reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Umi ja i Julka też dostałyśmy złote z medalikiem, fakt ja swojego też nosić nie chciałam, a srebro mi się bardzo podoba. Ale to chyba o to chodzi, że złoto takie bardziej dostojne i może dlatego wszyscy je kupują.

U Nas zaraz po ochrzczeniu dziecka łańcuszek święcą.

Kasiuch Jak mozna oglądać te czachoj*by. Każdy z każdym się tam rżnie. Na pewno coś z szafy wygrzebiesz, no i mam nadzieję że Wam się spodoba to mieszkanko.

Lolkak szara, nie mam pojęcia. A Ty bierzesz żelazo? wlaśnie od niego często są zaparcia i dziwne kolory kup.

reklama
lolkak mamy taka sama matę:-) tzn mielismy. Ale twoja córa cudna jest:) az mi sie zatęskniło do takiego maluszka
kasiuch a ona u Ciebie w pokoju to oglada tak cały czas czy jak? tez nie lubie tasiemców:/

kaamaa a u nas w sumie takiego czegos nie ma albo ja sie nie spotkałam... a co do złota moja mama tez nie lubi no do nas po prostu nie pasuje a tym bardziej do mojej karnacji wyglądałabym jak jakas Ukrainka:-D

Kaamaa brałam w ciąży teraz nie, ale idę w pon do lekarza i pewnie znowu każe mi to brać :-/

Umi- Ukrainka :-D Dobre :tak: Maja dziękuje za komplement :-) a jak Kacper?

Ja też nie przepadam za zlotem wolę srebro. Jakoś za "dorosło" się czuje w złocie ;-):-D

Lolkak a co znowu masz anemię? Ja miałam po porodzie i to ciężką, brałam żelazo, no i niestety musiałam przestać karmić Julkę bo nie tolerowała go w ogóle.

Umi
Ukrainka :-D Mi to zawsze Rosjanki się kojarzą ze złotem.

Byliśmy dziś na szczepieniu Julka, bardziej płakała przy osłuchiwaniu niż przy samym zastrzyku.

Waży już 11, 5 kg :szok: ale jakoś się zdeptała, ma 76,5 cm wzrostu.

No i zaliczyliśmy księdza po kolędzie. Może był niecałe 5 minut, no ale miło było pytał jak Nam się wiedzie, i ani słowa o ślubie.

Lolkak śliczna mata:) A Maja jaka już duża:)

u nas dziś dzień zakupowy. Na weekend trzeba było każdego zaopatrzyc. Mała się załapała na 2 lalki, tej to dobrze:p Jedną ode mnie dostała a drugą od mojej mamy.

Dziś próbuję sama robic pizzę, mam nadzieję, że mi wyjdzie;D taniej mnie to wyjdzie niż zamówic;) No i przynajmniej wiem co jem;D

a to moja Śmieszka
- w tle dopiero dziś zauważyłam stronę BB hehehe;d / w lapie na ostatniej focie /

pencil.png
pencil.png

Ostatnia edycja:
Kaamaa nie mam pewności czy to znowu anemia,ale lepiej sprawdzić. Z resztą chce wziąć jakieś witaminy,bo strasznie mi się łamią paznokcie (normalnie do połowy palca) i włosy wypadają:dry: No i muszę się zapytać lekarza czy moje leki na uczulenie można brać podczas karmienia.
Julka apetyt to chyba ma ;-)

Vegas a jaką pizzę robisz? Ciasto sama wyrabiasz czy spód masz kupiony? Dzięki w imieniu Majki :-)

Kaamaa nie mam pewności czy to znowu anemia,ale lepiej sprawdzić. Z resztą chce wziąć jakieś witaminy,bo strasznie mi się łamią paznokcie (normalnie do połowy palca) i włosy wypadają:dry: No i muszę się zapytać lekarza czy moje leki na uczulenie można brać podczas karmienia.
Julka apetyt to chyba ma ;-)

Vegas a jaką pizzę robisz? Ciasto sama wyrabiasz czy spód masz kupiony? Dzięki w imieniu Majki :-)
Hmm normalną:) sama robię ciasto:) zgapiłam przepis stąd /bo ja niestety jestem lewa w kuchni/ Przepis na Pizza

straszne tu pustki ostatnio;D

Ja dziś będę miała 'wesoło' bo Mała jak usnęła o 16.05 tak nadal śpi;D No tak ją wymęczyłam zakupami w 3ch sklepach;D

Ostatnia edycja:
A ja mam potworne bóle głowy. nie wiem od czego to juz 3 dzien mnie męczy i zadne proszki nie dają ukojenia porazka.

kaamaa u nas to ukrainek pełno wiec z nimi mi sie kojarzy:-p Dzielna Julka mój tez własnie bardziej przy osłuchiwaniu płacze w ogóle przy rozbieraniu juz zaczyna orkiestre:/
lolkak zrób badania krwi jak to anemia to lepiej zaopatrzyc sie w buraczki ewentualnie jakies pigułki a moze jestes przemęczona?
Vegas Śliczna jest ta Twoja Martynka:-) widać że w miejscu długo nie usiedzi:-)

My kupiliśmy sobie odkurzacz piorący i dzisiaj przyszedł. Próba generalna z odkurzaniem wypadła tak że uświadomiła nam ile kurzu mamy w dywanach.:szok: Masakra. Woda aż czarna. A wszystko niby czyste.

Vegas Śliczna Martynka. Ja dzisiaj też pizzę robiłam.
Kamaa Ooo to sporo Julka wazy.
umi Może to ze zdenerwowania.

Ciekawe co tam u Clio?

reklama
Lolkak Oj ma ma jeszcze nie było potrawy, której nie chciała jeść :-D
A co do witamin to jeśli karmisz piersią to i tak czy siak musisz brać, ja polecam prenatal brałam go w ciąży i po porodzie, włosy i paznokcie super. Nawet teraz czasami łyknę zostało mi jeszcze od czorta bo kupiłam opakowanie 100 tabletek.

Vegas Ja kupuję gotowe ciasto w realu 1,29 zł za tackę kupuję 3 i cała blacha wychodzi, do tego oliwki, kukurydza pomidorki, salami, wychodzi lepsza niż w pizzeri.

Martynka jak zwykle przecudowna, uwielbiam te jej włoski :tak:

Umi
to nie za dobrze, miałaś kiedyś zapalenie zatok?

Do góry