reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Femme fajny pomysł z tym breloczkiem. My doszliśmy do wniosku że nic nie kupujemy, szkoda kasy :sorry2:

A Ninka jest świetna :-D:-D

Odzwyczajaj kobieto od butelki, to już troszeczkę za długo :-p

My już w ogóle nie używamy butli. Julka pije z normalnego kubka.

Cholercia ja się strasznie boję jak to będzie z odstawieniem pampków :dry:

Anetka będzie coraz lepiej na pewno a za kilka dni w ogóle już nie będzie pamiętała co i jak ;-)

reklama
Witam z rana ;-) ja już zdążyłam nawet wyjść bo musiałam jechać po samochód mojej mamy faceta bo mu zabrakło paliwa i go porzucił bo się śpieszył :-p

PAULA - :oo: no to dobrze że to sprawdziłaś :no: :dry:

KAAMAA - Twój śpi a ja z moim pożarta już 3 dzień chyba :sorry: tak więc nie masz najgorzej :-p

Co do walentynek K już dostał prezent kupiłam to :BRELOK ZE ZDJĘCIEM - PREZENT NA KAŻDĄ OKAZJE (1405745624) - Aukcje internetowe Allegro na jednej stronie jest moje zdjęcie a na drugiej Niny ;-)

AGATECZKA - no to trzymam kciuki żeby się ujawniła dzidzia :-)

LOLKAK - to nie ciekawy poranek:dry:

DAFFI - nie przylazł :no: ale już go wale jutro szwagier będzie to mi to zrobi i zaoszczędzę kasę chociaż :-p

ANETKA - musisz być dzielna parę dni i będziesz miała problem z głowy .. ja muszę małą od butelki i smoczka już chyba powoli odzwyczajać też :dry:

VEGAS - słodka mała :-) a te jej kłopoty :-D:-D:-D

A tu moja mała to co wam wczoraj mówiłam jej zabawa w mama ratuj :-D:-D
[video=youtube;GIMA1xMTN8E]http://www.youtube.com/watch?v=GIMA1xMTN8E[/video]

no i masz racje oni chyba ze 100zl biora za ustawienie anteny. dizady jedne!!!
a nina jest smiechowa.. jak ona fajnie juz mowi:D
no i zabawa swietna. u nas ratuj to tylo wtedy gdy kupka idzie i ją boli;/
mam nadzieje ze niebawem bedzie mogla sie wydurniac jak Twoja niunia.
no i stwierdzam ze Ninka to cala Ty.
chociaz twojego K nie widzialam to i tak od razu widac ze ona to skóra zdjeta z ciebie:)

ja mojemu gamoniowi kupilam w zeszlym roku ale nie pamietam na jaka okazje taki brelok z moim i julki zdj
zaraz moze znajde gdzies jak wyglada...

o mam:

i swieci w ciemnosci jest podswietlany

ale nie chcecie zobaczyc co z niego zostalo teraz.. jak go znajde to wam pokaze.

Ostatnia edycja:
kama no mam nadzieję :-)
A jak Julka radzi sobie z piciem z normalnego kubka? Bo Zuza z normalnego jeszcze za bardzo nie umie bo wylewa:dry: teraz pije z Lovi 360st.
Ja też się boję odstawienia od pampków, kiedyś ładnie mi sikała na nocnik jak jeszcze roku nie miała a teraz się tak buntuje :dry:

Anetka muszę kupić jej z dwoma rączkami po bokach, bo jak trzyma ten z jedną to się napiję ale często się jej zdarza wylać.

Już rodzinka M drze się żeby na nocniku wysadzać, nawet gadają że kupią nocnik jak ja tego nie zrobię śmiech na sali.

Nie rozumiem po jaką cholerę mam tego dzieciaka sadzać skoro oni tak nic z tego nie rozumie? :sorry2:

Daffi fajny breloczek :tak: Julka się do niego dobrała? :-p

kama moja teściowa też zawsze mówiła, żebyśmy do niej przywieźli nocnik to ona będzie Zuzię wysadzać :dry: ciekawe co da jeden dzień w tygodniu.. zresztą to Twoja decyzja. Moim zdaniem dziecko ok. 2letnie jest dopiero na tyle kumate, żeby powiedziało jak chce siku. Zuza jak miała rok to na pewno by nie powiedziała, zresztą nie wiem czy teraz by jakoś to zakomunikowało, wątpię.

KAAAMAA - ja myślę że z butlą nie będzie problemu ja po prostu nie byłam świadoma że to już powinno się odzwyczajać :-p ja Ci powiem że Nina przed rokiem robiła mi ładnie na nocnik i sama przynosiła nawet jak chciała siku ale ja to olałam bo do wakacji chciałam poczekać bo mi się nie chciało latać i pampersa zdejmować itp itd :sorry: więc możesz nocnik mieć w domu i próbować nie na siłę ale nawet niech się przyzwyczaja do myśli że on jest :-p

ANETKA - Nina jak była mniejsza też nie potrzebowała tak smoczka jedynie na noc :dry: ostatnio coś jej odwaliło i ze smokiem łazi -_- Nina też na miała okres że nocnika nie chciała na oczy widzieć nie ma co zmuszać za miesiąc spróbowałam znowu też nie chciała na jakiś czas znowu i za 1 razem załapała siknęła i tyle było z mojej nauki :-D

DAFFI - fajny ten brelok :-)

Ale się objadłam śniadaniem :no: :-p :-D i jeszcze ciacho czeka :-p :-D

kurcze napisalam posta i mi net sie rozlaczyl i nie wstawiolo i wykasowalo Wrrrrrrrrrrrrrr....

Femme z Ninki totalna agentka :-D
Daffi fajny ten breloczek:-)

Co do pampków to dacie rade odzwyczaic;-) trzeba złapac odpowiedni moment:tak: moje mialy akurat oboje po 2lata i 3mies jak sie nauczyli, tyle ze daniel na noc jeszcze ma pampka bo czesem mu sie zdarza wpadka...:/

noo... ale u mnie wieje:///

Anetka,Femme najgorsze jest to,że on wstaje szuka ubrań z 10minut,później idzie do kuchni tłucze się,przyłazi do nas z jedzeniem i później znowu szuka ciuchów w szafce:dry:Jakby nie mógł od razu zabrać tych ubrań,wyszykowac się w łazience i ruszyć sie do tej roboty:wściekła/y:

No,ale on nie kuma,że ona nie spała i dopiero padła,skoro on spał całą noc...

Apropo kubeczków. To jak uczyłyście dzieci pić z nich? Najpierw dawałyście te kubki do zabawy(niech sobie powkłada do buzi) czy od razu z piciem?

reklama
Femme to schowaj gdzieś dziada żeby na widoku go nie miała.

U Nas smok też tylko do spania w dzień je chowam.

Na razię nie chce kupować nocnika, bo znając życie jak go zobaczy to zaraz jak zabawkę będzie traktować, a wtedy to już za chiny nie zaczai ocb.

Anetka no właśnie o to chodzi, ja chcę żeby ona była wszystkiego świadoma.

Eliza a są jeszcze takie duże pampki w normalnym sklepie? Czy w aptece kupujesz?

E:

Lolkak ja nie uczyłam nawet nie spodziewałam się że tak łatwo pójdzie.

Julka chciała pić a że akurat nie miałam po ręką niekapka, to dałam jej swoje picie ze szklanki od razu załapała ;-)

A z niekapka to sporo mi zajeło żeby Księżna zaakceptowała.

Niech ktoś moje dziecko uśpi już od godziny wala się w łóżeczku a śpiąca jak nie wiadomo co :dry:

Ostatnia edycja:
Do góry