reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Vegas ja tez bym chciala miec malego na swieta, ale sie boje tego wszystkiego. boje sie ze bede miala strasznie bolesy porod.
też się tego bałam, wmawiałam sobie, że pewnie z 15h będę rodzic. Mimo to pragnęłam z całych sił miec Małą szybko w swoich ramionach, ta myśl dawała mi skrzydeł i było z góreczki. Myślę, że nastawienie jest bardzo ważne.

PioMAR ja np szkieletorem nie jestem, jestem raczej normalnej figury, ale jestem bardzo wąska w biodrach i ginka mówiła, że mogę miec problemy z rodzeniem jeżeli Mała przekroczy 3kg. No ale nie przekroczyła:)

Fikusek cudny torcik, bardzo mi się podoba:)

Ostatnia edycja:
reklama
zapraszam jutro na torta:)
lece spac bo kurcze nie wiem czy cos mnie nie pobiera:(zaraz wypije fervexa to moze lepiej sie bede czula rano.

Mała nie spała cały dzień, tylko na spacerze ucięła sobie drzemkę. Miałam nadzieję, że w nocy to nadrobi, a ona tymczasem już się obudziła i nie może zasnąć:-(
Violett
Dlaczego ja nie miałam takiego porodu?! :wściekła/y: Mój był okropny, ale córeczkę mam za to cudowną :-)
Słodkie maleństwo z Mariki
Vegas śliczna fotka z kciukiem, a ta z upaćkana buzią przerażająca trochę, bo Martynka jak zakrwawiona wygląda :-D
Ja też mam wąskie biodra, gin mówił, że mogę mieć problem z urodzeniem. Nawet na porodówce (podobno, P. to widział) położne na czerwono zaznaczyły moje wymiary w karcie. Ale się nie przekonałam, czy biodra były zbyt wąskie, bo na cc się skończyło (mała się nie chciała wstawić w kanał, poród się przedłużał i w końcu jak wody się zrobiły zielone, wzięli mnie na blok)
Co do imienia, jeszcze zanim byłam w ciąży, wiedziałam, że moja córka będzie miała na imię Emilka :-) Chłopięce imiona podobają mi się prawie wszystkie, więc wybór imienia dla synka spocząłby na barkach P. :-p
a zobaczysz jak bedziesz balasie pierwszy seks zaliczyc... ja to chyba pol godz gderalam M nad uchem hahha zamaist sieskupic to ja gadalam i gadalm i go tylko instruowalam...
a jaka ulga byla po wszytskim heheh... ze wcale nie takie straszne bylo jak myslalam:D
Też się bałam. Za pierwszym razem się nie udało, ale za drugim już poszło lepiej ;-):zawstydzona/y:
Już jesteś przeprowadzona?:-)
eve ja też nic specjalnie na miesięcznice nie kupuję, nawet mikołajki i święta sobie odpuszczam, bo mała i tak nie rozumie jeszcze, co to są prezenty:-p Ale od dziadków, chrzestnych i innych ofiarodawców prezenty z chęcią przyjmę ;-)
A próbowałaś zakraplać nosek solą morską (lub fizjologiczną), potem kłaść na brzuszek, żeby sam katarek spłynął? Pozostałości lepiej odsysać fridą niż gruszką. I dobrze jest podłożyć pod nogi łóżeczka jakieś książki, żeby główka była wyżej uniesiona.
moj znowu mowil ze w 9 miesiacu nei musze brac juz lekow. I tez mowil ze male dziecko bedzie ze 2,5 kg:D a alan urodzil sie o ponad kilo ciezszy:p
A mi z kolei jeszcze na IP wymierzyli na usg 3400g, a było 2700g:tak: Ale okazało się, że to z powodu infekcji taka chudzinka :-)
fikusek Jak dla mnie: tort rewelacja

Uff, nadrobiłam, ale już mi się nie chce nic ode mnie dodawać ;-) Idę spać, bo rano mam zajęcia, a małą muszę do dziadków podrzucić- czyli znowu wymarsz z domu o 6:wściekła/y:
Moja siostra miała jutro wylatywać, ale lotnisko w Anglii zamknęli, więc zostaje do wtorku. Musi wziąć dodatkowe dni z urlopu, ale ja tam się w sumie ciesze, bo jest już 2 tygodnie w Pl, a ja się z nią chyba 3 razy widziałam...

konczynka niech ci bozia w dzieciach wynagrodzi jestes wspaniala:-) ide szukac ksiazek zeby podlozyc pod nogi od lozeczka;-) probowalam zrobic jej inchalacje zn.wzielam mokre reczniki i na kaloryfer zeby powietrze bylo wilgotne i powiem,ze dalo rade i spi spokojnie bardzo czasem cos wciagnie noskiem ale juz lepiej jest teraz tylko glwke jej wyzej poloze zeby sie nie udusilo moje malenstwo;-)
a ja mam waskie biodra i ogolnie wygladam jak chlopczyca i porod mialam bardzo lekki i w sumie juz go nie pamietam zbyt dobrze :-D a dzis marcin sie ze mna poklucil i musial przeprosic mnie wiec przed wyjsciem do pracy zrobil mi herbatke i kolacyjke hmm troszke sie pantoflarz zrobil przy dwuch kobietach w domu hehe

Nie wiem czy moje posty dochodzą. Mam dość jednym słowem! Kacper od rana masakra. Ani tv ani nic. Tak by bajki oglądali a ja bym wypakowywala wszystko. A tak kacper póki co dorwal się do babek choinkowych i je potluk

dzien dobry. :-)

Daff oj ciezki dzionek przed Tobą chyba.... :dry:

Ja dopiero sniadanie zjadłam choc nie spie juz od 5 :dry: id edo małego bo juz marudzi i bedzie cycek i spanie... a na obiadek robię krupniczek<mniam>

Vegas, Eve- mówicie,ze macie wąskie biodra-a porody lekkie miałyście. heh żeby każda z nas miała takie wąskie:p.
U mnie też zastanawiali się nad cesarką, biodra nie jakies szczególnie szerokie, mam tylko 155cm, a mój mały- 4,2 , 59cm jak się urodził.Ale dało rade sn (choć nie było lajtowo). Najważniejsze,ze miednica nie ma żadnych skrzywień. U mnie sprawdzali,bo moja mama miała 3 cesarki z powodu wad miednicy.

Fikusek- tort śliczny, masz talent:)A z czym jest? Prześlij kawałek:p

Ostatnia edycja:
reklama
Vegas, Eve- mówicie,ze macie wąskie biodra-a porody lekkie miałyście. heh żeby każda z nas miała takie wąskie:p.
U mnie też zastanawiali się nad cesarką, biodra nie jakies szczególnie szerokie, mam tylko 155cm, a mój mały- 4,2 , 59cm jak się urodził.Ale dało rade sn (choć nie było lajtowo). Najważniejsze,ze miednica nie ma żadnych skrzywień. U mnie sprawdzali,bo moja mama miała 3 cesarki z powodu wad miednicy.

Fikusek- tort śliczny, masz talent:)A z czym jest? Prześlij kawałek:p
z kremem do karpatki i pianka truskakowkowa:p

Do góry