reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

A my mieliśmy baldachim, ładnie wyglądał :-p no i poza tym Zuzi światło nie raziło, bo ona nie ma osobnego pokoju..

lolkak za samo ścięcie 50 zł ? :szok: ja ostatnio za podcięcie, wycieniowanie i obcięcie grzywki zapłacilam 15 zł :-p

Vegas Zuzia też wchodzi na nasze łóżko i sobie po nim skacze krzycząc "Kuki kuki" :-D:-)

Daffi to widzę, że Julka jest podobna do mojej Zuzi :-p ona w przychodzi też tak biegała, krzyczała sobie, a inne dzieci spokojnie siedziały i czekały ;-)

ViKamcia ale Twoja córcia jest duża, już 89 cm :szok: to moja jest niższa, bo ma ok. 87 :-p no i też waży 14 kg ale w ciuszkach i pampersie, rano bez ciuszków ok. 13,5 :tak:;-)

Paula fajnie, że przyszła ;-) pasuje? :-p Na rękawku jest mała czerwona plamka tam pod napisem Zuzia, niechcący farbą tam dotknęłam,ale chyba nie rzuca się aż tak bardzo w oczy? :-p

reklama
Lolkak drogo tam u was kolo stolicy:-p
my po wizycie i Mala nie ma skazy ufff.... spowrotem atopowe zapalenie skory nie dobrze a ja dzis mialam pobudke..:( wymioty i biegunka:-(.... mam NADZIEJE ze moj chlop nic tam nie zasial....:no:wrecz modle sie o to.

rok po roku to ja bym nie chciała, ale teściowa ma 7mkę rok po roku /tzn jeden wyjątek bo raz była różnica 2 lata:p/ i dawała rady:p celowali z teściem św. p. w córę, a że była dopiero za 5tym razem:p był syn, syn, syn, syn, córka, córka i syn:)

lolkak a czy te twoje naklejki odchodzą od ściany razem z farbą? Wynajmujemy mieszkanie, w którym żadnych zmian nie możemy wprowadzać, a chciałabym coś w pokoju małej jednak zrobić na ścianie. Jakbym miała pewność, że naklejki da się odkleić bez szkód dla ściany, to bym bardzo chętnie takie zamocowała.
Pielucha dobrze założona?:-D
gosia Może to "tylko" zatrucie pokarmowe

Moja dziś cały dzień płacze po nawet niewielkim upadku albo zupełnie bez powodu:dry: Na rękach chyba chciałaby cały dzień być noszona. P. nosa nawet nie wytknie znad laptopa (gra w NFS lub coś podobnego), choć mała ryczy koło niego:wściekła/y: Nie chce się od gierki odrywać, a dziecko na dole na klatce słychać:wściekła/y:
Teraz to już chyba ze zmęczenia tak marudzi, bo miała tylko jedną krótką drzemkę o 11:dry:
E. właśnie padła, ciekawe czy wstanie na kąpiel.

Myszka okąpana, wytulana, zabawkami pobawiła się, kaszkę wypiła, umyła kłaczki i zasypia..:) Nocka poprzednia do najlżejszych nie należała, ale też nie było tak tragicznie jak się zapowiadało:) Ciekawe jaka dziś będzie. Ostatnio znowu Mała ma 1 drzemkę w ciągu dnia, ale może to i lepiej. Zawsze spała o 11 przed południem godzinę, teraz ją przetrzymuję do 12, czasem 12 z groszami i mi śpi nawet 2h, więc do wieczora się fajnie trzyma:) A w południe łatwo ją przetrzymac, zabawic czymś:)

Kurcze okresie nadchodź. Tak mi niedobrze, że zaczynam świrowac, że może to ciąża, chyba bym się załamała;/

Ostatnia edycja:
daffi a pisałaś mi że Julcia tak a grzeczniusia:-D
oczywiście wpółczuję tych wypadków.. musisz ją teraz dobrze pilnowac żeby sobie znów nic nie narobiła

no bo wiesz tak ogolnie to ona grzeczniusia. fakt ze temparemtu ma za dziesieciu no ale jak kazde dziecko musi broic. z tym ze dzis w szczegolny sposob dala mi to odczuc.
czuje sie dzis wymeczona.,.
jejku nigdy sie tak nie czulam jeszcze..
pozatym tak siedze i mysle co ci ludzi epomysleli jak widzieli mnie tam taka bezradana nie mogaca dac sobie rady z wlasnym dzieckiem.
widzialam w ich spojrzeniach nie dowierzanie i wyraz twarzy mowiacy: "gowniara zrobila sobie dzieciaka rozpuscila i teraz sie dziwi ze mala robi z nia co chce"...
normalnie az mi glupio bylo! tak sie darla i nie mowila a krzyczala i piszczala! no moze kilka razy pwoeidziala cos normalnym tonem.. a jak zasnela mi na kolanach to wszyscy chdozili i sie podniecali jak dzidzia ladnie spi!
uspokajaczem na koniec okazal sie moj blyszczyk do ust!
uszczesliwil ja bardzo a jak chcial zalozyc jej kurtke do wyjscia i zabralam ten blyszczyk na sekunde awantura znow nie mala byla az taki malutki dzidzius zaczal palakac!

Lolkak i jak poszlo M zmienianie pieluchy?

a tu przedstawiam wam kolejny pomysl dzisiejszy mojego szoguna.

Ostatnia edycja:
lolkak u nas też święto jak J wymieni Młodej pampka hehe:) Kupy to w ogóle nie tknie, zastanawiam się co to będzie jak a nuż uda mi się pójśc do pracy;) Nawet jakbym miała pracę tylko na rano to on ma 3 zmiany i kontakt z dzieckiem by miał:p

jaka tu cisza:)

Ostatnia edycja:
Ja tu do was często nie wpadam, ale liczę, że trochę mi pomożecie:-).
A mianowicie myślę, że skoro jesteście młodymi mamusiami to na pewno, któraś z was miała taki problem jak ja...
No więc chodzę do lo do 2kl, termin porodu mam na za miesiąc. Kończy się semestr w tym tygodniu, wszystkie oceny mam pozytywne. Ale nie wiem co zrobić, mam możliwość przepisania się do liceum wieczorowego, w którym miała bym zajęcia co 2 tyg w weekendy. Tylko, że to liceum nie jest zbyt dobre, jest w nim niski poziom, a w tym do którego teraz chodzę, jest dobry poziom, jeden z lepszych w mieście, mam fajną kl, wychowawczynie i szkoda mi zostawiać tą klasę i szkołę. Mój chłopak namawia mnie do tego bym została w tej szkole i mówi, że chce iść ze mną za rok na 100dniówkę :-D. Ale ja boję się, że nie dam sobie rady, wstawanie po nocach, rano odciąganie mleka, biegiem do szkoły, niewyspana siedzieć na lekcjach, w czasie przerw biegiem do łazienki, żeby mleko odciągnąć. Potem do domu, gotowanie, sprzątanie, prasowanie i pranie, zabawa z dzieckiem, lekcje. Chciała bym spędzać z dzieckiem jak najwięcej czasu, ale też nie chcę olać szkoły i chę im wszystkim pokazać, że ciąża w liceum nie przekreśla wszystkiego. Jednak to jest naprawdę trudne, ja już nie mam siły chodzić do szkoły a tu jeszcze miesiąc... Mój K pracuje na zmiany i raz w tyg ktoś inny by musiał się maleństwem zajmować, np jego babcia...
Wiem, że pewnie któraś z was była w podobnej sytuacji, co wtedy zrobiłyście? Co o tym teraz sądzicie?

Cholercia tyle naprodukowałyście że nie pamiętam co komu odpisać :zawstydzona/y:

Koniczynka no właśnie nie biorę anty, ta plama mi znikła i na razie nie powróciła, chyba muszę się z kimś na chlanko umówić, żeby sprwadzić czy to od %.

Paula
piszesz się na małą babską libację? :-D oczywiście w celach diagnostycznych.
A mało piszę bo M znowu wolne ma :sorry2: a jutro lecę obrabować białostockie lumpki :-D

Ancia już Ci pisałam ja na Twoim miejscu odpuściłabym sobie ten rok. Na naukę zawsze jest czas :-D

Lolkak łaał to ładnie zabuliłaś, właśnie za to kocham swoje zadupie. Ja za ścięcie + upięcie na weselę, z jej ozdobą, zapłaciłam 70 zł.

M Julkę przewija wiele razy nie ma nawet gadania! Codziennie ją karmi wieczorem i usypia.

reklama
Koniczynka ja mam te naklejki z Biedronki :-) 3 rodzaje i są dobre:tak: Raz przykleiłam na nierównym,nie docisnęłam i sama odpadła,nic się nie zerwało ani nie został ślad-także polecam :-)

Daff,Koniczynka - pielucha się na pupie trzymała przez 1,5 godziny dopóki Maja nie trafiła do kąpieli,więc chyba nawet nieźle mu poszło :-D Gdyby nie to,że mnie i mojej mamy nie było w zasięgu to pewnie mała nie dostąpiła by tego zaszczytu ;-):-D

Vegas mój też się boi kupy dziecka :-D Stwierdził,że chyba zwymiotuje podczas zmiany :-D Teraz było chyba tylko siku skoro podołał ;-)

E;

kaamaa ja już się przyzwyczaiłam,że u mnie 2,3 razy drożej ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry