reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Anetka idź do dentysty z tym zębem, mi też tak dziąsło napuchło, okazało się że t zapalenie i jeszcze zjebkę od babki dostałam że tak późno bo takie "frajdy" kończą się szczękościskiem :dry:

Zuzi prześlicznie w pomarańczowym jest, bardzo mi się podobają dziewczynki w geterkach.

Vegas
powodzenia na szczepieniu.

A my byłysmy u mojej babci, Julka przeszczęśliwa, wróciłyśmy i padła jak długa :-D
A ja idę w piecu rozpalić bo zimnica w domu.

E:

I zapomniałam się pochwalić na razie nie śmiało ale chyba nie jedziemy do Norwegii.
Będziemy składać wniosek o dotację z UE na rozkręcenie firmy, a jeśli nie dostanie to bez otwiera własną działalność, pod okiem szefa. Zaproponował mu 3,5 tyś miesięcznie na początek, o takiej kasie to nigdy nie marzyłam.

Papierologię zaczynamy załatwiać od poniedziałku.... jak ja tego nie lubię :dry:

Ostatnia edycja:
koniczynka ale ja nawet nie wiem czy paszportu czasem nie robi się jak dziecko ma conajmniej miesiąc...
ale nie jestem pewna

lolak dziękuję dzisiaj lepiej , choć jak pisałam w nocy nie spałam do 4 bo mnie strasznie miednica bolała:baffled:

kama to super , życzę powodzenia

anetka my kupiliśmy zebrę jak mała miała pół roku na dzień dziecka i od razu przy niej sie bawiła:tak: siedziec nie chciała bo była jeszcze za krótka ale jak już miała 8 msc to sama biegła do niej wsiadała i skakała:tak:

kama super! i 3,5tys to niezła kasa :-) też myslałam żeby założyć jakąś własną firme czy coś ale nie mam pomysłu co :sorry:

Kamcia No to szybko zaczęła skakać ;-) może dlatego ,że od małego miała, to wiedziała o co chodzi ;-)

witamy poszczepiennie. Mamy już inną panią doktor bo wcześniejsza na macierzyńskim siedzi, ale ta na szczęście równie miła jak poprzednia:) Z babeczką od szczepień pozachwycały się martynkowymi włoskami a potem badanie a następnie szczepienie na różyczkę, odrę i świnkę - 1 wkłucie, w rączkę. Mała trochę tylko płakała, jak na nią idealnie:) Waży OLABOGA! Niecałe 8400:p, ale mam się w ogóle nie przejmowac, taka uroda, po mnie drobna jest, ja jestem drobna, mąż wysoki, ale chudy bardzo, więc po kim Martynka ma byc inna. No i najważniejsze potroiła swoją wagę urodzeniową a to najważniejsze.
Bez skierowanie /bo nie trzeba/ kazała nam pójśc do okulisty bo Maleńka tyckę zezuje i to rzaadko, wg mnie do 1.5 roku jest czas by całkiem przestała, bliźniaki też przez to przechodzili, no ale skoro kazała pójśc to pójdziemy. Za darmo bo to nfz. Ja tam się nie martwię bo ja osobiście problemu nie widzę, lepiej wiem czy mi dziecko zezuje;D a że jej się dziś u lekarza zdarzyło raz jak babka przed nią stanęła. Przeca jak ja sobie daję palec przed oczy to też mam zeza:p

kaama super,zycze powodzenia.
No i miki dzis spal 3 razy.... wasnie jeszcze spi.... ciekawe kiedy wstanie, ten spacer wszystko zburzyl mi... wrrrrrr ide go budzic

edit.Vegas kurcze to moj klocek kilo jest ciezszy od Twojej niunki:-) ciekawe jakby wygladali jedno obok drugiego :-D

Ostatnia edycja:
ja jak ją noszę to czuję jakby miała z 10kg lekko:p hehe
Poza tym mi nie wygląda na taką chudzinę:D

kaamaa Trzymam kciuki za działalność, P. dostał dofinansowanie z UP- niższe niż to europejskie, ale sporo dało się za nie kupić:-) 3,5tys:szok: Jak wrócę do pracy, to nasze 2 pensje będą niższe:baffled:
kamcia Pogadam jutro z siostrą o tym paszporcie, bo ja zupełnie się nie znam:no:
lolkak Ktoś musiał blisko rodziców zostać, skoro siostry i brat wyemigrowali:tak:
vegas Moja siostrzenica ma ponad 2lata i niecałe 10kg, ale na siłę nie da się dziecka podtuczyć:no: A zezowaniem też bym się nie martwiła, bo przy skupianiu wzroku może się to zdarzać, ale warto sprawdzić u okulisty. Zeza u tak małych dzieci często ćwiczeniami można wyleczyć.

Moja znowu śpi:szok: Już 1,5h:szok: Coś czuję, że w nocy będą częstsze pobudki.

reklama
Laski, co tu taki mały ruch? :-p Nawet nie ma czego nadrabiać, aż dziwne! :-p

Zuzia zaraz będzie jadła kolacje, a ok. 19:30 zamierzam zacząć ją usypiać. Tak wcześnie dlatego, że samo usypiane potrwa pewnie z godzinę :sorry:

Do góry