reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

femme a czkawka to nie tak do konca jest objawem tego ze dziecku zimno:-) Mój mial czkawke prawie co dziennie do 5 miesiaca i w sumie nie wiadomo czemu bo zimno mu na pewno nie było:-) Ale tez nie przesadzałam z ubieraniem

reklama
lolkak napisze tak, ja dostałam mate i byłam z niej zadowolona moze dla tego ze mały sie zaja na 5 min zabawka kotkiem grającym, ale inne zabawki które nie piszczały ani nie wydawały dzwieku go nie interesowały, dla tego jesli teraz wiedziałabym to co wiem i np nie byłoby mnie stac na zakup takiej maty z " gadżetami" zwykłej bym nie kupiła... Bo to samo miałabym gdybym połozyła małego na kocu a w okół niego zabawki. No jakoś to nie jest super potrzebne ale sie przydaje

Dzień dobry:-)

My z D. już pogodzeni.. przeprosił:cool: zrobił mi masaż.. śniadanie..
no żyć nie umierać :D chyba częściej będę taka "lodowata":cool2:

Dzisiaj czeka mnie pracowity dzień.. nie zdążyłam wszystkiego zrobić wczoraj.. a mam strasznie dużo nauki i roboty na uczelnie: 3 kolokwia i 3 sprawozdania z laboratorium z fizyki. Blee:nerd:
Liczę, że się jednak jakoś wyrobie..

Pogoda do niczego. Ni to słońce świeci, ni to zima, śnieg się topi.. jedna wielka chlapa.
Do tego mały ma katarek i nie wyjde z nim.. Podejrzewam, że za sucho mamy w pokoju i w nocy go tak łapie, bo śpi niedaleko kaloryfera:dry: ale psikam mu solą morską. Trzeba kupić nawilżacz..

lolkak ile zapłaciłaś za ten nawilżacz? Nie wiesz czy są jeszcze w ofercie?

Asheara baardzo lubię cappuccino.. mm, szczególnie waniliowe.. Właśnie popijam (śmietankowe).. całkiem niezłe:-)

Dotarły już te kosmetyki z penatenu.. mm jak fajowsko pachną. I taka skórka po nich, że mmmmrrr..

Olinek właśnie wypoczywa na swoim bujaczku, ciagnąc smoka.. Pojedzony i przebrany, bo jak zwykle zsikał się cały, zostawiając pampers suchy. Nie rozkminiłam jak to robi- już ma przed mamą tajemnice.:confused:

Asheara pisałam już kiedyś,że jestem już wiekowa;-):-D No ale na początku jest napisane,że młode mamy są do 26 to się jeszcze łapię:-D

vegas widzę,że Martynce idzie coraz lepiej :-) Trzymam kciuki,żeby dzienne próby również zakończyły się sukcesem.

Kaamaa mam nadzieję,że rozum mu wrócił :-)

Jak grubo ubieracie swoje maluchy? Mamy w pokoju przeważnie 20-21 stopni i Maja ma tylko pajaca albo śpiochy z kaftanikiem. Nie marznie mi,więc jej grubiej nie ubieram,ale wczoraj rodzinka wpadła z wizytą i kochane ciocie zaczęły do mnie warczeć,że za cienko ją ubieram i zaraz mi zachoruje.
dziś jak zawsze miała drzemkę w granicach 11ej i sama usypiała:) w 17 minut usnęła:) Jestem z niej dumna a najbardziej z tego, że mi nie płacze, nie buntuje się:) Mogłam wcześniej zacząc te nauki, ale byłam święcie przekonana, że nie zdają egzaminu.

Hej
z Mikim troszku lepiej ale mało kaszle a powinien by mu sie to odrywało... :-(
Ja tez juz lepiej sie czuje.

Witam nowa mame. Co do wieku to w czerwcu 23 lata koncze... starzeje sie heh... :-p
Ja maty nie mam. u nas grany jest koc i zabawki:-p

Umi Ja na łyżwach zupełnie sobie nie radzę, ale na rolkach idzie mi lepiej. Zaczęłam się uczyć jeździć w lipcu z wózkiem ;-) We wrześniu już czułam się trochę pewniej, choć wciąż nie potrafię hamować:-p Na wiosnę mam nadzieję, że znowu znajdę czas na rolki.
M na razie super, wazelina jak się patrzy :-D ale daje na przetrzymanie chama. Wczoraj tak Go rozochociłam na sex a na koniec dałam mu do zrozumienia że nic z tego że za karę, a co niech cierpi :-D
Jesteś okrutna :-D
migotka Chyba większość ma takie myśli w ciąży :biggrin2: A potem jednak dajemy radę:tak:
Asheara pisałam już kiedyś,że jestem już wiekowa;-):-D No ale na początku jest napisane,że młode mamy są do 26 to się jeszcze łapię:-D

Jak grubo ubieracie swoje maluchy? Mamy w pokoju przeważnie 20-21 stopni i Maja ma tylko pajaca albo śpiochy z kaftanikiem. Nie marznie mi,więc jej grubiej nie ubieram,ale wczoraj rodzinka wpadła z wizytą i kochane ciocie zaczęły do mnie warczeć,że za cienko ją ubieram i zaraz mi zachoruje.
Ubieram przeważnie body z krótkim rękawem i na to pajaca i nie zauważyłam, żeby małej było za zimno. I nie choruje:biggrin2:
Ze mnie taka staruszka jak i z ciebie:-D
Mamy matę i u nas się super sprawdziła tak w wieku ok.3,5-5miesięcy. Teraz mała się przekręca stale na brzuszek, więc zabawki muszą leżeć na ziemi :-) Chociaż teraz to z kolei małej się podobają światełka i muzyczka, jak je włączy nóżką.
Matę kupiłam za jakieś 45zł z przesyłką z allegro i nie żałuję :-)

Odlew stópki jest całkiem ładny, jeszcze tylko pomalować trzeba i dokładnie oskrobać, ale rączka do powtórki:dry:

Ostatnia edycja:
UMI - haha nie nie aż tak mi się nie nudzi :-p :-D zresztą w sumie jest czysto :szok: :-p jakoś tak wczoraj mnie wzięło i posprzątałam :-D :-p ..no w sumie zależy jakie dziecko z tą czkawką Nina akurat tak reagowała na zimno :-p ;-)

LOLKAK - nie przejmuj się ;-) mi jak ktoś próbuje zwrócić uwagę od razu po łapach dostaje :-D :-p jak by było jej zimno miała by czkawkę ja tak zawsze rozpoznawałam jak Ninie było za chłodno ;-) a przegrzewanie jest o wiele gorsze :no: ;-) ... ja miałam matę i też byłam zadowolona ;-) Nina lubiła leżeć i się patrzeć na te zabawki a jaka radość była jak zaczęła wyciągać do nich rączki itp ;-) tyle że to jest na krótko więc nie radzę wydawać fortuny :-p

A ja mam bekę z Niny :-D mam maseczkę na twarzy i ona taka zielona i Nina się mnie boi :-D ale jak chce buzi to przychodzi taka przerażona i daje ale żebyście widziały jak ona się patrzy :-D :-p

reklama
Do góry