reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witaj Agateczka :-)
Vegas to fajnie,że próbuje zasypiać:-) ile jej to zazwyczaj zajmuje czasu?:-)
femme mój mąż pracuje w agencji ochrony i tak mówimy "dyżury", czy służba rożnie to bywa;-)
wiesz.. moja córa do niedawna jeszcze była noszona na rękach do usypiania:p ale powiedziałam basta bo mi ręce już odpadały, poza tym traciłam na tym strasznie dużo czasu. Teraz Mała sama próbuje zasypiac, wpierw jestem przy niej bo mamy buziakowanie maskotek, które zawsze czuwają nad snem Martynki - stoją sobie na szczebelkach z łóżeczka:p Jak już się Martynka nagada z nimi to pokazuje paluszkiem abym je dała na miejsce:) Następnie całuję córę, mówię, że ją kocham i ma ładnie spac i wychodzę. I słyszę tylko jak zmienia pozy, jak w szczebelki uderza nóżkami, jak kołderkę rozpycha /ma pokoik zaraz obok naszej sypialni, brak drzwi dzielących/. Jak wypada jej smokal słychac idealnie, więc idę i jej go daję do buzi /spada najczęściej na panele/. Bez smoczka nie zaśnie, więc interweniuję. Jak jest cisza długo to wiem, że śpi. Zajmuje jej to różnie. Raz w 5min zasypia, czasem w kwadrans, zależy jak bardzo jest zmęczona:)

reklama
femme to Ninka szybko ząbki miała! Zuzce pierwszy wyszedł jak miała 8 miesięcy dopiero :-p
Mi się nie chciało czekać aż będzie w necie, bo to pewnie trochę potrwa :-p ja wolę do kina chodzić na polskie filmy, bo zagraniczne szybciej w necie są :-p Weekend też oglądaliśmy :tak: też nawet fajny :-p

kama a M będzie miał jakiś wybór? :-):-D
Brałam tylko ibuprofen, bo nic innego w domu nie mam :baffled: ale jakoś za bardzo nie pomógł :sorry2:

Anetka a Nospy też nie masz?
My filmy to tylko na dvd oglądamy. Kino w Pszczynie od dawna zlikwidowane a poza miasto nie zawsze się chce jeździc. Najbliższe kino 15km od nas.

Vegas oo właśnie, zapomniałam o Nospie, na pewno gdzieś mam, zaraz poszukam :tak:
Nasze Trzcianeckie kino to tak naprawdę salka kinowa i tu jest jakiś film raz na pół roku :sorry2: my jeździmy do Piły, a to 27 km od nas :tak: no ale przynajmniej raz w miesiącu jedziemy :-p

Vegas oo właśnie, zapomniałam o Nospie, na pewno gdzieś mam, zaraz poszukam :tak:
Nasze Trzcianeckie kino to tak naprawdę salka kinowa i tu jest jakiś film raz na pół roku :sorry2: my jeździmy do Piły, a to 27 km od nas :tak: no ale przynajmniej raz w miesiącu jedziemy :-p
my chyba zbyt wygodni jesteśmy;D ale w sumie.. nawet i dobrze bo jak jedziemy już do kina to to takie święto;D wyjątkowy strasznie dzień;D taki to się pamięta na dłuuugo;D

femme to bym miała urwanie głowy teraz z doktorkiem w domu;-)
kaamaa taki z niego bodyguard, jak z koziej du....:-D nie,no oczywiście żartuje sobie teraz, fajna praca, w sumie tak się poznaliśmy poniekąd:-)
Agateczka to jeszcze nie znasz płci??:-)
Vegas to ładnie,że tak się nauczyła sama zasypiać:-)

Anetka chyba nieee ma:-D
Ibuprofen powinien Ci pomóc, min. ma działanie rozkurczające.

Vegas my do najblizszego kina mamy 30 km :-D

Kiedyś okres to był dla mnie koszmar, mam przerośnięty prawy jajnik. Pamiętam jak dziś jak wymiotowałam z bólu, tylko zastrzyk z końskiej dawki leków mi pomagał.
I jedyna diagnoza była, jedyny ratunek dla pani to ciąża i poród, i faktycznie od tej pory nie czuję że mam okres.

femme to bym miała urwanie głowy teraz z doktorkiem w domu;-)
kaamaa taki z niego bodyguard, jak z koziej du....:-D nie,no oczywiście żartuje sobie teraz, fajna praca, w sumie tak się poznaliśmy poniekąd:-)
Agateczka to jeszcze nie znasz płci??:-)
Vegas to ładnie,że tak się nauczyła sama zasypiać:-)
noo. W sumie jakbym wiedziała od dawna, że od razu zacznie ładnie zasypiac sama to bym o wiele wcześniej zaczęła ją oduczac noszenia na rękach;>

Co do @ ja mam od porodu super. Nie boli zbytnio, rzadko pobolewa, nie jest obfity. A jeszcze od czasu jak zażywam tabsy a nie plastry to w ogóle strasznie skąpy ten @

Vegas no pewnie tak, ale my stwierdziliśmy, że i nam się coś należy i że musimy spędzać sami trochę czasu no i tak wyszło, że kino to najlepsze rozwiązanie :tak:;-)

kama przy Twoim temperamencie(z tego co widać:-p) .. to chyba naprawdę nie ma :-) ;-) Ibuprofen brałam już dawno, 2 tabletki i nic nie pomogło :sorry2: teraz wzięłam Nospę i mam nadzieję, że może przestanie boleć.
Ja przed ciążą miałam bolące okresy a teraz jest jeszcze gorzej :sorry2: wszystko mnie boli, brzuch, jajniki, kręgosłup, nogi i w ogóle strasznie słabo mi zawsze :baffled:

Mężuś namówił mnie na Desperadosa, a miałam już dzisiaj nie pić nic:-p tak czy inaczej od jutro przechodzę na Dukana :-p

reklama
Anetka idź z tym do gina to nie jest normalne, musi być jakaś przyczyna że tak bardzo Cię boli.Niech Cię dokładnie prześwietli :-D

E tam temperament, mam swoje sposoby na Niego :-D

Do góry