reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

moja mam tak juz od kilku lat... wiesz zmuszona byla zle im sie nie wiedzie ale zbieraja na samochod....
kiedys pare ladnych lat temu rodzice mieli tel komorkowe na abonament w plusie.. moja mama byla za granica czasemd zwonila czasem eska pisala i rachunek przyszedl na 2tys zl.. mama w szoku! tata zreszta tez. okazalo sie ze plus msineil im tarfyfe na biznes.. omozwy i smsy byly bardzo drogie. rodzice powiedzieli ze nie zpalaca im tego rachunku dopki im nie przedstawia papieru z ich podpisem ze wyrazaja zgode na zmaine taryfy. ucichlo to i teraz odezwali sie juz z komornikiem i wezwanie do zaplaty wyslali do ojca firmy. wyszlo 3 tys z odsetkami.. wiec 3tys musi teraz odrobic bo z puli na auto nowe poszlo! a ona taka hardcorowa jest. od zawsze jezdzila sama w neiznae miejsca ale zawsze dobrze trafiala.

NO TO tak jak mojaaa kochana

moja mama jezadzi od kad skonczylam 7 latt wiec juz 14 lat tak za granica wiec wiem co to znaczy a z tym plusem to przegieli pale na maksa;/ naprawde ci ludzie juz dzis mowilam nie maja serca ehhhh nic sie nie zrobi chocby sie bardzo chcialo :( przepraszam za slownictwo ale mnie trafia ak wize jacy ludzie zyja na tej ziemi wszystko zrobia aby pieniadze tylko zrobic krzywdza innych nie patrza na nic 3 tysss chorzy :(

Ostatnia edycja:
reklama
A ja bym nie chciała faceta z innego kraju. Z lęku=P Tyle się naoglądałam w tv, że wywożą dzieci i nie chcą oddac, że mają nie wiadomo ile żon, że rodzice męża niszczą psychicznie synową, że czasem ciężko powrócic do kraju, takie tam.. ah=) Wiem, wiem, głupie lęki, ale różnie bywa=P

Miśka usnęła. Wczoraj położyłam ją spac o 20.05. Nocka oczywiście z pobudkami, ale nie było tak tragicznie. Do 6.40 ładnie spała.

Mąż z bratem pojechał do Katowic.

Musiałabym ogarnąc 4 kąty bo patrzec nie idzie=P Mąż + córa = trąba powietrzna=P

Eve śliczna Malutka=) podobna do Ciebie=)

SOSO - nie ja aż takich wariacji nie mam ;-) ja po prostu strasznie nerwowa i spięta jestem ... wyobraź sobie ostatnio taka spięta jestem że nie mogę się na tyle rozluźnić żeby tampona wsadzić ... masakra jakaś i mam całą twarz (usta i w środku) poobgryzane nie mogę się odzwyczaić :sorry:

DAFFI - o ja pierdziele to są mendy z tego plusa :szok: masakra ... no i faktycznie masz mamę hardcorową :laugh2: fajnie pewnie młoda co ? ;-)

Daff a dlaczego twoi rodzice tego nie wyjaśnili na drodze sądowej?? Przeciez pieniadze nie leża na chodniku ..... ja bym sie sądziła

Vegas.. ja wczoraj poszłam z Kuba do lekarza o zostawiłam Sebusia z moim w czystym mieszkaniu... a jak przyszłam to myslałam że mnie krew zaleje...

Ostatnia edycja:
A ja bym nie chciała faceta z innego kraju. Z lęku=P Tyle się naoglądałam w tv, że wywożą dzieci i nie chcą oddac, że mają nie wiadomo ile żon, że rodzice męża niszczą psychicznie synową, że czasem ciężko powrócic do kraju, takie tam.. ah=) Wiem, wiem, głupie lęki, ale różnie bywa=P

Miśka usnęła. Wczoraj położyłam ją spac o 20.05. Nocka oczywiście z pobudkami, ale nie było tak tragicznie. Do 6.40 ładnie spała.

Mąż z bratem pojechał do Katowic.

Musiałabym ogarnąc 4 kąty bo patrzec nie idzie=P Mąż + córa = trąba powietrzna=P

Eve śliczna Malutka=) podobna do Ciebie=)

hehehehe kochana to nie z iraku tak robili :p:p:p:p:p:p:p

to z kurt ta robil nie irakiczycy hehehe powem ci ze znam duzo ich i zaden nie ma 4 zon i ma zony eurpejkiii i nie wywiozi ich moj ma papiery tu i zostanie tu na zawsze:)chocb chcial mnie wywiesc albo dziecko nie ma szans nie wrocil do domu bo nie ma juz powrotu :) jgo rodizna meszka w bagdadzie w iraku a spoykaja sie wi nnym panstwie bo nie ma szan jechac do domu tam ciagle co wybucha jego ojciec jest bardzo wysoko postaiwonyyy wiec moj muciekac do europy bo tterrorysci chcieli go zabic dla okupuu nawidzial sie w swoim kraju naprawde ab bomby albo krwi albo ludzi na ulicach umarlych wiem ze ludzie maja rozne zdania a ten temat ale znam go na tyle rozmawaialm z nim wlasnie o tym co mowisz o wyworzeniu itp hehehe to patrzal na mnie jakna wariatke ze to nie jest tak ze nigdy tak nie bylo
jedyne co jest u nich chore to to ze moga brac slub z kuzynkami padlam jak to uslyszalam np moja corka bierze slub z synem mojej siostry;/ to jest choreee ale tak poza tym sa tacy sami jak my:)

patrysia to sie nie dziwie hehhehehe tez sie bym wkurzyla ja mam problem z jego szafa jak on mnie wnerwia ciagle wrzuca ciuchy do szafy doslwonie jak pilke do koszykowki wrzuca plum i zayka a ja otwieram i sie zasypuje jego ciuchami:p:p:p:p:p:p:p

femeee heheh ja nie urzywam naszczescie tamponow :p:p:p:p

Ostatnia edycja:
no juz pialam ma 41 lat wyglada wydaje mi sie mlodo jak na swoj wiek.
ale od zawsze byla bardzo odwazna obrotna itp.

patrycja moi rodzice zlozyli pismo o wyjasnienie i pzredtsawienie im tych dokumentow. ale olali sprawe wiec rodzice mysleli ze odpuscili sobie bo wiedza ze nie wygraja. minelo juz chyba 6 lat.... i pytali prawnika co robic skoro nakaz zaplaty dostal tata i prawnik powiedzial ze w takiej sytuacji trzeba to zpalacic i mozna probowac walczyc o to ale ciezko im bedzie juz to wygrac.

ja by siep oplakala jakby ktos mi tak zrobil powazie ci mowie ale zobaczysz zaplaci za swojeee

FEMME a co do psychiki 2 lata depresja i mam nerwice lekowa wiesz co to nerwica lekowa boje sie siedziec sama boje sie jesc jedzenie sprawdzam date waznosci na produktach w sklepieie 3 godziny a jak cos kupie i mi zasmiedzi od razu wyrzucam jak cos zjem i mi nie podpasuje wymiotuje nasile jak mnie cos zaboli mysle ze umre nie przespane noceeeee bardzo duza nerwowosccc czasem wychodze z domu 10 razy bo nie chce na nikogo nerwow wyladowywac bo wem ze to moja nerwica a nie realne zycie potrafie schudnac czasem 10 kg w ciagu miesiaca potem przytyc 15 wiec wyobraz sobie co mi zrobil moj kochany ex

na poczotku bylo jeszcze gorzej przez ol roku z wyra nie wynurzalam sie plakalam calymi dniami chcialam sie zabic o byly jazdyyyy a moj ex mowil ze jestem chora psychicznie i ze z warjatka nie bedzie czujecie jak mnie wspieral ale po lekach bylo oki potem sie okazalo ze mam nerwice i z tego juz niewtjde a jakbyscie mnie zobaczyly powiedzialybyscie ze jesteeeeeem tak spokojna jak nie wem co :):):):):): nauczyka sie z tym zyc i nie daje po sobie poznac ze cos mi jestale jak jest zle zamykam sie wp okoju gasze swiatlo wszystko zamykam oczy i probuje sie pozbierac

soso majac cos takiego powaznie zastanawiałabym sie nad decyzją o ciąży, pozornie nie zwiazane ale jednak taka nerwica ma spore oddziaływanie na dzieci

SOSO - nie ja aż takich wariacji nie mam ;-) ja po prostu strasznie nerwowa i spięta jestem ... wyobraź sobie ostatnio taka spięta jestem że nie mogę się na tyle rozluźnić żeby tampona wsadzić ... masakra jakaś i mam całą twarz (usta i w środku) poobgryzane nie mogę się odzwyczaić :sorry:

DAFFI - o ja pierdziele to są mendy z tego plusa :szok: masakra ... no i faktycznie masz mamę hardcorową :laugh2: fajnie pewnie młoda co ? ;-)
ja jak się pokłócę z mężem albo się czymś stresuję to też obżeram usta od środka i policzki. Czasem tak mocno, że mnie z tydzień to wszystko boli, szczypi i jeśc nie idzie.

soso majac cos takiego powaznie zastanawiałabym sie nad decyzją o ciąży, pozornie nie zwiazane ale jednak taka nerwica ma spore oddziaływanie na dzieci

oj wiem kochanaaaa wiemm rozmawilam z moim lekarzem na te temat i powidzial mi ze musze sie liczyc ze swoimi decyzajami ale co do dzieci kochana powiem ci ze jestem calkiem innaa nigdy nie daje po sobie ponac jak cos mi jest moja mala jeszcze ie widziala mnie w stresie oczywiscie jak na rozrabiala to sie jej powiedzialo ale nie zebym darla sie :) dlatego nie podchodze do ciazy jakos jak wyscigi co bedzie to bedzie a wiem ze jak bede w ciazy bede musiala uwazac jeszcze bardziej co moze mi i pomoze nad moimi nerwami hormony robia swoje wiadomo zobaczymy jak to bedzieee nie powiem ze masz duzo racji kochana ale jezeli chce byc z nim wziasc slub to napewno i na dziecko musze sie zdecydowaccc teraz podchodze do ciazy z dystansem nie mysle o tym nic a nic co ma byc to bedzie

reklama
ja jak się pokłócę z mężem albo się czymś stresuję to też obżeram usta od środka i policzki. Czasem tak mocno, że mnie z tydzień to wszystko boli, szczypi i jeśc nie idzie.

mam tak samo.. do tego strzelam stawami w paluchach karku hahhahha... to tak na odreagownaie stresu

Do góry