reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej ;-)
Ja miałam weekend z rodzinką ;-) wczoraj sanki i wielki plac zabaw a dzisiaj na wieżycy byłyśmy (góra z wyciągami itp ) jakieś kiełbaski przy ale ognisku fajnie ogólnie zajebisty weekend jeszcze przez cały weekend słoneczko było :-) w końcu zimę poczułam :-D :-p jutro K ma wolne więc pewnie znowu mnie nie będzie tym bardziej że mamy w planach generalne porządki w domu :-)

VEGAS - może ANETKA :-p :-p
TA Anetka nasza 'stara' mnie już dawno ma w znajomych.

reklama
U nas smoczek mała pierwszy raz dostała w szpitalu, jak na oiomie leżała, czyli zaraz po porodzie. Podobno tam niezłe awantury urządzała pod moją nieobecność i trzeba ją było "spacyfikować" ;p
Teraz czasem dostaje w nocy lub nad ranem, jak się przebudzi nie na jedzenie :) i w ciągu dnia, jak jest zmęczona, a zasnąć nie może sama.
My na szczęście uniknęliśmy bujania- od początku Emilka zasypia sama w łóżeczku- choć zdarza jej się też przy cycu i na podłodze ;p

Emilka dziś się dorobiła kolejnego siniaka i otarcia na czole :(
Raczkowała po podłodze, dorwała się do siatki z makulaturą, powyciągała jakieś ulotki i się poślizgnęła na nich tak, że głową uderzyła dosyć mocno w podłogę :/ Najpierw był ryk, a wieczorem pojawił się spory siniak. Aż mam wyrzuty sumienia, choć wiem, że nie da się uniknąć upadków :/

Ostatnia edycja:
oj nie da się, nie da. Moja wczoraj grała na organkach po czym wzięła do rączek i w mgnieniu oka walnęła się w czoło nimi. Ma kreskę dziś na czole. No ale moja do spokojnych nie należy, wszędzie musi byc, wszystkiego dotknąc, wszystko naraz zrobic. Nauczyła się wstawac z pozycji kucającej i tak na naszym łóżku próbuje. Wpierw kucnąc a potem wstac;> Mała Psotka.

Moja to też mała łobuziara :-) Jak się tylko nauczyła raczkować i stawać, to wszędzie jej pełno i wszędzie sięga:-) i zawsze w jej łapkach musi się znaleźć to, co nie powinno;-)

Paula no to bierzmy też pod uwagę to, że każde dziecko jest inne;) Jedno bujania potrzebuje, drugie niekoniecznie;)
my też zakupiliśmy wyrko z myślą o drugim Bąbelku choc różowego wyrka nie zamierzałam nigdy kupowac;D

Moja nauczyła się dziś mówic kotek - ''kokek'':) hehe

oj, króciutkie:) nie pamiętam dokładnie ile mają, ale może nawet nie po 30s. Tak więc wiesz, lepiej jeden długi, ale ten lekarz robi tak to jest tak:) i tak jestem zadowolona:)

a ja jestem nadal non stop ospała, co mam chwilkę to śpię, już trzeci dzień tak, do tego moje ukochane piwo mi nie smakuje, niedobrze mi. Masakra.
Dziś byliśmy na zakupach pampersowych i kaszkowych, u babci J., u teściowej, więc Mała była nieźle padnięta. O 21.40 usnęła.

no fakt jeden dłuższy lepszy niż kilka takich krótkich , ale radość jest z każdego..
Vegas gratuluję ..
moja jak miała 9 msc mówiła na kotka po imieniu bo było łatwiej a później nauczyła się mówić kotek i mówi cały czas kotek teraz:-D aż mam tego dość:-p
ostatnio nauczyła się mówić "cacy cacy" i wszystkich głlaszcze po głowach -kotka też i mówi cacy cacy:-D:-D:-D

poza tym to wogóle sporo słówek potrafio
jeszcze przed roczkiem mówiła :dziadzia , Daniel(imię tatusia) ,Drzwi, nie ma, tam ,tak ,nie, ide , idzie,papa tata mama to podstawa;-)
baba, itp
terazdodakowo się nauczyła mleko , kawa, tutu, sok, si si, buty,oko, kabel , tata papa, mama oć , tata pracy itp
woła "miał miał"jak spytam jak robi kotek , robi prrr jak spytam co robi dupka:-D umie pokazać gdzie ma "myszkę":-D
itp..

daff to mieliście niezłe przeżycia, dobrze że szystko się skończyło bezproblemowo

jeśli chodzi o kołyski ja miałam dla małej (dostałam w prezencie bo nie zamierzałam kupić)
ale nie bujałam s niej Vi , tylko kładłam i leżał sobie, miałam opcję blokady bujaka więc służyła jako łózeczko..
też niechciałabym nauczyć dziecka bujania tak z własnej głupotki ;-)

Ostatnia edycja:
moja mówi duuużo, jak katarynka;D ale ostatnio jesteśmy na etapie mówienia co robi dane zwierzę:)

reklama
Witam sie i ja:D
nie wyspana ze hohoho
od 6 mam kacperka...
zaczal sie tak pieknie bawic ze i julka wstala o 7 gdzie normalnie wstaje o 9...
balam sie ze wyc bedzie ze zbudzil ja ale wstala usmiechnieta i od razu do zabawek:D

dzis promocja pampersow w lidlu.
70szt rozm. 4 Pampers active baby za 39.99

Do góry