reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

BECIA - z jednej strony rozumiem Twojego ale z drugiej gadką że jeżeli z nim nie zamieszkasz pokazuje że gówniarz z niego co to w ogóle ma być ... jak kocha to poczeka i zniesie jeszcze tą rozłąkę związek powinien się opierać na zrozumieniu a nie jakieś dziwne szantaże... jak czujesz że mieszkając z nim będzie Ci ciężko zaliczyć szkołę czy będziesz czuła się samotna to musisz mu to przetłumaczyć że przynajmniej na te pierwsze dwa-trzy miesiące po porodzie a później się zobaczy

SOSO - haha ładnie to tak neta podkradać :-p

EVE - słodka malutka :-) moja przy porodzie już miała 58cm :-p

ELIZA - bo z maluszkami śpi się najlepiej :-p ja też uwielbiałam z Niną spać jak była malutka teraz to tak średnio bo mnie kopie w nocy ile razy się obudziłam bo dostałam kopniaka w twarz :sorry:

PATRYCJA - no niby ta ale ja nie rozumiem jak można kazać czekać małemu choremu dziecku mi by serce pękło a te baby w tych przychodniach w ogóle serca nie mają :sorry:

SOSO - faceci ... masakra co oni mają w tych głowach :dry: a teraz masz kogoś widzę długo już razem ? ile z ojcem małej nie jesteś ? ... też mam astygmatyzm i zgubiłam okulary z pół roku temu i muszę iść do okulisty bo coraz gorzej jest a najgorzej jak samochodem jadę i tracę ostrość :-p

DAFFI - daj jej coś co przeczyszcza jakieś owoce nie wiem jakie to były czy kapustę jej na obiad zrób ;-) no to 3mam kciuki żeby na 100% wam wynajął to mieszkanko :-)

No to nadrobiłam ja siedzę sobie w pracy i jak zwykle się nudzę :-p

reklama
Ja w końcu mam czas usiąść przy kompie po pracy poleciałam sobie na solarium później z małą na kulki poszalałyśmy na zakupy wpadłam do domu ogarnęłam małą i spać poszła :-D i teraz już wieczór mam dla siebie :-)

PATRYCJA - Ci ludzie serca nie mają :szok: :angry: żeby chore dziecko tyle musiało w przychodni czekać !? porażka w życiu bym tam tyle nie siedziała albo bym borutę zrobiła i by mnie wcześniej przyjęli albo do szpitala bym od razu pojechała chociaż w szpitalu na tym wypadkowym też się sporo czeka bo tam trzeba ustąpić jak ktoś z jakimś drutem w nodze przyjdzie czy po wypadku ale nawet w szpitalu nigdy tyle nie czekałam :no: masakra :sorry: ta polska służba zdrowia mnie rozwala :sorry:

DAFFI - a skąd te problemy z kupką i jak to wygląda bo nie w temacie jestem

ELIZA - ja Ciebie to chyba kojarzę :-p

VEGAS -ja też słyszałam że zwykła woda jest najlepsza :-) koperek dawałam żeby mała sobie bączki popuszczała :-p

Hej.... ale jestem wściekła nie macie pojęcia..
wiec tak dotarłam do przychodni i przy rejestracji słysze że lakarka ma dużo osób i nas nie przyjmie:wściekła/y: wiec mówie jej że jak R dzownił to powiedziano mu że mam przyjść no i słysze że nie i koniec .. :angry::angry::angry:chyba że pójde do lekarki i zapytam czy mnie przyjmie... wiec dreptam do lekarki...:crazy: a lekarka od razu pyta co sie dzieje i w jakim wieku dziecko no to jej mówie co i jak no i ona że przyjmie ale dopiero po wszystkich pacjentach.... Siedziałam 1,5 godziny zła jak osa...:angry: Tata mój też tam siedział z Nicola więc miala przynajmmniej z kim pogadac... No i w końcu moja kolej... badanie pytania... no i diagnoza. Zapalenie spojówek i gardła. Wychodzące górne 2....:-:)-( i dostaliśmy antybiotyk do oczka krople do nosa, syropek na gardełko... no i w sumie tyle... R pojechał wykupić recepte .... A ja mam dośc już dzisiaj.. Jeszcze sie R dostało .. w sumie niewiem za co :no:

Kasia ciesze sie że u Was w porządku...
Fikusek ja mam 176 i ok 70 kg... a wygladam jak beczka :///

Vegas moja Wiktoria waży już 4kg i w czwartek będzie mierzona ale jak na moje oko to już dobila do 60cm bo jest dluga jak moja poduszka ;) z ubranek juz wyrasta 3pajace ida do sasiadki bo Wiki juz nie miesci sie w nie ;/ a kupilam je na noworodka i nie sa idealnie male a juz sa na nia za male ;) rosnie mi modelka a tu macie foto
Zobacz załącznik 302884Zobacz załącznik 302885

hej dziewczyki nie nadrobie was nie mam szans nie bylo mnie bo nadzwyczajniej na swiecie nie mialam neta bo ja ciagne neta od kogos heheh obok z odmu nie zalozhylam sama wiec tenktos nie oplacil neta i ja go tez nie mialaam co tam u was lsychac ciesze sie ze jestem juz z wami

aaa starania powiem ci ze sama nie wiem hahah 3 dni temu przytulanko takie porzadne a tak to taksobie nie nakrecam sie zbytnio ale oc jest zabawne 3 dni temu mialam najbardziej plodny dzien hehe i nie wiedzialam o tym lecialam tak sobie w ciemno co bedzie to bedzie podeszlam sobie z luzikiem do tego :)

DAAAFFF kurcze naprawde fajnie by bylo jakby sie wam udalo wlasny kacik fajna sprawaaa :) ja tez mysleo zmianie lokum ale tu zeby tylko myslec o tym trzeba miec conajmniej 2400 eurooo :( placi sie za 2 miesiace z gory i firmie mieszkaniowiej np 800 miesiac plus 800 miesiac plus 800 biuro posrednicze;/bo zeby dostac mieszkanie zu rzedu trzeba czekac az staruchy poumieraja nie patrzcie na mnie jak kogos bez serca ale staruchy maja po 89 lat apartamenty w srodku miasta i nowe mercedesy czemu bo miasto im daje a mlodzi czekaja namieszkanie o 10 lat tu holendrzy zapisuja sie od mieszkaniowki jak maja 18 lat i czekaja czasem d 30 na mieszkanie i placa po 800 euro za dwap okoje a za mieszkanie z mieszkaniowki po 250 euuo wiec jest o co sie wkurzac holandia ma tenproble ze ludzie starsi dozywaja srednio do 86 lat i mlodzi sa poszkodowani hhehehe

ty w holandii jestes? moja maa wczoraj wyjechala wlasnie do holandii do pracy.. martwie sie o nia.. i w ogole pusto i smutno mi bez niej.. zawsze wpadla do mnie i rano i wieczrokiem po trula troche.. po wkuzala.. a etraz jest tak daleko.. ale ciesze sie ze wroci na swieta i na roczek julki:)

im blizej konca tym wiecej problemow. :( ja juz mam dosyc.. dzis moj S. sobie wymyslil ze chce zebym u niego juz teraz zamieszkala, a ja chce najpierw skonczyc szkole i na poczatku wole z mama mieszkac ona mi pomoze. a jakbym mieszkala u S. to nie dosc ze na 4 pietrze to jeszcze calymi dniami sama bo on w pracy bedzie. sama nie wiem co mam zrobic. zalezy mi na nim bardzo, kocham go. a jeszcze zeby tego bylo malo to powiedzial ze jesli nie zamieszkam u niego to z nami koniec bo on tak dluzej juz nie moze. ze on chcialby miec mnie juz zawsze przy sobie. budzic sie przy mnie i zasypiac, i wracac z pracy i wiedziec ze bede na niego czekac. ja juz nie wiem sama co mam robic.. mam juz dosyc tego wszystkiego.. :((

Kasiuch dobrze, że dolecieliscie cali i zdrowi. i super ze wam sie podoba.

patrycja mam nadzieje, ze Kubusiowi przejdzie szybko choroba.

Daffi wspolczuje klopotow z kupka u Julki..
Ja uważam, że rodzina /a taką stworzycie niebawem/ powinna mieszkac razem. Nie wyobrażam sobie abym ja miała mieszkac z mamą a mój facet osobno. Ma prawo byc z Wami i dzieckiem po pracy cały czas. Przecież on ma uczucia. Nie będzie siedział i myślał co tam u Was. Nie dziwię się, że jest mu przykro, ale z tym końcem przesadził. Przemyśl to. Co z tego, że 4 piętro, inni mają gorzej. I radzą sobie świetnie=)

hmmmm
FEME tak kochana mam kogos juz pol roczkuuuuu nie no wiecej hehehe 9 miesiecy ja nawet tego nie licze jest innej narodowosci ale mi to nie przeszkadza a wrecz przeciwnie :)))))))) a co od okularow to ja nawet niue zlicze ile ich zgubilam raz odebralam okulary i nawet ich nie donioslam do domu zostawilam na lawce w parku hehhehehe i to byla druga para bo pierwsza se polamala czujecie ale jeste niezdara moja mama nie miala sil do mnie :p

beacia ehhh ciezko cos doradzic z jednej strony nie ma sie co dziwic chlopakowiiiiii ale z drugiej tez powniennen zrozumiec

daaafffff tak kochana w holandiiii
hmm co do pracy w holandiii ne chce cie straszyc ale strasznie wykorzystuja ludzi tu to jest tania sila robocza zero respektu do polakow doslownie zero ale mysle ze twoja mama tak nie ma

aaaaaaaaaaa i znowu mnie leb boli do tego mnie mdli jak cholera

hehehe elizka noo wiesz wlasnie stawiam wszystko na jenda karte na twoje fluidki :D:D:D:

Boszzzeeeeee jakie ja bledy robieeee w postach

Ostatnia edycja:
hmmmm
FEME tak kchana mam kogos juz pol roczkuuuuu jest innej narodowosci ale mi to nie przeszkadza a wrecz przeciwnie :)))))))) a oc od okularow to ja nawet niue zlicze ile ich zgubilam raz odebralam okulary i nawet ich nie donioslam do domu zostawilam na lawce w parku hehhehehe i to byla druga para bo pierwsza se polamala czujecie ale jeste niezdara moja mama nie miala sil do mnie :p

beacia ehhh ciezko cos doradzic z ednej strony nie ma sie co dziwic chlopakowiiiiii ale z druiewj tez powniennen zrozumiec

daaafffff tak kochana w holandiiii
hmm co do pracy w holandiii ne chce cie straszyc ale strasznie wykorzystuja ludzi tu to jest tania sila rbocza zero respektu do polakow doslownie zero ale mysle ze twoja mama tak nie ma

aaaaaaaaaaa i znowu mnie leb boli do tego mnie mdli jak cholera

hehehe elizka noo wiesz wlasnie stawiam wszystko na jenda karte na twoje fluidki :D:D:D:

ona jest w waarde.. niby wporzadku holender to ma.. ona jechala na hale do warzyw.. nie wiem dokladnie adres jaki widzialam to bylo Weelweg 10D Waarde....
dzis sie okazalo ze moja szwagierka juz tam byla na tydzien czasu bo sasiadka jej zalatwila ale szybko wrocila bo Holendrzy z\rzekomo chcieli sie z nia bzykac a jak odmowila to kazali jej wrocic do domu bo tu dla niej pracy nie maja.. takze \szybko mamie napisalam ze to to miejsce.. ale ta szagierka to gowniara i wszystkim sie wydaje ze klamala tlko uciekla stamtad bo 2 lewe rece do pracy ma. stad jezdza juz ludzie i nikt takich rzeczy nie mowil.. a jak cos nie tak bedzie to wroci mama spowrotem od razu.

SOSO - pół roku i już na dziecko się zdecydowaliście ? ...a z byłym ile byłaś ?

nieee no pomylillam sie napisalm wyzej ze 9 miesiecyyy :p moze szybko ale kocham go on mnie i myslimy n wakacje wziassc slub he na ferie swiareczne jade do jego rodzicow rozmawiac o tymmm bo w jego kulturze troce inaczej wygladaja oswiadczyny z moim ex ti byla lduga hisitora pierwsza ciaza wpadka i poronienie 3 miesiace pozniej zaszlam z moja corcia wciaze mialam 17 lat jak zaszlam w ciaze wiec od samego poczotku do konca byla przewidziana klapa ja chcialam dziecka on tezzzz ale w ciazy sie mu odmienilo i zaczol przeginac; bylam z nim 4 lata

ona jest w waarde.. niby wporzadku holender to ma.. ona jechala na hale do warzyw.. nie wiem dokladnie adres jaki widzialam to bylo Weelweg 10D Waarde....
dzis sie okazalo ze moja szwagierka juz tam byla na tydzien czasu bo sasiadka jej zalatwila ale szybko wrocila bo Holendrzy z\rzekomo chcieli sie z nia bzykac a jak odmowila to kazali jej wrocic do domu bo tu dla niej pracy nie maja.. takze \szybko mamie napisalam ze to to miejsce.. ale ta szagierka to gowniara i wszystkim sie wydaje ze klamala tlko uciekla stamtad bo 2 lewe rece do pracy ma. stad jezdza juz ludzie i nikt takich rzeczy nie mowil.. a jak cos nie tak bedzie to wroci mama spowrotem od razu.

wiesz o pracy tu nigdy sie prawdy nie dowiesz powiem ci szczerzeee
ja mialam isc do pracy facetz posrednisctwapracy kazal mi jechac jakeis 300 km od mojeg miasta pojechalam tak nas prowadzil przezv tel ze po 8 hodzinach bylam na miejscu bo nie mialam nawigacjiii o przyjechal koles z dziewczyna wytatuowany lysy a dziewczyna no prostytuta to podziekowalammu za prace i okazalo sie ze on byl alfonsem a ona no wiecie kimmm druga praca jaka dostalam okazala se nie istniec pojechalam do biura tu lipa nima biura tylko pole heheehehe
ja nie mam szczescia tu do pracyyy

a z twoja mama napewno jest okiii nikt jej w kulki ne zrobi bo nie jest moda laska jtora mozna robic w kulki wiec napewno u niej to inaczej wyglada:p

Ostatnia edycja:
reklama
Ehhh a do mnie przyszlo wezwanie do komendy w radomiu i mam sie stawic 25ego...:/ w sprawie tej mojej kiecki slubnej co byla wstawiona w komisie a komis po roku znikł, i nikt o niczym nie wiedzial....
Jakies kiecki zdobyli (znaczy sie chyba resztki, podobno okropnie wygladaja) no i mam obejrzec i zobaczyc czy jest tam moja.... porazka....
Najgorsze ze niewiem jak pojechac... czy maz dostanie wolne...?:/ bo z tata jechac?:-( ehhhh

Do góry