reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ViKamcia- mnie troszkę swedziały nogi i brzuch. Ale robiły mi się rozstępy i to pewnie był powód. Nawilżaj częsciej ciało, może przez rozciągająca skóre swędzi. Wiem ,ze cholesteaza też powoduje swedzenie,ale to takie mocne i to wiekszej częsci ciała- objawy nasilają się nocą, więc to nie to.
Myśle,ze naciąga się skóra.

no własnie u mnie się nasila w nocy , i to nie jest na brzuchu ani na udach żeby się rozciągała skóra , tylko swędzą mnie golenie i łydki , a czasem ręce i szyja....:eek:
w 1 ciązy tak nie miałam.. wię cnie wiem ...

reklama
Kamcia ja nie pomogę jesli chodzi o swędzenie:-( niczego takiego nie miałam. śliczne masz te zdjęcia małej:-) Bedziesz miała dwie ksieżniczki w domu:-)

ViKamcia- mnie w takich miejscach nie swędziało. Powiedz o tym lekarzowi na następnej wizycie. Wtedy jeśli będzie mieć jakieś podejrzenia to zrobią ci badania.Narazie nie ma co się straszyć-tylko zapytać lekarza.

ViKamcia- mnie w takich miejscach nie swędziało. Powiedz o tym lekarzowi na następnej wizycie. Wtedy jeśli będzie mieć jakieś podejrzenia to zrobią ci badania.Narazie nie ma co się straszyć-tylko zapytać lekarza.

właśnie na majówkach mi dziewczyny mówiły ze to moze być cholestaza , ale tam swędzą stopy i dłonie , a mnie stopy nie swędzą a dłonie tylko po zewnętrznej stronie...

ViKamcia mnie w ciazy swedzialo wszystko !! szyje mialam cala czerwona w krosteczkach i ginekolog podejrzewal cholestaze, bylam w szpitalu. Przejdz sie do lekarza bo jesli to cholestaza to lepiej zebys byla pod opieka lekarza w szpitalu..

Podstawowym objawem WCC jest uogólniony świąd skóry, który zaczyna się od dłoni i stóp, rozszerza się na kończyny i tułów a w bardziej zaawansowanych przypadkach obejmuje szyję, twarz, uszy. Większość ciężarnych zgłasza zaostrzenie objawów w godzinach wieczornych i nocnych, co prowadzi do bezsenności.

anetka nie zauważyłam twojego posta:zawstydzona/y: Mnie to sie ogólnie marzy teatr ale nie ma co marzyc zeby Tomka wyciagnąć:-D ale na kino kiedys odżałuje bo jak pustelnicy żyjemy. Nigdzie nie chodzimy, nie bawimy sie doslownie aspołeczni sie robimy

reklama
Ja w kinie byłam z zeszłym roku ostatnio:-/ Na jakiejś "randce w ciemno" czy coś takiego ;-)

Paula co za fajna rodzinka :-D

VikamciaG mnie swędziało trochę -smarowałam się częściej balsamem dla ciężarnych z Rossmanna :-) Gratuluję dziewczynki :-)

Do góry