reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

hehe Cwana Emilka:) Boże jaka już duża, pamiętam jak miała 3 miesiące;D A ile waży?

Wiem, że to dziwne pytanie, ale mają czyjeś dzieciaki jeszcze ciemieniuchę? Pamiętam, że Młoda 'dostała' ją późno, ale zwalczyłyśmy oliwkami i już nie ma:) Ona ją miała jakoś w wieku 9 miesięcy.

dobra, idę sprostowac włoski, makijaż zrobic bo Perła jeszcze śpi a jak będę na nią czekac to się nie wyrobię;)

Ostatnia edycja:
reklama
Koniczynka jakiego masz małego cwaniaka w domu:-D A jeszcze mam pytanie odnośnie rozszerzania diety ;-) Kiedy zaczęłaś w miesiącu,po jego ukończeniu czy wcześniej? A Ty Elizka? Kiedy podawałaś pierwsze "inne"dania swoim dzieciaczkom?

Vegas powodzenia na szczepieniu :-)

koniczynka to cwaniara mała :-) ale faktycznie, długo śpi. Żeby moja tyle pospała :-p
Mówisz,że do mnie podobna? Też tak zawsze mówię, ale zaczęłam wątpić, bo Przemek jest przekonany,że do niego jest podobna:-p

Lolkak ja jak zwykle podawalam nowosci tak systematycznie po ukonczeniu 6mies przez Mikiego. a tak to probowalam dawac wczesniej mleko i nie chce do tej pory:/

kamcia Mam do ciebie pytanko z racji tego, że koło UK mieszkasz;-) Zastanawiam się, czy moja siostra ma robić jakieś zakupy w Pl dla noworodka? Np. w aptece?

Byłam na tym USG z siostrą. Fajnie było. Po powrocie wyciągnęłam swoje zdjęcia z usg, książeczkę ciąży itp. i sobie przypomniałam, jak mi się ciąża podobała:tak:
rozumiem że siostra jest w UK..
jesli tak to już Ci mówię .. z apteki to wszystko:-p
fridę do noska , bo tu głównie gruszki mają , sól fizjologiczna i do przemywania oczek w kropelkach , i w sprayu do noska, najlepiej gaziki też niech ma , do pępuszka coś (zalezy co będzie używać ale tu każą tylko wodę - ja nie miałam nic i przemywałam woda i po 4 dobach pępuuszek odpadł)
co jeszcze, jesli chce szkalne butelki to też , jakies kremy do twarzy najlepiej z pl znaczy te ochronne , coś na ciemieniuchę, jakiś panadolek i czopki niech weźmie sobie , bo tu nic nie dają do roku czasu dzieciom , coś na katarek no i jełsi nie planuje za szybko wrócić napewno coś na biegunkę najlepiej smectę..
moja miała biegunkę 10 dni i w tym czasie chodziłam do lekarza i nic nie chcieli dac bo powiedzieli że samo musi przejść...
jak sobie przypomnę coś jeszcze to napisze labo jak macie watpliwości to spytaj to Ci powiem:tak:

Helloł :-)

Od samogo rania mam dobry humor :-D

Wiosna przybyła na reszcie!

Kamcia rozumiem i zgadzam się w 100% z tym co piszesz :tak:

Daff biedna Juleczka ,daj znać co i jak.
bo mówiłam ze ja tak niezrozumiale pisze , i musze zawsze później tłumaczyć 2 raz:-p
VIKAMCIA - no to szybkiego powrotu do zdrowia jedź dużo ;-) może za mało jesz wartościowych rzeczy ;-)
kiedy ja już więcej nie wmieszcze:-p:sorry:
ale moja córa je razem z nami, to co my, pomijając np kwaśny żur, myśmy mieli wczoraj żur a jej zrobiłam jarzynową. Tak to jest prawie to samo co my. Ale Mała ma od 2 dni brak apetytu, no zjadła malutkie 3 kurczaczkowe kotleciki i 2 paróweczki, jest mięsożerna a tak to niczego innego nie chce. Czasem jeszcze jakiś owoc, ale nawet na deserki nie ma smaka. Możliwe, że zęby, coś mi się wydawało wczoraj, że widziałam u niej 4kę pod dziąsłem, ale nie jestem pewna, okaże się w swoim czasie.
aaa to nic złego , myslałam ze wcale nie che Ci jeśc...
moja wczoraj nie miała wcale apetytu , zjadła mleczko o 6 rano później nie zjadła śniadanka tylko zupkę o 14 później znów nie chciała jeść 2 dania ani deserku tylko o 18 zjadła jogurcij , kolacji już nie jadła tylko mleko na noc:sorry: wogóle jakaś głodna nie była...

Eliza to dlaczego się wkurzyłaś? Fajnie, że Miki chce jeść Twoje obiadki ;-):-p

Zuzia w końcu zasnęła:sorry: ale ile musiałam się z nią namęczyć :baffled:
Pokzywałyście jak Wasze dzieci jedzą, to ja też pokażę jak Zuzka zajada ;-)
]

hehe ślicznie je sobie , moja też tak puka w miseczki zawsze tylko bardziej energiocznie, ale aż tak pięknie nie trafia do buxi;-) zawsze coś pójdzie bokiem:-p
aaa ślicznie wygląda na zdjeciach , mamy taka samą zebrę:tak:

daffi zdrówka dla małej

Vegas zdjęcie fajne ale na nk to też bym nie wstawiała;-) trochę zbyt kuszące

współczuję wam nieprzespanych nocek moja spała spokojnie jak zawsze:-)
tylko ja spać nie mogłam bo mnie kości bolały:baffled:
a dziś czuję się lepiej niż wczoraj na szczęście..

anetka Moim zdaniem jest bardzo do ciebie podobna. Już moja wstała, ale na razie bawi się w łóżeczku, więc jej nie przeszkadzam. ;-) Ale prawie 3h spała :szok:
vegas 3 tygodnie temu było 7100
lolkak Zaczęłam dawać po kilka łyżeczek nowych produktów po ukończeniu 5miesięcy. A jako cały posiłek nowe produkty weszły już po skończeniu 6miesięcy.
E.:
kamcia Dzięki:-) Siostra ma termin na maj, a w czerwcu chce znowu do Pl przylecieć, więc teraz to te rzeczy dla noworodka chcę jej przygotować. SF, gaziki i gaziki nasączone spirytusem do pępka już jej dałam i właśnie nie wiedziałam, jak tam z dostępnością czopków, soli morskiej itp. rzeczy wygląda. Jutro ruszamy na zakupy, bo w sobotę już wyjeżdża.
vegas Emilka nie miała ciemieniuchy

Ostatnia edycja:
too termin ma jak ja:-D na maj..

no ale już w czerwcu chce do pl:szok:
a zdąży wogóle paszport wyrobić??:sorry:

no to jak poleci jesacze w wakacje do pl to może sobie dokupic duzo rzeczy , ale najważniejszy krem na każdą pogodę niech sobie weźmie bo jakoś z dzieckiem z domu wyjść trzeba..;-)
tu niby też sa , ale wcale nie takie dobre jak w pl:tak:

O paszporcie pewnie nie pomyślała:sorry: A ona musi dosyć często do Pl przyjeżdżać, bo tu zęby i dziąsła leczy:-D Moja druga siostra chyba dosyć szybko wyrobiła paszport córce, choć nie mogła po odbiór się stawić(trzeba osobiście, bodajże w Londynie). Siostra za nią pojechała z jej dowodem i podrobiła podpis na paszporcie lub przy pokwitowaniu odbioru:sorry::-D Na szczęście są podobne i nikt się nie zorientował, a podpis długo trenowała:-D

reklama
paula Najważniejsze, żeby się dziecku podobało ;-) Zuzi jakiś czas temu też krzesełko za bardzo nie kręciło, ale teraz wysiedzi na nim dłużej :tak:
A zebrę kupiliśmy jak Zuzka miała, hmm nie wiem, jakoś półtora roku, to od razu zakumała o co chodzi ;-)

My właśnie wróciłyśmy ze spaceru. Zuzia obudziła się o przed 14, zjadła obiadek i poszłyśmy grać w "gola" :-D Zuzia zadowolona, a mi niestety jeszcze bardziej napuchło :dry: czuję się jakbym miała jakąś piłkę w gębie:baffled::baffled:

Do góry