reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Paula Ja mam Happy (ale jeszcze te zwykłe) 5-9kg i jeszcze są na Maję za duże ;-) Te Flexi to chyba tylko w większych rozmiarach? Miałam "Dadę" 3-6 były naprawdę spoko,ale szybko wyrosła i prawie cała paka stoi i czeka na oddanie ;-) Miałam też 4-9 ale są takie jakieś twardsze i mała na wielki wór w kroku ;-) A jak napuchnie to kilo cięższa,ale jakieś tragiczne nie były. Uczulenia tez nie miała. Teraz te nowe opakowanie wygląda na takie bardziej profesjonalne;-) to może i pieluchy ulepszone :-)
Póki co mam 186 Pampers Active Baby i chyba zostanę z jakimś opakowaniem,bo Majka zaraz przekroczy 9kg ;-) :-D:-D

reklama
AGATECZKA - ostrożna bądź. ja też dostawałam takie smsy jak mnie w ciąży zostawił jak to on nas kocha i że mam czekać że musi to wszystko ogarnąć itp. a w tym samym czasie umawiał się z innymi i świetnie bawił ze znajomymi na imprezach. Tyle że my już wtedy oficjalnie nie byliśmy parą :sorry:

PAULA - Nina chodzi od sierpnia ;-) a w listopadzie 2 lata skończyła :-p po znajomości się dostała ;-)

UMI - ja w tą zimę tylko jedną glebę zaliczyłam i jestem z siebie dumna bo ślizga ta zima jak cholera :-D :-p i dziwna ta ciotka że nic nie przywiozła przyjeżdżając z wizytą :sorry: edit : :-D:-D:-D doczytałam o tej cioci :-D:-D:-D

VEGAS - Nina też mięsożerna była w wieku Martynki teraz już jej trochę przeszło i tak standardowo je :-p

LOLKAK - nie jesteś sama też się nabrałam na tą ciotkę z ameryki :-D :-p ...ja kupuje ale tych "nowych" jeszcze nie widziałam

VEGAS - taka odpowiedź od taty chyba by mnie jeszcze bardziej wkurzyła :dry:

MŁODAMAMUSIA - ale brzuszek :-)

KAAMAA - gratulację dla Julki ! :-)

ANETKA - wyspa tajemnic albo incepcja jeżeli nie oglądałaś to polecam na prawdę świetne filmy :-)

GOSIA - gratuluje suwaczka :-D ! :-p

uff nadrobiłam :-D :-p i uciekam :-p bo Kuba już się wkurza :-D :-p

Umi jestes rekordzistka choinkowa! ja zdjelam po sylwestrze..ja stwerdzilam ze w nowy rok choinka jeszcze moze byc ale juz w niedziele jej nie mialam:D

vegas to fakt smieszne ze trzeba pisac do siebie listy ale wiesz latwiej jest tak jak mowisz napisac niz pwoiedziec.
tata tego nie komentuje bo nie chce sobie nagrzebac u mamy ale u mnie w domu np zawsze bylo tak ze kazdy mial wlasne zdanie. moglo byc sprzeczne ale np jak nam mama cos zarzucala to tata glosno potrafil pwoiedziec ze mamy jej nie slucghac bo gada bzdury i na odwrot.

mam nadzieje ze sie wszytsko zmieni naprawde.
Rekordzistką to w tamtym roku byłam:-D choinka stała do niedzieli palmowej bo nie miałam czasu sie nią zająć:zawstydzona/y:

vegas widze tata cie mocno kocha, ale jest pod ogromnym wpływem twojej mamy lub po prostu jest spokojniejszy od was dwóch i patrzy na was z dystansem
lolkak ja kupuje ale nie wiem czy to tylko zmiana grafiki, czy tez w środku sie coś zmieniło. Ja ostatnio jak robiłam zakupy to kupowałam ze starą szatą
femme a ja sie z biednej lolkak śmiałam:-p
eliza to Miki najmłodszy chodzi najpóźniej spać?

femme hurra nie jestem sama :-D:-D:-D:laugh2::rofl2::rofl2: A już myślałam,że tylko ja nadrabiając nie ogarnęłam całej sytuacji :-D:-D

Umi to daj znać jak zwartość Dady też się zmieniła ;-) No ale Ty to już bardziej pieluszkowych kg jesteś zaawansowana ;-) :-D

daff bo zapomniałam zapytac czy ci dzis czasem nie przyszedł chomik.Ja mam awizo bo oczywiscie mnie nie było i sie zastanawiam co to:-p No ale dogadałam sie z gościem, że mi do pracy jutro podrzuci
lolkak to bedziesz wiedziała na przyszłość.:-p O ile dobrze licze to w przyszłym tyg będe siemusiała wybrać do biedronki
paula u nas jest tak ze choinka moze stać do gromnicznej potem sie powinno rozebrać:-p a co do ozdób urodzinowych to wiesz co idealne na 18 nastek!!! brat bedzie ci wdzieczny myśleze jego znajomi tez:-p

Kurde mój Adaś to nie wiem czy ma duży tyłek czy coś. Zawsze nosi pampersy większe niż waga. Ja kupuje mu 6 z babydream, pampersa, ostatnio kupiłam happy te nowe 6 i pierwszy raz są jakby troszkę luźne-mogłabym spróbowac z 5. Dady 5 nie byłam w stanie mu zapiąć już jakiś czas temu. Dziwne. A waży 13,5 kilo.
Jak próbowałam do wagi załozyć-to zawsze obtarty, albo wogole siusiak się prawie wydostawał. Także teraz już kupuje 6 a nie wiem co zrobie jak szybko sie nie oduczy. Ciesze sie ,ze trafiłam na te happy bo w nich ma luz.

kurcze ale tu cicho fakt...
Dzieciaki obejrzaly dobranocke, i zanim sie skonczyla zobaczylam ze Miki trze oczka no to wzielam podusie, i do pokoju poszlam, pobujalam go chwile na rekach, i zaczol zasypiac i zamarudzil, wiec dalam cycka, wydoil i 5min i zasnol... wlozylam do łóżeczka i juz w pokoiku spi 15min... ;-) oby wyszla ta jego wyprowadzka do innego pokoju......
Daniel tez juz spi, hania jeszcze błąka sie.

mamusia ale maszz super brzunio:-)
Vegas fajnie ze tata odpisal, szkoda ze swojego zdania na ten temat nie wyrazil no ale wazne ze cos napisal;-)
ale ważne, że w paru kwestiach się zgadza ze mną;) przyznał rację, że mam prawo do własnego zdania. Tyle, że u niego zawsze mogłam wyrazic własne zdanie, tata jest OK, ale gorzej z mamą;/

Rekordzistką to w tamtym roku byłam:-D choinka stała do niedzieli palmowej bo nie miałam czasu sie nią zająć:zawstydzona/y:

vegas widze tata cie mocno kocha, ale jest pod ogromnym wpływem twojej mamy lub po prostu jest spokojniejszy od was dwóch i patrzy na was z dystansem
lolkak ja kupuje ale nie wiem czy to tylko zmiana grafiki, czy tez w środku sie coś zmieniło. Ja ostatnio jak robiłam zakupy to kupowałam ze starą szatą
femme a ja sie z biednej lolkak śmiałam:-p
eliza to Miki najmłodszy chodzi najpóźniej spać?
ojj mój tata jest mega cierpliwym facetem, aż się dziwię, że tak można funkcjonowac mają taką żonę i córkę, która nie jest aniołkiem:p

Ostatnia edycja:
No i jestem ;-)
Wizyta u lekarza "zaliczona", sprawa z ewentualnym wielowodziem rozwiązana-wszystko jest w porządku,tak jak już wcześniej lekarz mówił, taka moja uroda,że brzuchol jest duży:-)
I co najważniejsze i najwspanialsze- wiemy z mężem na jaki kolor malować pokoik:-D będzie mały JACUŚ :cool2:

reklama
lenka ja nie moge uwierzyć że Adasia w 5 z Dady ledwie dopięłaś:szok: przeciez Adaś chudszy od Kacpra jest, na mojego młodego są troche za luźne i nie raz jak źle mu na noc zapiełam to zamiast w pampersa to robił obok

Vegas widzisz to weź tate za mediatora, obiektywnego sedziego, przy nim twoja mama będzie trzymala jezyk za zębami i moze normalnie pogadacie

edit trina gratuluję synka

Do góry