reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ja pierwszego roku się boje-jesli chodzi o choroby. Bałam się,ze nie będe wiedziała co małemu jest. teraz też się boje,ale nie tak jak kiedyś. No i jeszcze dostaliśmy telefon,ze Adasia kuzynka( 2 miesieczna )jest w szpitalu na zapalenie płuc. Boże takie maleństwo_Ona urodziła się 2,5 kilo-wiec teraz też jest taka malutka. Wiem co czułam jak Adaś był w szpitalu. Tego bym się bała najbardziej no i te ząbkowanie to katastrofa.

Umi- też się ciesze,ze Adaś 1,5 roku ma. Taki już jest duży. Potrafie się z nim dogadać, wszystko zrozumiem, on przekaże wszystko co chce. Już się nie moge doczekac jak zacznie gadac pełnymi zdaniami.

femme- słodka jest Ninka. Fajne takie uzębione dziecko. A Adaś przestał lubić fotografowanie. Zawsze chce majstrowac przy aparacie i ciezko o dobre zdjęcie.

Ostatnia edycja:
reklama
U nas ząbkowanie objawia się nocą - za dnia jak Małej idą zęby to nawet po niej tego nie widac, za to w nocy wyje co chwilę przy wyżynaniu się ząbków.

Femme Twoje piersi też pewnie lubi hehe;D Nie tylko w panierce;D Piękna jest Ninka, uśmiech bomba! Co do 5tek to syn Psióły ma 19 miesięcy i teraz mu właśnie idą 5tki albo jedna 5ka, nie pamiętam.

lenka ja byłam zmałym w szpitalu tylko tydzien i miałam dość. Nie wiem, gdybym musiała tam zostac to pewnie bym została, ale dla mnie szpital to cos strasznego:-(

Umi- na te nerki byliście czy coś innego?I jak Kacper wogóle? Coś się zmieniło w tej kwestii?

Adaś 2 tygodnie- ale to juz nawet nie chodzi o ten pobyt-tylko był w stanie krytycznym i nie wiedziałam czy z tego wyjdzie. Straszne chwile-nigdy tak się nie bałam. Do dziś mnie przechodzi dreszcz i wolałabym nigdy tam z nim już nie być.

UMI - haha zaraz spróbuje :-D:-D

LENKA - Nina zawsze lubiła zdjęcia :-) teraz to już w ogóle pozuje :-D:-D :-p mała modeleczka :-p

VEGAS - :-D:-D no no te to on lubi najbardziej :-D :-p ...no właśnie najwyższa pora na 5 -_- dobrze że ona tak dzielnie to znosi :-)

Ja w ogóle się nie boję ani porodu ani wychowywania Nina do roku była złotym dzieckiem zero kolek płaczów przespane noce no lepszego macierzyństwa sobie nie mogłam wymarzyć :sorry: ja po prostu nie chce być uziemiona z dwójką dzieci bo nie czuje się na tyle pewna swojego K ...a z jednym wiem że nie było by problemu odejść :sorry: :-p

lenka ja byłam zmałym w szpitalu tylko tydzien i miałam dość. Nie wiem, gdybym musiała tam zostac to pewnie bym została, ale dla mnie szpital to cos strasznego:-(
znam to skądś, mnie mieli jak to po sn wypuścic po 3 dobie, ale Mała spadała ciągle wagowo i 4 doby leżałam z nią w szpitalu, płakałam z bezsilności:p nie znoszę szpitali

lenka o ile pamietam na OIOMIE Adas był?U nas cóz USG wychodzą o dziwo dobrze, teraz w styczniu bedziemy miec cystografie i scyntygrafie, strasznie sie tego boje bo wiem jak Kacper kiepsko to znosi, a z drugiej strony mam ogromną nadzieje ze skoro na USG na kilku wizytach nie było zastoju to reflux sie cofną. I zostanie ewentualnie tylko ta wieksza nerka, ale do tej pory pracowała tak jak ta druga wiec ok. Ale to takie moje prywatne małe marzenie zeby sie to skonczyło.Tak wtedy bylismy z nerkami Kacper miał miecprzecinane zastawki w moczowodach nawet juz dostał narkoze ale w koncu zrezygnowali

edit Vegas
ja po cc tez po 3 dobie wyszłam i tez wyłam... ale ja wyłam bomały ryczał z głodu i sie lekarka po mnie darła ze małym sie zajac nie umiem:/ a jak prosiłam o to by mi go dokarmili to stwierdziła ze jak chce karmic to dopajania nie ma...

Ostatnia edycja:
Misia a ja nigdy niczego specjalnego nie zauważyłam w dziąsłach Martynki jak ząbkowałam, więc to nie jest reguła te napuchnięte dziąsła.

Ja też w zasadzie mam złote dziecko. 0 kolek, innych dolegliwości /odpukac/, grzeczna, ząbkowanie nie taka tragedia, ale nocki dopiero od ukończenia roku przesypia całe i to niestety nie co noc, teraz znowu rzadko, ale cóż, nie można miec wszystkiego:p

reklama
Umi- będe trzymać kciuki za Kacpra. Mam nadzieje,ze wkrotce bedziesz tylko wspominac co mu bylo.

Adaś był na oiomie, bo miałam zielone wody, źle go oczyścili, potem dali zły antybiotyk , przewieźli go do innego szpitala-ale infekcja była na tyle poważna ,ze dostał zapalenia opon. Przez 2 doby stan był na tyle krytyczny,ze nie robili nam nadzieji, kolejnego dnia nieśmiało ordynator powiedział,ze zatrzymali infekcje. A w 4 dobie życia była już poprawa i wtedy lekarze zaczeli nas pocieszać,ze będzie dobrze-i dopiero wtedy się trochę uspokoiłam.W sumie to dużo pomogła duża waga urodzeniowa- był silny.
Ze szpitala wypuścili nas w moje urodziny-najpiękniejszy prezent w moim życiu. Potem pare wizyt u specjalistów.Chyba przez ten stres karmiłam go piersią tylko miesiąc.

Ostatnia edycja:
Do góry