reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

kaamaa tak ale jak mniw zatoki bola to zaczyna mi sie ten ból pod oczami, a mnie skronie i same oczy bola. bólu zatok nie znosze masakra....
lolkak aaa to ty miesożerna jestes?;p nie lubisz warzywek?:-p co do pieluch jestem w szoku.... my tez uzywamy od dłuzszego czasu. po Pampersie młody miał odparzenia a po Dada nigdy

lece sprzatac bo dzis pingwin w odwiedziny wpada,pewnie znowu usłyszeze to dziecko nie powinno sie urodzic:-D

reklama
Umi a może to migrena,skoro oczy i skronie cię bolą?

Moja po żadnych pieluchach nie miała uczulenia. Raz tylko pupa jej się zaczerwieniła,ale zaraz wróciło wszystko do normy.

Mięsożerna też nie jestem :-DRaczej Nabiałożerna:-D
Powodzenia w pingwinowaniu;-)

Vegas super,że się udało :-) Jeśli chodzi o Babydream z Rossmanna to są ok,aleja ja je miałam to były akurat przy duże i się wylewało;-)

Hello

Umi jak się dzisiaj czujesz? lepiej już? Jeśli te bóle będą się utrzymywać do poniedziałku to radzę iść do lekarza, głowa sobie nie boli od tak.

Vegas ależ mi smaka narobiła na pizze mmm.

Lolkak Ja zużyłam 1 paczkę jedynek, 1 paczkę dwójek i już na 3 jechaliśmy.

Ja używałam huggisów r. 2 były super, więc nakupytałam na zaś 4 paczki 3, a te już uczulały Julkę więc musiała je oddać dla znajomych. Dostaliśmy 3 paczki trójek pampersa i sprawdziły się super, no i od tej pory jedziemy na nich. Nie chcę eksperymentować, pieprz* kupować znowu całą paczkę zużyć 2 szt. i oddać za darmo bo doopka księżniczki za wrażliwa :dry:

Dzisiaj mnie czeka pucowanie domu i robienie ciasta, mam takiego lenia w D że nic mi się nie chcę. A muszę się zabrać za robotę bo przecież jutro impreza.

Jak sobie pomyślę że jutro mam w domu ósemkę rozdartych bachorów, to już mnie łeb boli.

A ja po księdzu już:-) o dziwo zarypisty gość aż w szoku jestem. Jedyny komentarz jaki usłyszałam to taki, że powinniśmy pomyśleć o legalizacji związku, tak żeby przynajmniej cywilny mieć :szok: w szoku jestem do teraz ogólnie moze z 10 min posiedział pogadał z Kacprem popytał o to czy pracujemy i w ogóle nie no strasznie fajny:-) po zeszłym roku miałam troche uprzedzenia:-)
lolkak nie wiem czy to migrena w sumie powtarza mi sie to raz do 2 razy w miesiacu ( czasem mam przerwe na 2-3 miesiace) i trwa po 3-4 dni ale nie cały czas,tak od 14 godziny i trwa do późnych godzin nocnych sama nie wiem. Ja tez kocham nabiał w sumie kiedy jadłam tylko to bo szynki nie uznawałam:-p ale teraz stałam sie również miesożerna:-)
kaamaa a gdzie ja mam czas na lekarza:-p ale puki co nie dokucza mi głowa mam nadzieje ze wieczorem tez nie zacznie :-)
Co do pampersów to ja tez tak stwierdziłam jak zaczełam eksperymentować i i tak na dada wylądowałam od happy mi przemakały huggiesy jedynie sa dla nas ok, od pampersów zaraz ma wysypke albo odparzenia

Adaś do roku był na pampersach-potem zaczeła mu się pupka czerwona robić. Używamy babydream, happy, kupiłam teraz te fioletowe happy-ale jakies dziwnie cienkie, już pare razy za słabo zapięłam i spadł, chyba,ze musze kupić 5 ,bo te za duże. Z innych firm musi mieć 6. Nie wiem czemu-waży troszkę ponad 13 kilo-a musi miec wieksze pampki.

lenka co ty gadasz 6? to mój spaślak mały ma 4 w dzień a 5 w nocy ale happy wg mnie są do kietu te rzepy sa strasznie słabe bo porównujac do Dada mogłam je kilka razy odpinac i i tak trzymały a happy nie dośc ze mi przemakały to na dodatek raz odpiełam i po pieluszcze juz sie nie chciało tak ładnie trzymac.

Lenka co u Adasia słychać?

Kaamaa
powodzenia jutro i w dzisiejszych przygotowaniach ;-)

Umi to Ci się dobrze trafiło :-) I co to za ksiądz,że uznaje cywilny:szok; U mnie dla nich taki ślub to nie ślub ;-)

Ja miałam Happy,ale te "NewBorn" z wycięciem na pępek i były dobre, może te większe są gorsze nie wiem. Mam małą paczkę 5-9kg,ale póki co są za duże.

Ja się chyba wybiorę do doradcy laktacyjnego,bo już świra dostaję z karmieniem Mai. Albo mi się wierci,albo zasypia. Już sama nie wiem jak ją mam karmić. Oczywiście butla odpada:dry: Pokarmu mam chyba wystrczająco to raczej zła technika przystawiania albo coś.

hej laski :-) ja dopiero dzisiaj się melduje bo Kuba miał 2 dni wolnego i nie było kiedy wejść ;-)
Wczoraj sobie pojechaliśmy na zakupy i wydaliśmy prawie 300zł na nic :dry: kupiłam sobie sweterek jedynie i bluzkę ;-) a tak 70zł na samo żarcie na mieście bo w kfc i na normalny obiad my to żarłoki jesteśmy :dry: :-p ale chociaż fajnie dzień spędzony :-p a ja dzisiaj pół nocy śniłam o spirali :oo: bo chce sobie założyć i się boje :dry: i tu mam pytanie czy ma któraś z was spiralę (wkładkę czy jak to się tam zwie) albo zna kogoś kto ma i może mi coś na ten temat powiedzieć ?

Nie będę was nadrabiać teraz będę na bieżąco :-)

lenka co ty gadasz 6? to mój spaślak mały ma 4 w dzień a 5 w nocy ale happy wg mnie są do kietu te rzepy sa strasznie słabe bo porównujac do Dada mogłam je kilka razy odpinac i i tak trzymały a happy nie dośc ze mi przemakały to na dodatek raz odpiełam i po pieluszcze juz sie nie chciało tak ładnie trzymac.
oo my też mieliśmy happy, ale uważam, że są super:)

witam się sobotnie przy sprzątaniu:)

Ja słyszałam, że spirala dobra jak się nie chce miec dzieci więcej, ale wiem, że to podzielne zdanie. Przyjaciółce będą w przyszłym tyg zakładac to się dowiem jak jej służy;D

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny ale bella są dwa rodzaję stare pomarańczowe i one do kitu są i nowe w fioletowej paczce są super :tak:

Lenka te nowe z belli są większe niż reszta, 4 z pampersa już strasznie opięte są a 4 z belli w sam raz :tak:

Umi 4:szok: dla Nas już na styk, chyba muszę zacząć odchudzać grubasa :-D

Widzę że na jakiś normalnych batmanów :-D trafiłyśmy w tym roku.

Femme no cóż tak to już jest, że kasy w cholerę idzię a prawie nic nie kupione. Ale fajnie że tak miło spędziliście dzień.

Wkładka i Spirala to dwie różne sprawy. o wkładce hormonalnej słyszałam same pochwalne opinię. Po drugim dziecku sama na nią się zdecyduję. Moja mama ją ma i jest bardzo zadowolona. Plus jest taki że albo wcale nie masz okresu, albo plamienie tylko.
A o spirali niestety nie wiem nic.

Jeszcze nie zaczęłam sprzątać zebrałam tylko pranie z suszarki i wszystko. Leń taki że szok. Dziecko zasnęło więc znowu mam odpoczynek.
Kij jutro posprzątam i tak zaraz Julka wszędzie okruchy poroznosi.

Do góry