reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Helloł

Gosdia brzuszek nie koniecznie musi opaść, ja do samego końca miałam wysoko :tak:

Kamcia Ty materialistko :-D tylko o prezenty Ci chodzi :-D:-D

Lecę dom ogarniać bo Julka dorwała się do miseczki po kaszce i caaała zalepiona jest :dry:

reklama
Witam,
Serio nie musi być aż tak nisko?? Bo ja pierwszy raz w ciąży i się na tym nie znam ;) A każdy mi gada, że mam brzuchol pod samymi żebrami... To mnie pocieszyłyście;) Dziękuje :-) w takim razie jest jakaś nadzieja na nie przenoszenie :)

Witam,
Serio nie musi być aż tak nisko?? Bo ja pierwszy raz w ciąży i się na tym nie znam ;) A każdy mi gada, że mam brzuchol pod samymi żebrami... To mnie pocieszyłyście;) Dziękuje :-) w takim razie jest jakaś nadzieja na nie przenoszenie :)

Ja przenosiłam 12 dni, a i tak brzuch wysoko że hoho, więc z tymi objawami to nie jest zawsze tak samo.
Czop śluzowy dopiero na porodówce mi odszedł.

Nie przejmuj się dzidziuś najlepiej wie kiedy będzie gotowy żeby się przywitać :-)

Jeszcze zatęsknisz za brzuszkiem zobaczysz.

Wiem, że ona wie najlepiej ;) od małego rządzi :p. No nic pójdę w środę do lekarza to zobaczymy co powie. A teraz uciekam posprzątać i uczyć się bo rachunkowość wzywa:(
Zajrzę tutaj później:)

hej
Agateczka no to trzymamy kciuki za ujawnienie płci;-)
gosdia ja dwa razy przenosilam ciaze i w pierwszej 11 dni a brzuch nie byl tak nisko... teraz z Mikim to brzuch az czulam jak sie opuscil bo normalnie mój pecherz zostawal tak skopany przez malego i przez to czesto do wc musialam chodzic:/// a co do czopa to tez jest różnie... ja nie widzialam go nigdy:-D

Kurcze dopiero 9 a ja juz mam ziemniaki obrane, surówke zrobioną i tylko potrawa z królika mi sie robi powolutku...:Dry: podlogi musze umyc ale mi sie nie chce...:/
a za oknem sloneczko wlasnie wyszlo....

Rety dziewczyny przystopujcie z tym pisaniem ;-) czytam,czytam i nie mogę skończyć ;-)

U nas nocka w miarę,bo tylko 2 razy wstawała i tylko raz z krzykiem. Ale nie mogło być tak pięknie do końca:dry: Jak udało mi się ja w końcu położyć spać o 6:15 to za chwilę się przebudziła,bo dzwonił budzik M. jakoś padła,ale ten idiota kręcił się w tą i z powrotem,że już ją definitywnie rozbudził i ze spania nici:wściekła/y:

Umi pewnie że mnie nie zbywa, bierz nie krepuj się, mogę Ci połowinę oddać. Przed ciążą miałam ukochane 75C a teraz 75 DD :angry:
dziewczyny to po ciąży wam się piersi nie zmniejszyły?? ja normalnie miałam C a teraz DD jak nie będę karmić to też takie zostaną ??

Ale zescie naskorbaly.....
z tego co pamietam to Vegas nadal @ nie ma i oprocz Elizy ja rowniez zaszlam w ciaze na tabsach. bralam yasminelle.
pan doktor pwoiedzial mi ze to bardzo dziwne bo 1 na 1000 kobiet bodjaze zachodzi w ciaze przy tabsach a i tak uwaza sie ze ta 1 popelnia gdzies blad w braniu tych tabsow.
zas wczesniejsza pani ginekolog stwierdzila ze to od nie zpaijania woda tylko oranzadami itp...juz wydala mi sie dziwna i zmienilam wtedy ginekologa;p
stwierdzila tez ze sok grejpfutowy cos tam z tej tabletki wyniszcza i sie nei wchlania tak jak powinna i nie dziala tez jak powinna. ale czy to prawda... wiec bylam sobie w ciazy i dowiedzialam sie o niej w 8tyg i 3 dniu i do tego dnia bralam caly czas tabsy anty.
Martwilam sie czy nic malej sie od tego nie stanie ale lekarz uspokojal ze nic sie nie stanie.
no i mial racje:D mam mojego malego szoguna:D

Femme i jak dotarl monter od Enki?????
u mnie na szczescie m umie sam montowac i lapac sygnal ja tylko siedze zawsze i sie dre ile jakosci jest zeby dobrze ustawic odbior sygnalu:D
chcielibysmy kupic to antene naziemna i wpiac do dekodera zebym miala polsat ale to gów*ienko kosztuje 130zl
oprocz polsatu jest tez 20 innych kanalow no ale moze kiedys sie uda.

Agateczka zazdroszcze, też bym strasznie chciała sama z męzusiem mieszkać .. a my niestety z rodzicami, nie narzekam super są ale oczywiście o chodzeniu w czym się chce, lub bez czego nie ma mowy ;( jeszcze meżuś z tatą razem pracują więc coś cały czas tata od niego chce, ehh moze za jakis czas jak skoncze studia i znajde prace poszukamy czegos dla siebie... w gre wchodzi jeszcze jakis domek oczywiscie tez wspólny ale wtedy byłoby i to mieszkanie i domek to moznaby było czasem oddzielnie ;p ehh dobrze pomarzyć na razie ;d;d

daffi to mnie nastraszylaś o tej ciazy po tabletkach, ja w kwietniu rodze dopiero ale juz się zastanawiam jak się najlepiej zabezpieczyć no i nie wiem ;( pojecia nie mam co będzie najlepsze ;(

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny to po ciąży wam się piersi nie zmniejszyły?? ja normalnie miałam C a teraz DD jak nie będę karmić to też takie zostaną ??

u mnie zostaly. i tez mam DD teraz co wcale przyjemne nie jest.... wiekszosc bluzek nie miesci sie w okolicy biustu...

tynka ale ja cie pociesze... u mnie doszlismy co i jak...
zreszta ja od samego poczatku jakos nie akceptowalam tych tabsow bo caly czas krwawilam jak bralam a w przerwie kiedy mialam @ dostac nie mialam jej.
ponziej doszly jakies nudnosci i wymioty niby wina tabletek... i ja nieswiadoma nie wiedzialam ze jak zwymiotuje to ta tabletka mogla sie nie wchlonac.. a to takie logiczne;p
z mezem tylko jeden jedyny raz poszlismy na calego w przerwie od tabsow! widocznie nie bylam wystarczajaca zabezpieczona. no i chyba to byl ten złoty strzał!

Ostatnia edycja:
Do góry