reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ja chcę do roku karmić. Moja siostra karmi już 2 lata i wygląda to dla mnie normalnie chyba tylko dlatego, że jej córka wygląda na rok młodszą :p
kuzynka ma synka, który 1 marca kończy 2 lata i nadal z cyca karmi. Komicznie to wygląda bo Kuba jest wielki:p no ale jak ma mleko niech się cieszy:)

O:) przeczytałam wszystko od wczoraj:)
co do tych porodów to juz wole wiecej nie czytac bo mnie ciarki przechodzą.
a jesli chodz o karmienie to chcialabym karmic conajmniej do 6miesiecy ale zobaczymy jak to wyjdzie, przynajmniej mam juz czym bo cyce mam prawie 3 roz wieksze:(
z doświadczenia wiem, że rozmiar nie ma nic do rzeczy:p ja mam rozmiar D, każdy jak byłam w ciąży mówił, że dziecko będzie się najadało za trzech z takich piersi, ale nie wyszło;]

Ostatnia edycja:
reklama
Vegas jakie ty focie Martyski wrzucilas fajne hihi dydolek kochany a ja czekam na kabel do fona a bym juz chciala wam pokazac Wiki jak urosla strasznie wogole jest okropnie do Marcina podobna a do mnie wogole tragedia istna tesciowa zadowolona a ja mam dola bo wloski ma moje (juz nie ma czarnych robi sie blondyna jak Martynka) oczka jej jasnieja ale wydaje mi sie ,ze moich tez nie bedzie miala tylko bure (zielono,niebiesko,szare) ;-)jeszcze troche i powiedza ,ze to nie moje dziecko hehe
migotka876 uwierz ,ze ja z rozmiaru B na C wskoczylam mialam nawal mleka ciurkiem mi lecialo ale nie dalam rady karmic bo zachorowalam to po pierwsze a po drugie to dziasla Wiktorii sa jak noże można palca stracic

Ostatnia edycja:
wreszcie nadrobiłam:) Moja Perła od 19.16 śpi. Od południa na nogach to była padnięta jak kafka.
Ogólnie dziś był dzień prasowania, szaleństw z córcią, sprzątania.
Mysia dzisiaj próbowała samodzielnie jeśc, mam fotki, więc wstawię jak zrzucę:)

Ixi aleś chuda. Choc mnie to nie szokuje bo mi tam się podoba..... :p

moja też dzis już zasypia szybciej niz zawsze..
wogóle rano sie bawiła i skakała na zebrze (chyba wiecie jakiej z fisher-price) gdy nagle się zsunęła bo... zasnęła:szok: na siedząco:-D
wcześniej niż awsze ma drzemkę więc i teraz szybciej pada (u mnie też 19,5jest)

co do piewrsi to ani wielkość nie ma znaczenia o karmieniu ani nawet poprzednie dziecko...!!!
to że się wykarmiło jedno nie znaczy że na 2 będzie mleka ile trzeba..
wiem bo moja siora z pierwszym dzieciakiem miała tyle mleka że aż jej się zastoje porobiły i karmiła do 2 lat....
a 2 już wykarmić nie mogła z 2 względów.. bo miała za mało mleka a po 2 ten maluch miał skaze i dupa... musiała przejść na butelkę:sorry2:

ooo mała już śpi... wow... hihihi zasypianie zajęło jej tyle co mi pisanie posta haha

KAmcia na siedząco :-D dobra jest :-D

Ja mam rozmiar DD i naprawdę dużo mnie kosztowało żeby rozbujać laktację, pamiętam jak dziś jak położna mnie za sutki ciągała :dry:

Moje dziecko oszalało jeszcze nie spi i zamiaru nie ma...

kamcia -pewnie musiala byc bardzoooooo zmeczona ;-) i bardzo slodko wygladac!
femme -to co ty zesz robila na tej kanapie? :-p
vegas -śliczna, a zjadła chociaz trochę? :-D
ixi -a wracajac do tematu, o co wlasciwie poszlo z Twoimi rodzicami???

a my wlasnie w trakcie usypiania, siedze przed kompem i spiewam Damianowi kolysanke. lezal juz 30min, myslalam ze spi a tu bach, wstal i sie smieje ze mnie :dry:

kamcia -pewnie musiala byc bardzoooooo zmeczona ;-) i bardzo slodko wygladac!
femme -to co ty zesz robila na tej kanapie? :-p
vegas -śliczna, a zjadła chociaz trochę? :-D
ixi -a wracajac do tematu, o co wlasciwie poszlo z Twoimi rodzicami???

a my wlasnie w trakcie usypiania, siedze przed kompem i spiewam Damianowi kolysanke. lezal juz 30min, myslalam ze spi a tu bach, wstal i sie smieje ze mnie :dry:
zjadła 3 łyżeczki:) choc niepełne hehe:) ale jaką frajdę miała miło patrzec:)

ja karmiłam dwa miesiące bo jak Misiek jadł coraz wiecej butli to mu cycek przestał smakować ale to była masakra przemiekające wkładki co przerwa w szkole musiałam zmieniac dobrze ze mi nigdy bluzka nie przemiękła to by była jazda.;-)
lolkak Michas miał najpierw najzwyklejszą z canpola potetm ta przekrzywioną z canpola bo sie za bardzo krztusił (przy piersi też sie ksztusił okropnie)a teraz ma aventa. z żadną nie było problemu ssal od razu ale to pewnie dlatego z karmiłam i tak przez kapturki wiec silikon nie był mu obcy...;-) .
vegas jak na pierwsza lekcje samodzielnego jedzenia to super.;-) a Martynia ma coraz geściejsze to włoski albo mi sie tylko wydaje.;-)
ViKamciaG poznałaś swojego jak ja miałam pół roku hehe dokładnie w dzien urodzin mojej przyjaciółki.;-)
ixi Boże jakaś Ty chuda ratunku. mi został brzuszek i pozbyc sie o nie moge szczególnie tera zpo świetach ale az tak chuda to bym nie chciałą być. masz racje najlepiej iść do lekarza bo to zaczyna niebezpiecznie wygladac i moze sie odbic na Twoim zdrowiu,

reklama
KAmcia na siedząco :-D dobra jest :-D

Ja mam rozmiar DD i naprawdę dużo mnie kosztowało żeby rozbujać laktację, pamiętam jak dziś jak położna mnie za sutki ciągała :dry:

Moje dziecko oszalało jeszcze nie spi i zamiaru nie ma...
na siedząco to mało powiedziane ona na tej zebrze skakała cały czas :-D
zmęczona nie była bo wstała o 8.30 a padła o 10.30:szok: a zawsze wstaje o 9 a zasypia o 2 więc nie wiem co jej odwaliło:-p

ale kiedyś lepszy numer zrobiła... o 1.30 dawałam jej obiad a ona podczas wcinania rosołku mi zasnęła na foteliku:-D wzięła łyżkę rozołu do buzi , gryzkała makaronik i zamknęła oczy i spała:szok::-D
obiecane fotki Małej - lekcja 1 samodzielnego jedzenia deserku:-D
jaka śliczna blondyneczka o ja cieeeeee:-) naprawdę słodziaśna jest:tak:
ps moja jakby jadła samodzielnie deserek to słoik by leżał potłuczony na podłodze..
a jak w misecze .. to prewnie też by zawartość wylądowała poza jej brzuszkiem..
jedynie mogę jej dawać takie grubsze rzeczy do samodzielnego jedzenia jak ziemniaki (nie ubite) mięso , marchewki , itp same wiecie o co chodzi

bo wiecie dziewczyny wy w pieluchy robiłyście a ja już kręciłam z moim D żeby nie było za póxno :-D:-p hahaha

Ostatnia edycja:
Do góry