reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam późną porą:)
Chciałam nadrobić cały dzień, ale tak skrobiecie dużo, że się nie da. Doczytałam tylko o przytyciu w ciąży i się poddałam bo jest tego jeszcze mnóstwo ;)

reklama
gosdia a Ty ile przytyłaś? ;-)

Vegas to troche bez sensu z tym żłobkiem bo to powinno od mamy zależeć jakie mleczko chce dawać dziecku. No ale jak dziecko ma skaze to chyba nie dadzą mu krowiego :-p

anetka551 ja przytyłam 14 kg. W 3 miesiącu pamiętam ze przytyłam chyba z 3 albo 4 kg a później tak po 1kg 1,5 kg miesięcznie, więc nie jest tak źle ale i tak będzie co gubić

Niby tak ;) ale mam czas tylko do lipca, żeby jakoś w tej sukni ślubnej wyglądać :p. No, ale będzie latanie między domem a uczelnią i dzieckiem to nie będzie tak źle.
U nas w żłobkach też się daje swoje mleko jestem akurat na bieżąco bo moja bratanica idzie od 15 lutego ;)

gosdia a Ty ile przytyłaś? ;-)

Vegas to troche bez sensu z tym żłobkiem bo to powinno od mamy zależeć jakie mleczko chce dawać dziecku. No ale jak dziecko ma skaze to chyba nie dadzą mu krowiego :-p
piszę to na podstawie przyjaciółki. Chciała zapisac syna do żłobka bo ona chciała pracowac. Ale okazało się, że on uczulony na mleko krowie. Powiedzieli, że w takim razie go nie przyjmą bo nie będą wyjątku robic - jak krowie to krowie dla każdego;/;/ nie wiem czy wszędzie tak, ale ona z Wawy.

Vegas ja znam przypadki, kiedy robili wyjątek,ale to tak raczej cichaczem żeby nie było zamieszania

reklama
anetka Ja przed ciążą miałam niezłą kondycję, prawie do końca ciąży na siłownię chodziłam, a po porodzie się rozleniwiłam i widzę, jak mi mięśnie zanikają i obrastają tłuszczykiem ;-) Ale od dziś zaczynam pracować nad powrotem do chociaż połowy z dawnej formy:-)
A P. też ćwiczy- gra w NFS i się wygina przed lapkiem przy każdym skręcie samochodu:-D:-D:-D:-D
Tynka Jak to już końcówka, to zajęć na pewno będzie mało, a obronę zawsze można przełożyć na wrzesień:tak:
agateczka Wyobrażam sobie, że czujesz dużą różnicę i pewien dyskomfort, ale po porodzie szybciutko zgubisz te kg, skoro przed ciążą nie miałaś skłonności do tycia:tak:

Do góry