reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Vegas świetna jest Martynka :-) A jaka artystka :-)
2 miesiące jej zajęło samo to by kredką rysowac po kartce bo strasznie delikatnie naciskała. Ale ta kredka /kilka kolorów jest w niej/ jest miększa to i lepiej widac co szkryfla córcia:)

reklama
Ancia a ja na Twoim miejscu nie rezygnowałabym, czeka cie ostatni rok. z reguły w 3 klasie jest miej lekcji wiadomo matura i te sprawy ale godzinowo wychodzi mniej. Jest tu jedna dziewczyna która daje rade, nie zrezygnowała i ma mniej czasu ale nie dla dziecka a na forum. Wpada raz na jakis czas a wydaje mi sie ze w życiu daje sobie super radę. Porozmawiaj z rodziną jesli zadeklarują pomoc to ja bym postawiła na naukę... to tak jakbys poszła do pracy 5 dni w tygodniu tylko ze na mniej godzin i z zadaniami domowymi. wiem na pewno będzie ciezko sama zdawałam połowe matur mając dziecko i wczesniej ucząc sie a drugą reką dajac mleko małemu.Nie moge powiedziec ze chodziłam do szkoły i wychowywałam dziecko bo małego urodziłam na początku maja. Jednak troche z innej perspektywy przedstawie swoje życie. Jak mały miał niecałe 3 miesiace poszłam do pracy, w sumie z musu, ale teraz zperspektywy czasu ciesze sie. Nigdy przez mysl mi nie przeszło ze cos tracę, szczescie chciało ze zawsze przy mnie zaczynał siadać, stawaća nawet chodzić, jednak gdy cos nie było przy mnie bo akurat yłam w pracy to po prostu nadrabialismy to po przyjsciu. Do teraz jest tak ze zostawiam małego u tesciowej rano i ide do pracy w sumie nie ma mnie 9 godzin, nie mam nauki, ale wszystko da sie pogodzić. Tak wiec trzymam kciuki za podjecie własciwej dla Ciebie decyzji nie zaleznie od tego jaka by ona nie była

Vegas mała Malarka Ci rośnie :-) Martynce kręcą się włoski? czy tylko po kąpieli tak ma?
po kąpieli tak ma, na codzień to grzywa prosta z tyłu puch plus loczki hehe:)

I pomyłka - miesiąc Małej zajęło dokładne trzymanie kredki i naciskanie, przecież w styczniu po raz pierwszy miała kredki w rękach hehe:)

Vegas Martynka wygląda jak taki malutki aniołek,jest przeurocza :-)
fakt, wygląda:) ale to taki mały Diablo:) hehe pomysłów 1000 na minutę, szatański śmiech, rozrabia nieźle:) ale i tak przy Julce od Daffi to z niej niewiniątko haha;D

Lolkak teraz kupka Mai to pachnąca jest, w porównaniu do tego co będzie jak zacznie stałe pokarmy przyjmować, wrażenia nie do zapomnienia :-D
:tak::tak::tak::tak::tak: czasem to nawet mnie mdli od tych aromatów:-D:-D:-D:-D
lolkak W biedronce to pewnie tylko w jakimś tygodniu były te naklejki?
vegas Zdolna córeczka po tatusiu:-)
Eliza Jak już wreszcie wyjdzie kupka, pewnie nie będziesz nadążać ze zmianą pampersów:-D
kaamaa @ dalej brak?
ancia Ja chyba nie rezygnowałabym na twoim miejscu. Nie rodziłam wprawdzie w liceum, ale dziennie studiuję i z pomocą rodziny jakoś daję radę:tak: Chociaż byłam w komfortowej sytuacji, że urodziłam w czerwcu już po egzaminach- miałam ponad 3 miesiące wolnego od szkoły i mogłam zająć się dzieckiem. Za to od października zajęcia od 8 do 20 :wściekła/y: P. albo mój tata przywozili mi małą na karmienie, bo nie nadążałam ze ściąganiem mleka:sorry2:

kaamaa100 ja kiedyś z moją koleżanką, koleżanki synkowi koło łóżeczka namalowałyśmy Kubusia Puchatka, zwykłymi plakatówkami, ale muszę powiedzieć, że bardzo ładnie to wyszło i sama myślałam, żeby mojemu małemu coś takiego stworzyć, ale teściowa jak by zobaczyła to chyba by mnie z tąd pogoniła :-). Mała Martynka jak ma taki talent to może Ci pomóc.
Tylko, że ja góra po miesiącu przerwy musiała bym wrócić do szkoły a teraz mam po 7 godzin, ja nie jestem zbyt dobra w naucę, muszę sporo czasu poświęcać w domu, żeby nie mieć 1. Mieszkamy u teściowej, tylko że ona jest za granicą, więc nie ma jak pomudz, moi rodzice mieszkają 20 minut drogi autobusem, niestety samochodu nie mają, a oni też pracują na rano do 15, więc pomuc bardzo nie mogą, mojego chłopaka babcia jedynie, ale ona już ma swoje lata i trochę choruje i mimo, że była nianią, jakoś wolała bym jej nie zostawiać dziecka pod opieką, i to tak często... Mam czas do piątku więc się zastanowię...
Wielkie dzięki za rady :-)

reklama
u nas dziś znowu małe cyrki ze spaniem Perły. Ok 22 się zbudziła i ciągle się przebudza z płaczem. Kaszki nie chce. Pewnie zęby. Czopka jej nie dam a nie mam żadnej maści na dziąsła. Tyle, że jak już zaśnie to ładnie mi śpi.

Do góry