reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
LOLKAK - hehe no jak mama ma kasę to szaleje ja jak nie mam to nie szaleje :-D:-D:-D :-p

LENKA - z K to jest dopiero niejadek :no: on w ogóle warzyw nie jada jedynie ziemniaki żadnych sałatek nic :oo: on je tylko mięso mięso mięso chociaż szynkę je tylko sopocką -_- :dry: innej nie ruszy :sorry: zupę też zje tylko rosół żurek i pomidorówkę :dry: z nim to zero frajdy z gotowania bo on by ciągle tylko pierś jadł zwykłą w panierce albo z ryżem i sosem :sorry:

UMI - a Nina ma wszystkie do 4 ... i dzisiaj wpadłam na genialny pomysł z mamą że pewnie bidulce zęby idą stąd ta temperatura :-)

Ostatnia edycja:
femme a piersi drogie:-p nie no on ma to co ja ja tez na okragło mogłam jesc jedno i to samo:-p w sumie przez rok moja mama gotowała ziemniaki a ja sobie do tego kefir:-p śmiała sie ze zapomni jak sie gotuje, a jak poznała R.to od razu obiatki sratki:-p Wniosek jeden musisz sobie znaleźć kogoskomu bedzieszmogła gotowac:-p
lolkak mój facet idzie na turniej xboxa jutro do kolegi i wróci po 22 wiec wiesz wolne mam, a tak na prawde musiałam go wywalic bo chciałam sobie paznokcie zrobić a on wtedy jest tak uperdliwy ze szkoda gadac, wiecznie mu sie cos przypomina, czegos by chciał itd...

Umi- to Adaś ma wszystkie 4 a nie ma 2, heh a 5 podobno to tak późno wychodzą ok. 2 roku-a ty już masz to za sobą. Ja to się bałam,ze Adas dwójki nie będzie miał-bo nawet w dziąśle jej nie widziałam. Ale wydaje mi się,ze juz jest i ranka mu się robi-wiec przestałam się bać. Jeszcze mu się ta trójka nie wybiła z dziąsła do końca. I następna mu też idzie. Wiec teraz kilka naraz znów-ale to dobrze może szybko się to skończy.

Femme- a ja myślałam,ze Ninka to już ma komplet. Jakoś nie narzekasz ostatnio na ząbkowanie. Adaś od kiedy skończył pół roku cały czas odczuwa zabkowanie. Pierwszego miał jak miał 8 miesiecy. Jeszcze sporo przed nami.Marze by to się skończyło.

UMI - Kuba je w pracy bo on przecież w pizzerii pracuje :-D to ja go karmić nie muszę jedynie jak ma dzień wolny czyli raz w tygodniu max 2 ;-)

LENKA - bo Nina nie miała bolesnego ząbkowania w ogóle ;-) nie płakała nie miała gorączki widocznie te 5 wredniejsze są :dry:

femme całkiem możliwe a zagladałas jej w buzie?
lenka no jemu to w ogóle dziwacznie te zeby szły... najpierw miał jedynki potem dwójki,a piatki i trójki to prawie razem szły:/ nawet myslałamze piatki to czwórki bo najpierw wszystkie 4 wyszły tak jak na czwórke a po 2 tygodniach przebiła sie druga czesc nie wiem czy wiesz o co mi chodzi:-p

Umi-Wiem o co chodzi ja myślałam przy czwórkach,ze Adasiowi drugi ząb krzywo rośnie-bo nie wiedziałam ,ze one takie podwójne.
Adasiowi wyszły jedynki, dwójki u góry a potem czwórki u góry-więc też dziwnie a potem reszta dołu.

Ja to nie wiem czy zdecyduje się na kolejne dziecko przez to ząbkowanie.

A to dziś. ten to potrafi rzucić wkurzone spojrzenie.

W ręce marchewka.

Ostatnia edycja:
K jak jest głodndy to sam sobie gotuje..;-) ale zazwyczaj ma obiad zrobiony prez mamusie.
widze ze dziś produkcja pełną parą. och tego mi brakowało. a ja własnie nakarmiłam mojego głodomora.
czytam o tym zabkowaniui przez moment naszła mnie myśl że może maly jużząbkuje bo marudzi czesto sie budzi okropnie pcha łapska do buzi ale dziąsła w porządku właśnie sprawdziłam. nie wiem co mu jest..... po kąpieli spał dziś tylko 3 godz.

reklama
lenka :-D mnie jak teraz patrze najbardziej przeraza pierwszy rok. Teraz sie z małym dogadam wiec jest super,ale pierwszy rok to dla mnie katastrofa, całkowicie nie bylismy zgrani i gdybymmiałasie decydowac na kolejne dziecko to bałabym sie po pierwsze porodu po drugie tego pierwszego roku, a w sumie najgorsze to 5 pierwszych miesiecy dosłownie nie umiałam sie cieszyc z małego,a teraz to mi prawie nic nie przeszkadza. No moze te jego pobudki i jak grymasi no i ząbkowanie tez bo wiecznie temperatura ponad 39:/ i ryk.

edit Femme słodka jest to powiedz jej żeby co dziennie robiła aaa i bedziesz jej foty cykac bez strachu ze sie palca pozbedziesz:-p
misia to sprawdź mu dziasełka niektóre dzieci wczesnie zaczynają

edit2 lenka haha strach sie bać Adasia:-p świetny jest

Ostatnia edycja:
Do góry