reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Poczytałam was, ale oczy już mi się kleją i nie dam już rady dużo popisać.
Koleżanka jutro do mnie wpada i będziemy testować depilację pastą cukrową :-)

lolkak oj wspólczuję takiej marudy. Przybiera dobrze na wadze, kolek nie ma?
U mnie w parafii chrzczą dzieci bez ślubu, jeśli rodzice nie żyją ze sobą. Za chrzest mogłam nie płacić, bo nikt nie chciał ode mnie żadnych pieniędzy i po prostu wrzuciłam kasę do skarbonki :biggrin2:
beacia858 Jeśli dalej się uczysz, podlegasz pod ubezpieczenie rodzinne jednego z rodziców i twoje dziecko również jako członek rodziny. Do ubezpieczenia podaje w takiej sytuacji dziadek lub babcia dziecka. Takie info dostałam z NFZ.
A co do nazwiska- sama musisz zdecydować. Jeśli chcecie się pobrać i będziesz zmieniać nazwisko, to wygodniej byłoby dziecku też dać nazwisko ojca.
Skoro tak cię kocha, że chce mieć cię przy sobie, to czemu straszy rozstaniem?! Zrób tak, żeby dla ciebie i maleństwa było najlepiej i najwygodniej:tak:
tak Kochana, ważyłam 45kg zaraz po porodzie /mam 160cm/, ale co z tego jak cwiczyc się nie chciało, jeśc się jadło co się chciało i ważę 48 albo 49kg /skacze mi ta waga/. I teraz o płaskim brzuszku mogę pomarzyc=(
Może z małym brzuszkiem, ale pozostałe części ciała szczuplutkie przy takiej wadze i wzroście:tak:
Rano jak ok 7 wstałam do Kuby to przezyłam szok... Sebus spal bez dolnej czesci piżami i bez majtek... w sumie miał je zsuniete na sam dół nóg... niewiem czemu tak zrobił heheh
Na polucje nocne to chyba jeszcze za wcześnie?:-D Może mu za ciepło było albo miał luźną piżamkę? Jakby był niespokojny i się drapał po tyłku, to mogłabyś sprawdzić, czy w kupce nie ma owsików.
Makabra w tej przychodni:wściekła/y: Ale najważniejsze, że mały został zbadany i dostał leki:tak:
eve
śliczna ta twoja córcia, a co do dopajania, to akurat moim zdaniem słusznie radzą tylko wodę mineralną:tak: Herbatki nie każdemu dziecku dobrze służą i smakują:tak:
a ja zważyłam dzis Alexa 6kg !!! szok
Tłuścioszek, moja tyle ważyła, jak ponad 4miesiące miała:biggrin2:
Kasiuch
Powodzenia w nowym miejscu :tak:

reklama
kochana widac widac,ja po prostu takie zdiecia wybieram gdzie cudem wyszlam w maire dobrze:)

dobranoc:*
eeee tam....:-)
Hej.... ale jestem wściekła nie macie pojęcia..
wiec tak dotarłam do przychodni i przy rejestracji słysze że lakarka ma dużo osób i nas nie przyjmie:wściekła/y: wiec mówie jej że jak R dzownił to powiedziano mu że mam przyjść no i słysze że nie i koniec .. :angry::angry::angry:chyba że pójde do lekarki i zapytam czy mnie przyjmie... wiec dreptam do lekarki...:crazy: a lekarka od razu pyta co sie dzieje i w jakim wieku dziecko no to jej mówie co i jak no i ona że przyjmie ale dopiero po wszystkich pacjentach.... Siedziałam 1,5 godziny zła jak osa...:angry: Tata mój też tam siedział z Nicola więc miala przynajmmniej z kim pogadac... No i w końcu moja kolej... badanie pytania... no i diagnoza. Zapalenie spojówek i gardła. Wychodzące górne 2....:-:)-( i dostaliśmy antybiotyk do oczka krople do nosa, syropek na gardełko... no i w sumie tyle... R pojechał wykupić recepte .... A ja mam dośc już dzisiaj.. Jeszcze sie R dostało .. w sumie niewiem za co :no:

Kasia ciesze sie że u Was w porządku...
Fikusek ja mam 176 i ok 70 kg... a wygladam jak beczka :///
Ojej współczuje tego zamieszania z lekarzem....:no:
No i nie wierze ze przy takim wzrosie wtgladasz jak beczka...:-p
im blizej konca tym wiecej problemow. :( ja juz mam dosyc.. dzis moj S. sobie wymyslil ze chce zebym u niego juz teraz zamieszkala, a ja chce najpierw skonczyc szkole i na poczatku wole z mama mieszkac ona mi pomoze. a jakbym mieszkala u S. to nie dosc ze na 4 pietrze to jeszcze calymi dniami sama bo on w pracy bedzie. sama nie wiem co mam zrobic. zalezy mi na nim bardzo, kocham go. a jeszcze zeby tego bylo malo to powiedzial ze jesli nie zamieszkam u niego to z nami koniec bo on tak dluzej juz nie moze. ze on chcialby miec mnie juz zawsze przy sobie. budzic sie przy mnie i zasypiac, i wracac z pracy i wiedziec ze bede na niego czekac. ja juz nie wiem sama co mam robic.. mam juz dosyc tego wszystkiego.. :((

Kasiuch dobrze, że dolecieliscie cali i zdrowi. i super ze wam sie podoba.

patrycja mam nadzieje, ze Kubusiowi przejdzie szybko choroba.

Daffi wspolczuje klopotow z kupka u Julki..
Hmmm, szczerze to ja na Twoim miejscu bym sie wyprowadzila do faceta.... co jak co ale odkladanie tego na... jakies kilka lat pozniej czy cos to dla mnie dziwne... albo byc razem, mieszkac razem itd. albo tak jak mowi koniec. macie miec razem dzidziusia... a w ciagu dnia z jednym bąblem dasz sobie rade:-) trzeba wierzyc w siebie kochana:-) mama twoja przeciez moze do was przyjerzdzac i pomagac w gorszych dniach.
Ale decyzja nalezy do Ciebie:-)
hej dziewczyki nie nadrobie was nie mam szans nie bylo mnie bo nadzwyczajniej na swiecie nie mialam neta bo ja ciagne neta od kogos heheh obok z odmu nie zalozhylam sama wiec tenktos nie oplacil neta i ja go tez nie mialaam co tam u was lsychac ciesze sie ze jestem juz z wami
O Ty niegrzeczna Ty...... :-D Takie buty:-D hehehehe
Vegas moja Wiktoria waży już 4kg i w czwartek będzie mierzona ale jak na moje oko to już dobila do 60cm bo jest dluga jak moja poduszka ;) z ubranek juz wyrasta 3pajace ida do sasiadki bo Wiki juz nie miesci sie w nie ;/ a kupilam je na noworodka i nie sa idealnie male a juz sa na nia za male ;) rosnie mi modelka a tu macie foto
Zobacz załącznik 302884Zobacz załącznik 302885
Śliczna:-)

Femme to fajnie ze mnie kojarzysz:-) ja Ciebie tez w sumie troszke:-)

Dzien dobry.
Pogoda za oknem beznadziejna... Pada deszcz...:/
Sniadanie zjedzone mniej wiecej, bo chleba nie mam i czekam az mama wróci bo miala mi kupic, wazne ze dzieciki najedzone:-)
Miki bawi sie w łóżeczku. no i musze wam powiedziec ze od 2óch dni maly spi do tej 1-2 w swoim łóżeczku:-) :-p takze powoli sie odzwyczajam od niego... ale szczerze, jakos wole spac z nim niz z M...:-D niewiem czemu i o co chodzi....:-D :dry:
No ide ogarnąc chałupke:-)

Witam z rana. Ja miałam straszne sny w nocy i przez to się nie wyspałam.
dzieciaki jeszcze śpią
Patrycja9009 Justynka tez chudzina, z Mareczkiem wazy tyle samo a jak ja się podniesie to jak piórko a jego to jakby warzył dwa razy tyle co ona. Kto powiedział ze dzieci muszą być pulchne. Justynce tez widać wszystkie żebra i mi też źle się na to patrzy ale co ja zrobię, nie będę przecież na siłę jej tuczyć. Masakra z ta przychodnią. ja bym poszła do domu i poczekała aż w szpitalu zaczną przyjmować, u nas w szpitalu oddzielnie przyjmuje lekarz dziecięcy dlatego nie ma problemu z kolejką.
CLio Oj Aleksik przybiera na wadze oj przybiera.
Kasiuch najważniejsze że dotarliście cali i zdrowi.
Daffi No ciekawe co z tymi kupkami.
Beacia A ile dokładnie Ci szkoły zostało. Porozmawiaj z nim na spokojnie, wytłumacz że nie chcesz być sama w dzień, że źle się wtedy czujesz, że potrzebujesz towarzystwa.

Hej.. u mnie noc superrr.... Kuba wstał tylko 1 raz :):)
Ogólnie to rano wstał z calymi zaklejonymi oczkami... no ale lekarka mnie uprzedzała o tym... to po kroplach...

Famme to nie jest tak bo ja chciałam żeby już go ktoś zbadał.... Jakbym pojechała do szpitala czekałabym 2 razy tyle....
Eliza no niestety tak jest z tą beczką bo mam okropne boczki hehe nawet mój mi pow że wygladaja jak beczka hehe ale brzuch juz prawie straciłam :)
Beacia to Ty musisz wiedzieć czy chcesz sie do niego wprowadzić... Ja na twoim miejscu bym sie jeszcze nie wprowadziła. 7 miesiecy do końca szkoły... w miedzy czasie swieta ferie... potem drugie świeta... pozatym chcesz skończyc szkołę i skoro możesz liczyć na rodziców to kozystaj z tego... Porozmawiaj z nim o tym... ale jak bedzie trzeźwy....

Witajcie:-D
Eve słodka kruszynka :)

Beacia jeśli mu zależy na Was, a sądze że tak to zrozumie i przystanie na ten pomysł :tak:

no i problem powrócił :-( znowu mamy grzyba :-( na tych samych ścianach :-( ja już nie wiem poprostu mamy pecha :-( ile było spokoju miesiąc? :-( i kiedy znowu wylezie:-(

Hej.. u mnie noc superrr.... Kuba wstał tylko 1 raz :):)
Ogólnie to rano wstał z calymi zaklejonymi oczkami... no ale lekarka mnie uprzedzała o tym... to po kroplach...

Famme to nie jest tak bo ja chciałam żeby już go ktoś zbadał.... Jakbym pojechała do szpitala czekałabym 2 razy tyle....
Eliza no niestety tak jest z tą beczką bo mam okropne boczki hehe nawet mój mi pow że wygladaja jak beczka hehe ale brzuch juz prawie straciłam :)
Beacia to Ty musisz wiedzieć czy chcesz sie do niego wprowadzić... Ja na twoim miejscu bym sie jeszcze nie wprowadziła. 7 miesiecy do końca szkoły... w miedzy czasie swieta ferie... potem drugie świeta... pozatym chcesz skończyc szkołę i skoro możesz liczyć na rodziców to kozystaj z tego... Porozmawiaj z nim o tym... ale jak bedzie trzeźwy....

WITAM sie a jak fajnie muc was poczytac:):):):)

PATRYSIA TYBECZKA??? CO JA MAM POWIEDZIEC 167 I 71 KG!!!!!!!! KULA TOCZACA SIE PO ZIEMI :p

BECia DZIEWCZYNY MAJA RACJE NAPRAWDE DPUKI MASZ SZANSE SIED Z RODZICAMNAPEWNO BARDZO CI POMOGA JA TEJ SZANSY NIE MIALAM CO DO SZKOLY ITP MOJA MAMA JAK TYLKO SIE MALA URODZILA POWIEDZIALA PAPA I SAMA SIE NIA ZAJMOWALAM WIEC WSZYSTKO SZLAG TRAFIL WIEC KOCHANA KORZYSTAJJJ

EVI KOCHANA TY TO SIE MASZ Z TYMI SNAMI NAPRAWDE BIDULKOOOO

ELIZKA CO TAMU CIEBIE KOCHANA

FISKUSKU
PAULINQ
DAFIIII
VEGASSSSS ALE Z CIEBIE CHUDZINAAAA ZAZDROSZCZE CIIIIII 49 KGGGG

a u mne???? masakraq wyobrazscie sobie moj ex sie odezwal napisal mi na nk ze mnie przeprasa ze sie nie odzywal al mial komplikacje ze zdrwiem srele morele ta 3 miesiace mial komplikacje ze zdrowiem wiece jask ten czlowiek bajeruje czasem potrafil m takie bajki pisac ze az wstyddd i teraz mu nadzwyczajniej na swiecie nie wierze napisal mi ze kocha mala i ze nie ma do mnie zalu a ja wielkie oczy na co ten idiota ma miec zal ze pil i mnie wyzywal i j od niego odeszlam mowie wam jakis cyrk hehe to sie wyzalilam
a moja mala juz tak mowi ze szok az boje sie jechac na swieta
Vegassss nie zapomnialam o bucikach jewju jeszcze miesiac i swieta 1!!!!!!:)

Witajcie:-D
Eve słodka kruszynka :)

Beacia jeśli mu zależy na Was, a sądze że tak to zrozumie i przystanie na ten pomysł :tak:

no i problem powrócił :-( znowu mamy grzyba :-( na tych samych ścianach :-( ja już nie wiem poprostu mamy pecha :-( ile było spokoju miesiąc? :-( i kiedy znowu wylezie:-(

kochana a grzybem to jest pasudna sprawa wem cos o tym mialam za szafa caly boookkk nic ne dalo sie z tym zrobicccc;/ trzeba bylo kuc scianeeee i na nowo robic;///

Ewi zostalo mi 5 miesiacy szkoly i w maju mtura.

patrycja jemu sie nie da nic wytlumaczyc. on jest tak uparty, ze szok. mowilam mu o szkole ale do niego to nie dociera. bardzo mi na nim zalezy, ale szkola tez jest wazne, i wiem ze z jego wyplaty sie nie utrzymamy. przykro mi ze tak nagle zmienil zdanie na temat naszej przyszlosci.

jak kocha to poczekkaaaa a tak traktowac cie jak ciep otraktowal nie pownieneenn wiec kochana gowa do goryyyy nie zalamuj sie

Ostatnia edycja:
clio no no widac że z Alexa głodomorek:-):-p
Elizka wiesz takie cos jest dla mnieco najmniej uwłaczające..., żeby iść i błagać żeby zmniejszyli opłate za chrzest to smieszne... to powinno być za darmo tym bardziej ze ksieza to nie zakonnicy i oni z kurii normalnie jakas tam kase dostają, poza tym jesli ucza w szkołach to mają pensje nauczycielską....

A mnie se marzy waga 58/60kg:-)

femme kurde tez sie musze na solarke wybrac bo jak wczoraj stanęłam w przedpokoju to sie Tomek smiał ze w sumie nie ma róznicy ściana czy ja:/:-p
patrycja u nas tez zawsze takie kolejki:/ a co do wagi tak... ty to jestes słonica wiesz?:-p
soso witaj z exem cóz sytuacja nie do pozazdroszczenia, a córa pamieta tate?

reklama
clio no no widac że z Alexa głodomorek:-):-p
Elizka wiesz takie cos jest dla mnieco najmniej uwłaczające..., żeby iść i błagać żeby zmniejszyli opłate za chrzest to smieszne... to powinno być za darmo tym bardziej ze ksieza to nie zakonnicy i oni z kurii normalnie jakas tam kase dostają, poza tym jesli ucza w szkołach to mają pensje nauczycielską....
A mnie se marzy waga 58/60kg:-)

femme kurde tez sie musze na solarke wybrac bo jak wczoraj stanęłam w przedpokoju to sie Tomek smiał ze w sumie nie ma róznicy ściana czy ja:/:-p
patrycja u nas tez zawsze takie kolejki:/ a co do wagi tak... ty to jestes słonica wiesz?:-p
soso witaj z exem cóz sytuacja nie do pozazdroszczenia, a córa pamieta tate?

Pewnie ze pamieta jakeis 3 miesiace temu bylam z nia W POLSCE zeby ja zobaczyl zaplacilam 200 euro zeby mi nie marudzil bo mi grozil sprawa w sadzie po pol roku olania sie na dziecko dobre co ?ja nie jestem zla matka i daje kontkat dziecku z ojcem bo nie chce potem zeby mi wypominala too jeszczem usze tego gbura teraz na swieta rosic se o popis na papierarch o zapomoge do przedszkoal bo ie jeste wstanie placic 1000 euro za miesiac ciekawe co z tego wyjdzie;/

Do góry