reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Daff chyba mówisz o innych czopkach, bo po glicerolowych dzieciak steka, chyba samo z Niego nie wyleci nie? :eek:
A poza tym zatwardzenia nie ma codziennie, więc do czego ma się przyzwyczaić?!
Może chodziło Ci o termometr, po tym owszem kupka sama wychodzi.

Paula ja też nie wiedziałam, kiedyś babka od biologii powiedziała że to może być przez zmiany wątrobowe.

Ech.. pozazdrościła ja telewizorków, my mamy z dupką 21'. Kiedyś może się dorobimy, może i głupia jestem ale mam w życiu inne priorytety, niż nowy "ekran".

Definitywnie za miesiąc zaczynamy wykańczanie piętra, na razie tylko pokój dla Julki, a jak fundusze pozwolą, to sypialnię z naszą prywatną łazienką :-) doczekać się już nie mogę efektów.

nie nie:d o czopkach glicerolowych.. moge wstawic ich zdj..
jak pwoeidzialam lekarzowi ze dalam julce to zje*be dostalam! i to taka ze wstyd mi bylo bo wszyscy to slsyzeli nawet ci na zewntarz!

reklama
cześć kobiety:-)

Eliza biedny Mikuś, oby mu się jak najszybciej udało z tą nieszczęsną kupką ;*

Daffi najważniejsze,że nic jej nie jest:-)

Kaamaa też uwielbiam urządzanie mieszkania;-) u nas już (niestety) wszystko zrobione,ale bedę mogła sobie "podłubać" w pokoju małego teraz ;p

Umi mały smakosz Ci wyrasta:-)

Wybraliśmy dzisiaj z Michałem wózek dla Jacusia, udało nam się kupić ten, który planowaliśmy:-)

Hej laski;

Ja już po wizycie u fryzjera:-)Tylko ścięłam,bo oczywiście mi kasy na farbowanie już nie starczyło;-) Nawet jakoś strasznie ze mnie nie zdarła-bo tylko 50zł ;-)

Elizka ja jeszcze słyszałam,że przed jedzeniem można dać łyżeczkę wody przegotowanej. mam nadzieję,że w końcu mały zrobi ta kupkę i nie będzie się męczył.

Trinaa
jaki wózek wybraliście?

Kaamaa też bym zrobiła sobie jakiś remoncik ;-) Ale na razie poprzestałam na naklejkach ściennych :-D

Umi
jaka Ty niedomyślna byłaś przy stole :-D:-D:-D Przecież to oczywiste co oznacza mijoł ;-):-D:-D

hej z rana
koniczynka ooo nie dzieki nie bede próbowac takiego sposobu :-D
ja dzis zmieniam dietke na taka lzejsza, bo jadlam ta rybe po grecu a od gotowanej marchewki moglo go złapac to zatwardzenie :dry:

No dzieci pobudke zrobily mi o 6:45. wiec juz jestemy po sniadanku, i nawet zupka pomidorowa sie gotuje... Hania jeszcze w oizamie lezy bo niechce jej sie przebrac:-)
po wodzie koperkowej malemu bylo lepiej ale meczy go widac cos....:-p
oo u nas też dziś pomidorowa była:)

witam się:) Daffi ja to mam już roztrzepane dziecko, ale Twoje pobija wszystkich;D Moja nauczyła się wstawac na naszym wyrku i idzie zawału dostac. Wiadomo, że pod naszym okiem to robi, ale to nie zmienia faktu, że ja matka panikara się boję o nią;D

Ale u nas słonko. Już po spacerku jesteśmy:)

Umi
, hehe, uśmiałam się;D

Ostatnia edycja:
lolkak kupiliśmy wózek implast bolder sd ecoline :-)

Vegas u nas pomidorowa była wczoraj,a dzisiaj barszczyk czerwony:-) skąd masz to słonko szczęściaro ?;-)

julka przeszla dzis sama siebie.. i ona niestety ale co do reki to do buzi.. nawet jak jakis paproch zawirueszy sie na podlodze to ona go zje.
to taki mini odkurzacz niedobry. meble powiazane w domu amm bo ona wszytsko potrafila wyciagnac... i teraz z powiazanych potraf tez a ja nie ejstem w stanie ich wyciagnac. nie wiem jak ona to robi.
ta pinezka przegiela dzis! ja juz sie darlam glosno bo balam sie ze polknie ja! sparwdzalam z m cala podloge czy jakiejs jeszcze nie ma!
no brak mi slo na to moje dziecko!
i chetnie ja oddam komus kto ja troche utempersuje!
obvstawiam ze dlugo byscie nie wytrwaly! w przychodni z niedowierzaniem patzryli na jej energie ze siedziec nie chciala jak ja wzielam to zaczela sie rzucac plakac na kolana padac i w ogole.... a inne dzieci siedzialy przykladnie.

ona ma chyba bunt dwulatka o rok za szybko!
to taka mala fria jak cos nie tak to pokazywala rogi!
a jak nie dostanie tego co chce jest identycznie!
ja wam nagram atak furii julki same zobaczycie do czego jest zdolna.

daffi a pisałaś mi że Julcia tak a grzeczniusia:-D
oczywiście wpółczuję tych wypadków.. musisz ją teraz dobrze pilnowac żeby sobie znów nic nie narobiła

moja to po stołas skacze i tańczy .. ale nie spada:-p amy taki niski w salonie , to włazi na sofę później na szafkę od laptopa i z niej na stół (z 50-60cm) i po nim tańczy , albo włazi na paarpet i krzyczy do ludz:-D parapet też niski bo takiej samej mniej więcej wysokoci co stolik..
ale fajnie to wygląda jak taki mądrujący się szkrabik włazi na stół i się kłóci ż nie zejdzie:-p
tak, Martynka jeszcze na trójkach choc zauważyłam, że pampki z firmy Pampers już są na totalny styk, z tej firmy wiem, że mam już trójek nie kupowac:) Ale trójki z reszty firm są idealne.

Dziś ostatnia tableteczka i czekac na ciocię z Ameryki:)
już się miałam zdziwić że nosi 3 bo są w podobnym wieku a moja już od 2 miechów nosi pampersy 5:tak:
Martynka ważyła 9kg do niedawna, dziś waga pokazała 8,4kg To możliwe? W sumie biega non stop, ale je za dwóch;/
Idziemy zaraz na spacer bo mi tak niedobrze, że może chociaż świeże powietrze dobrze na mnie podziała.
moja ważyła 9 jak miała pół roczku:sorry::tak:i miała 80cm
a teraz waży już 14 i 89 cm ...:sorry:
klocuszek... yhhh mimo ze duzo biega to i tak jest wielka i nosi juz ciuszki na 18-24msc :tak: teraz jej zakupiłam w pl bluzeczki na 2 latka i są na nią akurat na teraz:tak:

Kobiety,a tak odbiegając od tematu, to czy instalowałyście na łóżeczku ten wynalazek zwany baldachimem ? :-)

ja miałam przy kołysce zainstalowany , bo łózeczko miałam turystyczne więc nie dało się
a nie kupowałam go specjalnie , ttylko był w zestawie z kołderką było chyba 12 elementów ...
więc jak już miałam to zamontowałam , ale jakoś mała nie była zainteresowana;-)

koniczynka a no nic.... kupy jak nie bylo tak nie ma.... :dry: :sorry2: wypróbowalam juz wsio.... niewiem sama:dry:
Ja czopków nie daje czesto,jedynie jak jest taka sytuacja ze nic nie pomaga(tak jak teraz) to czekam na te czopki teraz jak na zbawienie:dry:

reklama
lolkak kupiliśmy wózek implast bolder sd ecoline :-)

Vegas u nas pomidorowa była wczoraj,a dzisiaj barszczyk czerwony:-) skąd masz to słonko szczęściaro ?;-)
hehe lubi Pszczynę;D ale pocieszę Cię, że za to okrutnie zimno było:p

Paula
, nie odpisała ta Laska, ale ja jak obejrzałam jej fotki to zaraz ją usunęłam ze znajomych. A musiałam najpierw przyjąc zaproszenie bo chciałam ją poznac chociaż z fot, ale nie znałam;) no a nie odpisała w dalszym ciągu kim jest:p

dziś Martynka siedziała na nocniku. Z gołą dupką nie chciała, larmo na 102, a ja na siłę nie chcę jej sadzac, potem ją ubrałam i sama siadała na nocnik, oj polubiła go bardzo, ale szkoda, że w ubraniach na nim siada a nie goła:( Z czasem się nauczy:p

Ostatnia edycja:
Do góry