reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam późną porą:)
Chciałam nadrobić cały dzień, ale tak skrobiecie dużo, że się nie da. Doczytałam tylko o przytyciu w ciąży i się poddałam bo jest tego jeszcze mnóstwo ;)

reklama
gosdia a Ty ile przytyłaś? ;-)

Vegas to troche bez sensu z tym żłobkiem bo to powinno od mamy zależeć jakie mleczko chce dawać dziecku. No ale jak dziecko ma skaze to chyba nie dadzą mu krowiego :-p

anetka551 ja przytyłam 14 kg. W 3 miesiącu pamiętam ze przytyłam chyba z 3 albo 4 kg a później tak po 1kg 1,5 kg miesięcznie, więc nie jest tak źle ale i tak będzie co gubić

Niby tak ;) ale mam czas tylko do lipca, żeby jakoś w tej sukni ślubnej wyglądać :p. No, ale będzie latanie między domem a uczelnią i dzieckiem to nie będzie tak źle.
U nas w żłobkach też się daje swoje mleko jestem akurat na bieżąco bo moja bratanica idzie od 15 lutego ;)

gosdia a Ty ile przytyłaś? ;-)

Vegas to troche bez sensu z tym żłobkiem bo to powinno od mamy zależeć jakie mleczko chce dawać dziecku. No ale jak dziecko ma skaze to chyba nie dadzą mu krowiego :-p
piszę to na podstawie przyjaciółki. Chciała zapisac syna do żłobka bo ona chciała pracowac. Ale okazało się, że on uczulony na mleko krowie. Powiedzieli, że w takim razie go nie przyjmą bo nie będą wyjątku robic - jak krowie to krowie dla każdego;/;/ nie wiem czy wszędzie tak, ale ona z Wawy.

Vegas ja znam przypadki, kiedy robili wyjątek,ale to tak raczej cichaczem żeby nie było zamieszania

reklama
anetka Ja przed ciążą miałam niezłą kondycję, prawie do końca ciąży na siłownię chodziłam, a po porodzie się rozleniwiłam i widzę, jak mi mięśnie zanikają i obrastają tłuszczykiem ;-) Ale od dziś zaczynam pracować nad powrotem do chociaż połowy z dawnej formy:-)
A P. też ćwiczy- gra w NFS i się wygina przed lapkiem przy każdym skręcie samochodu:-D:-D:-D:-D
Tynka Jak to już końcówka, to zajęć na pewno będzie mało, a obronę zawsze można przełożyć na wrzesień:tak:
agateczka Wyobrażam sobie, że czujesz dużą różnicę i pewien dyskomfort, ale po porodzie szybciutko zgubisz te kg, skoro przed ciążą nie miałaś skłonności do tycia:tak:

Do góry