reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witajcie, ja miałam lenia przez weekend:-):-p troche poczytałam i wyskubałam ze w lidlu promocja;-) Fajnie wiedzieć, że w lidlu promocje bo u nas Matki Boskiej Pieniężnej jak to T. przywykł mówić i akurat do Lidla ie wybieramy i pewnie do biedronki po pampersy bo młody tylko dada szkoda ze nie ma Huggiesów na takiej promocji to bym wzieła z checią, bo Pampersa mój nie moze:/

A my po wizycie kontrolnej w sumie dobrze. Mamy wstrzymane oszczykiwanie bo sie pojawił problem cisnienia moczu:/ jak nie z jednej strony to z drugiej musi cos wyjsc. I w ten piatek znowu do Rzeszowa na urodynamike ...

no wiaodmo kazdy ma swoje ulubione. ja np tych felxi tak nie do koca lubie... jak dla mnie za sztywne sa....
ale jakby nie bylo active baby to bym flexi kupowala;p

Umi mam nadzieje ze wsyztsko bedzie ok. szkoda Kacperka... ze ciagle cos tam sie go trzyma.....

reklama
Daff Ja uważam ze Pampers ma dobre pieluszki ja lubiłam sleep and play takie pomarańczowe no ale małego zaczęły uczulać:/ tzn do rozmiaru 3 było ok a jak przeszedł na rozmiar 4 tak z jego pupą masakra była:/ i teraz juz nie chce Pampersa uzywamy Dada ewentualnie jak jest promocja do huggies bo są dla nas ok.
A kiedys wziełam w carrefourze takie nie pamietam nazwy ale hm cos jak biedronka ma Dada to carrefour tez ma swoje pampersy i ddosłownie masakra mały troche nasikał, a te przemakały porazka dołownie za 52 szt płaci sie nie całe 24 zł, nie chciało mi sie do biedronki jechać to stwierdziłam ze wypróbuje... w nocy musiałam małego 4 razy przebierać doslownie szok:/
lokak moze jej sie cos sni?

Daff flexi właśnie nie są sztywne, mają z tyłu rozciągliwą gumeczkę.

W activach wystraszyło że Julka lekko pociąneła i już pampers rozpięty, strasznie mnie to wkurzało.
We flexi na prawdę musi pokombinować żeby rozpiąć.

Paula
spoko wiedziałam że to będzie kolejny nie wypał :-D a szkoda.

a mu pierwsze mielismy pampersy 2 tez ale takiej wysypki dostala ze szok a teras huggisy mamy. A co do monia to tez wszedl do NAszej rodziny:-Dniedawno...
Lolkak jak Majeczka?(tez mysle ze cos jej sie sni u nas tez tak jakis czas bylo) a teraz sie smieje przez sen ;p

Ale nadrabiania:szok:

u nas Mala dopiero padla od 8.30 jutro idziemy do lekarza z tymi krostkami ale ja czuje ze to skaza:crazy:

Ostatnia edycja:
Umi :-(Kacper się namęczy:-(, taki mały, a już tyle po lekarzach musi chodzić:-(
W pampersach 4 są inne dodatki niż w 3 i właśnie niekiedy dopiero od 4 wychodzi uczulenie.
Też mi się podobały te sleep&play, bo cienkie i zapach ok, ale na noc za mało chłonne.

robi prrr jak spytam co robi dupka:-D umie pokazać gdzie ma "myszkę":-D
itp..
:-D:-D:-D:-D
Elizka je też do Lidla mam kawałek ;-) Pójdę tam chyba po skarpetki dla małej,bo już mam wszystkie za małe ;-) Pieluch na razie mam nadmiar ;-)
Emilce wszystkie skarpetki spadają:-D Chyba tylko jedna para się trzyma- to chyba jakiś rozmiar xxxs:-D
Ja na razie nie dokupuję pieluch, jeszcze w 3 mała chodzi- mam ich jeszcze 1,5 paczki, a 4 na przyszłość też mam kilka paczek:-D Była kasa, to korzystałam z promocji. Przynajmniej teraz w gorszych czasach mam o jeden wydatek mniej:tak:
Mała wstała o 6:dry: I od rana śledziła mnie po całym mieszkaniu:-D Teraz w końcu padła na drzemkę:-)

Helloł

Paula spoko, J już z domu wykurzony :-D, pognał do roboty.
Huśtawkę i ja posiadam też.
Ty kupujesz z myslą o drugiej dzidzi, u Nas żeby się chłopak urodził, to przerąbane, może z 10-15 ubranek. Huśtawka różowa :-D i peełno sukieneczek.

Julka jest teraz zaczaiła że kotek to "cici" Za każdym razem jak goni sierściucha to krzyczy cici :-D zabawnie to wygląda.

No i nareszcie nauczyła się sama złazić z kanapy.
to bardzo dobra umiejętnośc, moja już jakoś koło listopada/grudnia potrafiła schodzic sama z naszego wyrka czy kanapy. Jestem pewniejsza o nią, że na złamanie karku nie poleci:p Bo jest ostrożna.

my ostatnio kupiliśmy Młodej z Dada, są OK, 62szt chyba za 26zł z groszami. A tak to przeważnie kupowałam Babydream, super są, ale za 42szt 24zł z groszami to już bardziej się kalą te Dady.

Vegas to Martynka chyba 3 nosi prawda? sadząc po iloci pampków w opakowaniu:-)
koniczynka nie wiedziałam o zmianie w dodatkach:szok: to pewnie dal tego ta zmiana, moj Kacper jak pisałam przewaznie na huggiesach i Dada był ale jak dostawalismy pampersy to przewaznie z Pampersa i dopero przy 4 wyszło to paskudne uczulenie z którym sie strasznie meczylismy:/

Vegas to Martynka chyba 3 nosi prawda? sadząc po iloci pampków w opakowaniu:-)
koniczynka nie wiedziałam o zmianie w dodatkach:szok: to pewnie dal tego ta zmiana, moj Kacper jak pisałam przewaznie na huggiesach i Dada był ale jak dostawalismy pampersy to przewaznie z Pampersa i dopero przy 4 wyszło to paskudne uczulenie z którym sie strasznie meczylismy:/
tak, Martynka jeszcze na trójkach choc zauważyłam, że pampki z firmy Pampers już są na totalny styk, z tej firmy wiem, że mam już trójek nie kupowac:) Ale trójki z reszty firm są idealne.

Dziś ostatnia tableteczka i czekac na ciocię z Ameryki:)

reklama
umi być może,że powodem był sen,ale żeby aż godzinę płakać a przez kolejne 2 nie dać się położyć spać-nigdy nie ogarnę skąd dzieci biorą na to siłę ;-)

Gosia może to jakieś uczulenie tylko? Miejmy nadzieję,że powiedzą,że to nie skaza.

Ja mam jeszcze dużo "3" Active Baby,bo kupiłam wielkie pudło w Tesco na promocji - 186 pieluch ( w środku 3 opakowania)

Do góry