tak trzeba bedzie zrobić, ciekawo do jakiego czasu można składać wniosek o te pieniadze od urodzenia dziecka.... trzeba sie ich zapytac nie ma wyjscia:) Jak tam dalej Ci sie brzuch stawia??

reklama
Do góry