reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

SOSO - hymm no to widzisz jak facet może się zmienić a mimo to ryzykujesz znowu :-p tamtego zakładam że też kochałaś i chciałaś śluby brać :-p no ale wiadomo to Twoja decyzja ;-) mam nadzieje że ten facet nie okaże się takim dupkiem i wam się ułoży :-) tym bardziej że wiem co to znaczy mieć dziecko z nieodpowiednim facetem i jak to się odbija na psychice .. ;-)
To miałaś przygody z tą pracą :szok: masakra :-p

DAFF - a Twoja mama sama tam pojechała ? czy do jakiś znajomych czy cuś ?

Ostatnia edycja:
reklama
Ehhh a do mnie przyszlo wezwanie do komendy w radomiu i mam sie stawic 25ego...:/ w sprawie tej mojej kiecki slubnej co byla wstawiona w komisie a komis po roku znikł, i nikt o niczym nie wiedzial....
Jakies kiecki zdobyli (znaczy sie chyba resztki, podobno okropnie wygladaja) no i mam obejrzec i zobaczyc czy jest tam moja.... porazka....
Najgorsze ze niewiem jak pojechac... czy maz dostanie wolne...?:/ bo z tata jechac?:-( ehhhh

eeeee masakra widze kochana napewn przykro ci bedzie jak bedze strasznie wygladac niektorzy ludzie to naprawde serca nie maja masakra jakasss

a ja setak zle czuje ze szokkkk tak mnie leb boli ze zaraz zaczne walic o montor glowaa przez te oczxy masakra jaks i mnie mdli ah marudzeeeee

SOSO - hymm no to widzisz jak facet może się zmienić a mimo to ryzykujesz znowu :-p tamtego zakładam że też kochałaś i chciałaś śluby brać :-p no ale wiadomo to Twoja decyzja ;-) mam nadzieje że ten facet nie okaże się takim dupkiem i wam się ułoży :-) tym bardziej że wiem co to znaczy mieć dziecko z nieodpowiednim facetem i jak to się odbija na psychice .. ;-)

kochana z nim slub chcialam brac??????????? nigdyyyyy jak znim bylam to bylo inaczejtroche bylam lekko myslna strasznie nie patrzalam na kosnekwencje jakei teraz ponosze i przyznaje sie ze bylam po prostu glupia moze przez pierwsze6 miesiecy go kochalam a potem lipa taka jakas bylaaa no wpadlam z nim i tak to mozna nazwac dziecka chcialam jak bylam w ciazy ale jego juz nie i mowie powaznie ale balamsie go zostawic bo na pomoc rodzcow nie mialam co liczyc i sie z nim meczylam kolejne 2 3 lata wiem moze sobie cos o mnie zlego pomyslicie ale jestem szczera przezywalam horrror z nim a szkoda slow
aco do mojego kochana to inna bajka w jego kulturze jak jest juz mowa o spotkaniu mnie z rodzcami to juz jest jakby mowa o slubie jak pojade do nich to beda mnie pytac pytac wszystko dlaczego chce z nim zyc czy napewno go kocham czy chce zn im byc i ote bedzie no to ustalamy date slubu hehe smiesznie trohe ale to sa arabowie :):): bede miala dwa wesela hehe jeden w polsce drugi w arabi saudyjskiej bo jego rodzina nie moze do europy przyjechac wiecie jak jest w iraku heheh wojna itp i cizo sie dostac do europy femme tylko sie nie przeraz :D

Ostatnia edycja:
Soso nom... a najgorsze ze ta kiecka byla wystawiona na sprzedaz a ona wszystkie ubrania podobno wypozyczala i kase brala tylko dla siebie... nikt o niczym nie wiedzial, zarobila, wyjechala za granice, komis znikł... i sprawa sie juz ciagnie drugi rok. mam nadzieje ze kurcze zaplaci za swoje :dry:
Gdybym wiedziala ze tak bedzie to kiecka by wisiala w szfie w domu... ehh

eliza wspolczuje... ale jak kiecki jakies zdobyli to moze i maja tych ludzi? moze jakies odszkodowanie od nich zdobedziesz???

Soso moja mama ma 41 lat i wyglada dosc mlodo.. fakt ze ejdna tu z naszej miejscowosci co pojecala to wali sie na lewo i prawo tam... corke 15 letnia zostawila pod opieka 25 letniego chlopaka ktory zrobil jej dziecko itp... ale wiem ze mama jakby cos bylo nie tak szybko by do nas dzownila. a praca jest na czarno bez zadnego posrednictwa itp.

To miałaś przygody z tą pracą :szok: masakra :-p

DAFF - a Twoja mama sama tam pojechała ? czy do jakiś znajomych czy cuś ?

sama z gosciem od nas z miasta...

Soso nom... a najgorsze ze ta kiecka byla wystawiona na sprzedaz a ona wszystkie ubrania podobno wypozyczala i kase brala tylko dla siebie... nikt o niczym nie wiedzial, zarobila, wyjechala za granice, komis znikł... i sprawa sie juz ciagnie drugi rok. mam nadzieje ze kurcze zaplaci za swoje :dry:
Gdybym wiedziala ze tak bedzie to kiecka by wisiala w szfie w domu... ehh

ja by siep oplakala jakby ktos mi tak zrobil powazie ci mowie ale zobaczysz zaplaci za swojeee

FEMME a co do psychiki 2 lata depresja i mam nerwice lekowa wiesz co to nerwica lekowa boje sie siedziec sama boje sie jesc jedzenie sprawdzam date waznosci na produktach w sklepieie 3 godziny a jak cos kupie i mi zasmiedzi od razu wyrzucam jak cos zjem i mi nie podpasuje wymiotuje nasile jak mnie cos zaboli mysle ze umre nie przespane noceeeee bardzo duza nerwowosccc czasem wychodze z domu 10 razy bo nie chce na nikogo nerwow wyladowywac bo wem ze to moja nerwica a nie realne zycie potrafie schudnac czasem 10 kg w ciagu miesiaca potem przytyc 15 wiec wyobraz sobie co mi zrobil moj kochany ex

na poczotku bylo jeszcze gorzej przez ol roku z wyra nie wynurzalam sie plakalam calymi dniami chcialam sie zabic o byly jazdyyyy a moj ex mowil ze jestem chora psychicznie i ze z warjatka nie bedzie czujecie jak mnie wspieral ale po lekach bylo oki potem sie okazalo ze mam nerwice i z tego juz niewtjde a jakbyscie mnie zobaczyly powiedzialybyscie ze jesteeeeeem tak spokojna jak nie wem co :):):):):): nauczyka sie z tym zyc i nie daje po sobie poznac ze cos mi jestale jak jest zle zamykam sie wp okoju gasze swiatlo wszystko zamykam oczy i probuje sie pozbierac

Ostatnia edycja:
SOSO - rozumiem ... no to niezły szał z tym Twoim arabem :-p hehe ale fajnie tak poznać inną kulturę mnie to strasznie ciekawi :-)

ELIZA - współczuje sytuacji z suknią :dry:

DAFFI - ale masz odważną mamę :szok: aż tak źle u was z kasą że się zdecydowała czy taki z niej hardcorowiec ? :-p

SOSO - hehe wyobrażam sobie bo też swoje przeszłam :-) też mam nerwicę ale coś nie mogę się do lekarza wybrać i jakoś staram się sama to wszystko ogarnąć w głowie ;-)

Daff no doszli do niej, do jej matki, bo obie w tym komisie siedzily, a tamta podobno czesc kiecek do innego miasta wywiozla czy cos... pewnie dowiem sie wiecej w czwartek...;]

ide obiad robic bo nic nie mam, nic mi sie nie chce... ehhh doła złapałam...:dry:

SOSO - rozumiem ... no to niezły szał z tym Twoim arabem :-p hehe ale fajnie tak poznać inną kulturę mnie to strasznie ciekawi :-)

DAFFI - ale masz odważną mamę :szok: aż tak źle u was z kasą że się zdecydowała czy taki z niej hardcorowiec ? :-p

SOSO - hehe wyobrażam sobie bo też swoje przeszłam :-) też mam nerwicę ale coś nie mogę się do lekarza wybrać i jakoś staram się sama to wszystko ogarnąć w głowie ;-)

to dziena jestes kochana ja musialam isc bo mam codzienne bole glowy i wmawialam sobie ze jakis goz albo tetniak powaznie mialm wszystkie badania chyab swiata hehehe i powiedzial mi to nerwca leki i do dziela :) juz 3 lataaa sie lecze ;/ niewiem ile jeszcze ok koniec smecenia :p:p:p

AAAA ELZKA SPOZNIONE ZYCZENIA URODZINOWEEE DLAAAA SYNNKAAA ALE JESTEM BESZCZELNAAA DOPEIRO TERAZ ZAUWAZYLAM :p WSIO NAJJJ DLAAAA DANIELKA

Ostatnia edycja:
reklama

moja mam tak juz od kilku lat... wiesz zmuszona byla zle im sie nie wiedzie ale zbieraja na samochod....
kiedys pare ladnych lat temu rodzice mieli tel komorkowe na abonament w plusie.. moja mama byla za granica czasemd zwonila czasem eska pisala i rachunek przyszedl na 2tys zl.. mama w szoku! tata zreszta tez. okazalo sie ze plus msineil im tarfyfe na biznes.. omozwy i smsy byly bardzo drogie. rodzice powiedzieli ze nie zpalaca im tego rachunku dopki im nie przedstawia papieru z ich podpisem ze wyrazaja zgode na zmaine taryfy. ucichlo to i teraz odezwali sie juz z komornikiem i wezwanie do zaplaty wyslali do ojca firmy. wyszlo 3 tys z odsetkami.. wiec 3tys musi teraz odrobic bo z puli na auto nowe poszlo! a ona taka hardcorowa jest. od zawsze jezdzila sama w neiznae miejsca ale zawsze dobrze trafiala.

Do góry