reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ELIZKA - moja też już gada ale nie zdaniami :-p tzn składa coś tam już ale nie dokładanie :-)
Jaki Twój maluszek ma duże oczka :-)

Ja wam pokażę moją dwulatkę zdjęcia z urodzin :-)
Zobacz załącznik 303012

no prosze jaka sliczna dama:)

co do mowienia zdaniami.. widze ze twoja juz taka duza.... a mojej bratowej babka w sklepie probowala wmowic ze jej 12 miesieczny synek potarfil mowic calymi zdaniami.. bratowa wysmiala ja i pwoiedziala jejze to nie mozliwe ale ta sie upparla. mysle ze kobieta troche nagiela prawde. bo nie sadze by to mozliwe bylo..

a ja mam super wiesci:):-D:-D:-D:-D:-D
dzieki za kciuki na pewno dzieki nim nam sie w koncu powiodlo!
facet troszke kobinowal ale udalo sie wynajal nam!
co prawda 2 rodziny jeszcze ma w razie gdybysmy mu zrezygnowali!
dalam mu 50zl bo chcial takiej kaucji ze jak zrezygnujemy to jestesmy stratni itp....
no ale przeciez nie zgrezygnujemy.
za panele jakie chcemy kupic ipolozy w pokoju i malowanie lazienki pwoiedzial ze czesc wroci. ale super!:-):-):-):-):-):-)
nawet sam zaproponowal zebysmy starali sie o dodatek mieszkaniowy jak chcemy! ale odjazd! na pewno skorzystamy z oferty!
jeszcze mnie bedziemy placic. jedyne co kuchenke gazowa musimy wziac na raty o ile ktos da mojemu M...
i bedzie super. mysle ze 2 max 3 grudnia juz sie tam wprowadzimy.:-D:-D:-D

reklama
moja siostra nop umiala czytac w wieku 3,5 lat:) takze moze i sie trafilo ze w wieku 12 miesiecy dziecko mowilo?:D kij tam wie:D dzieci potrafia zaskakiwac:D

moja siostra nop umiala czytac w wieku 3,5 lat:) takze moze i sie trafilo ze w wieku 12 miesiecy dziecko mowilo?:D kij tam wie:D dzieci potrafia zaskakiwac:D

kochana ale zeby mowic calymi zdaniami? zrozumialabym ze mowi jakies slowa poszczegolne ale nie tak jak ta abba pwoiedzialo ze to dziecko zawolalo i powiedzialo mamo daj mi to czy tamto.... dla mnie malo relane no ale.....

kochana ale zeby mowic calymi zdaniami? zrozumialabym ze mowi jakies slowa poszczegolne ale nie tak jak ta abba pwoiedzialo ze to dziecko zawolalo i powiedzialo mamo daj mi to czy tamto.... dla mnie malo relane no ale.....

to tak samo nie realne by moja siostra w tym wieku czytala:) ja chodzilam do przedszkola i uczylam sie czytac,ona siedziala obo i umiala czytac bez zatanowienia jaka to literka:)

Daffi baaaardzo, na prawde bardzo się cieszę, że wreszcie szczęście się do Was uśmiechnęło=)

co do tego dziecka /hehe/ to ja też uważam, że to niemożliwe, bez przesady. Już nawet nie chcę pisac, że Miśka parę słówek zna co idzie się zorientowac co mówi, ale np bratanek męża ma 2 lata /we wrześniu skończył/ a mówi ledwo ledwo. Choc to też zależy od dziecka bo moje Podopieczne, którym niańkowałam to jak miały 2 lata z haczkiem to potrafiły nawijac jak katarynki=)

My z mężem i córą byliśmy u teściowej. Po powrocie były zabawy, baja, którą Mała olała bo woli reklamy ZDECYDOWANIE, potem ją okąpałam i śpi od 19.55. Była mega padnięta już od 17.30, ale robiłam wsjo by ją czymś zając.

Poza tym mam wnerwa bo się nam cyfrówka popsuła.. może jest jeszcze na gwarancji, muszę poszukac jutro paragonu, karty gwarancji.

To zależy jak pełnymi zdaniami. Adaś też walnie zdanie typu: mama, nie ma pici. No chyba,ze te dziecko podchodzi do matki i mówi :mama skończył się napój:p

to tak samo nie realne by moja siostra w tym wieku czytala:) ja chodzilam do przedszkola i uczylam sie czytac,ona siedziala obo i umiala czytac bez zatanowienia jaka to literka:)

no moja tesciowa czytala w wieku 5 lat al enie wem.... sa bystre dzieci ale zeby roczniak gadal calymi zdaniami?

ps.. dzis mija 3 lata jak jestem zmoim M:D:D:D:D:D:D

Ostatnia edycja:
no moja tesciowa czytala w wieku 5 lat al enie wem.... sa bystre dzieci ale zeby roczniak gadal calymi zdaniami?

ps.. dzis mija 3 lata jak jestem zmoim M:D:D:D:D:D:D
gratki=) my mamy 3 lata 10 stycznia=)

ja czytałam w przedszkolu bardzo ładnie=) moja mama tak mówi - ja tego w ogóle nie pamiętam.

reklama
zapomnialam z radosci mieskzaniowej pochwlaic sie ze julce wychodzi 7 ząbek:)
prawa dolna dwójeczka juz troche zawitala na zewnatrz:D:D:D:D

Do góry