reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ja pierwszego roku się boje-jesli chodzi o choroby. Bałam się,ze nie będe wiedziała co małemu jest. teraz też się boje,ale nie tak jak kiedyś. No i jeszcze dostaliśmy telefon,ze Adasia kuzynka( 2 miesieczna )jest w szpitalu na zapalenie płuc. Boże takie maleństwo_Ona urodziła się 2,5 kilo-wiec teraz też jest taka malutka. Wiem co czułam jak Adaś był w szpitalu. Tego bym się bała najbardziej no i te ząbkowanie to katastrofa.

Umi- też się ciesze,ze Adaś 1,5 roku ma. Taki już jest duży. Potrafie się z nim dogadać, wszystko zrozumiem, on przekaże wszystko co chce. Już się nie moge doczekac jak zacznie gadac pełnymi zdaniami.

femme- słodka jest Ninka. Fajne takie uzębione dziecko. A Adaś przestał lubić fotografowanie. Zawsze chce majstrowac przy aparacie i ciezko o dobre zdjęcie.

Ostatnia edycja:
reklama
U nas ząbkowanie objawia się nocą - za dnia jak Małej idą zęby to nawet po niej tego nie widac, za to w nocy wyje co chwilę przy wyżynaniu się ząbków.

Femme Twoje piersi też pewnie lubi hehe;D Nie tylko w panierce;D Piękna jest Ninka, uśmiech bomba! Co do 5tek to syn Psióły ma 19 miesięcy i teraz mu właśnie idą 5tki albo jedna 5ka, nie pamiętam.

lenka ja byłam zmałym w szpitalu tylko tydzien i miałam dość. Nie wiem, gdybym musiała tam zostac to pewnie bym została, ale dla mnie szpital to cos strasznego:-(

Umi- na te nerki byliście czy coś innego?I jak Kacper wogóle? Coś się zmieniło w tej kwestii?

Adaś 2 tygodnie- ale to juz nawet nie chodzi o ten pobyt-tylko był w stanie krytycznym i nie wiedziałam czy z tego wyjdzie. Straszne chwile-nigdy tak się nie bałam. Do dziś mnie przechodzi dreszcz i wolałabym nigdy tam z nim już nie być.

UMI - haha zaraz spróbuje :-D:-D

LENKA - Nina zawsze lubiła zdjęcia :-) teraz to już w ogóle pozuje :-D:-D :-p mała modeleczka :-p

VEGAS - :-D:-D no no te to on lubi najbardziej :-D :-p ...no właśnie najwyższa pora na 5 -_- dobrze że ona tak dzielnie to znosi :-)

Ja w ogóle się nie boję ani porodu ani wychowywania Nina do roku była złotym dzieckiem zero kolek płaczów przespane noce no lepszego macierzyństwa sobie nie mogłam wymarzyć :sorry: ja po prostu nie chce być uziemiona z dwójką dzieci bo nie czuje się na tyle pewna swojego K ...a z jednym wiem że nie było by problemu odejść :sorry: :-p

lenka ja byłam zmałym w szpitalu tylko tydzien i miałam dość. Nie wiem, gdybym musiała tam zostac to pewnie bym została, ale dla mnie szpital to cos strasznego:-(
znam to skądś, mnie mieli jak to po sn wypuścic po 3 dobie, ale Mała spadała ciągle wagowo i 4 doby leżałam z nią w szpitalu, płakałam z bezsilności:p nie znoszę szpitali

lenka o ile pamietam na OIOMIE Adas był?U nas cóz USG wychodzą o dziwo dobrze, teraz w styczniu bedziemy miec cystografie i scyntygrafie, strasznie sie tego boje bo wiem jak Kacper kiepsko to znosi, a z drugiej strony mam ogromną nadzieje ze skoro na USG na kilku wizytach nie było zastoju to reflux sie cofną. I zostanie ewentualnie tylko ta wieksza nerka, ale do tej pory pracowała tak jak ta druga wiec ok. Ale to takie moje prywatne małe marzenie zeby sie to skonczyło.Tak wtedy bylismy z nerkami Kacper miał miecprzecinane zastawki w moczowodach nawet juz dostał narkoze ale w koncu zrezygnowali

edit Vegas
ja po cc tez po 3 dobie wyszłam i tez wyłam... ale ja wyłam bomały ryczał z głodu i sie lekarka po mnie darła ze małym sie zajac nie umiem:/ a jak prosiłam o to by mi go dokarmili to stwierdziła ze jak chce karmic to dopajania nie ma...

Ostatnia edycja:
Misia a ja nigdy niczego specjalnego nie zauważyłam w dziąsłach Martynki jak ząbkowałam, więc to nie jest reguła te napuchnięte dziąsła.

Ja też w zasadzie mam złote dziecko. 0 kolek, innych dolegliwości /odpukac/, grzeczna, ząbkowanie nie taka tragedia, ale nocki dopiero od ukończenia roku przesypia całe i to niestety nie co noc, teraz znowu rzadko, ale cóż, nie można miec wszystkiego:p

reklama
Umi- będe trzymać kciuki za Kacpra. Mam nadzieje,ze wkrotce bedziesz tylko wspominac co mu bylo.

Adaś był na oiomie, bo miałam zielone wody, źle go oczyścili, potem dali zły antybiotyk , przewieźli go do innego szpitala-ale infekcja była na tyle poważna ,ze dostał zapalenia opon. Przez 2 doby stan był na tyle krytyczny,ze nie robili nam nadzieji, kolejnego dnia nieśmiało ordynator powiedział,ze zatrzymali infekcje. A w 4 dobie życia była już poprawa i wtedy lekarze zaczeli nas pocieszać,ze będzie dobrze-i dopiero wtedy się trochę uspokoiłam.W sumie to dużo pomogła duża waga urodzeniowa- był silny.
Ze szpitala wypuścili nas w moje urodziny-najpiękniejszy prezent w moim życiu. Potem pare wizyt u specjalistów.Chyba przez ten stres karmiłam go piersią tylko miesiąc.

Ostatnia edycja:
Do góry