reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

fikusek u nas jesc co łaska nie podaja kwoty ale pewnie takz 300 ja dawałam 150 nie stac mnie było na wiecej i kij im w oko:-p nawet za darmo musza ochrzcić z reszta razem z mały 7mioro maluszków sie chrzciło wiec ksiadz kasy nałapał

reklama
Ja się go zapytałam ''czy za chrzest co łaska" No to odpowiedział, że "Tak" to powiedziałam, "w takim razie zrozumie ksiądz jak damy 100 złotych, bo mamy ciężką sytuację" A on do mnie, że w żadnym wypadku, bo on za to żadnych kosztów nie pokryje.. Sensowne kwoty od od 500 złotych" Paranoja

umi no u nas nie ochrzcza i juz:) wlasnie jest tak samo ja u lolkak:) u nas za chcrzest 150 zl jest.

A ochrzcił Alana na mszy czy po zakończeniu tak po cichu??

VEGAS - ci faceci ... :dry::sorry: ...ale ja mojej taki tyci tyci kosmyk uciekłam tak tylko dla zasady :-p też by mi szkoda było :-)

UMI - kasę:-p

FIKUSEK - no u chłopców jest inaczej :-)

PATRYCJA - :-)

LOLKAK - ja nie miałam ze chrztem problemu ;-) "bo ksiądz mnie do kościoła nie wpuści za to co usłyszał po odmowie" haha rozwaliłaś mnie tym :-D:-D:-D

A ja nawet nie wiem ile my daliśmy i czy w ogóle coś daliśmy bo ja nic o tym nie wiem :-p moja mama chrzest załatwiała bo ona znała babkę która w tej parafii tam pracowała ;-)

kurde ale nudy mam w pracy :-p póki co z 2 osoby się coś pytały :-p

BECIA - ja bym nie dała dziecku nazwiska innego niż ja mam ...później się rozstaniecie czy coś i będziesz musiała ze wszystkim do niego latać bo dziecko nie będzie miało Twojego nazwiska... ja bym tak nie zaryzykowała

Ostatnia edycja:
Beacia Przy akcie urodzenia podajesz gdzie dziecko ma być zameldowane.

zgodnie z ustawą o finansowaniu świadczeń opieki zdrowotnej ze środków publicznych mówi, że dzieci do 18 roku życia oraz kobiety w ciąży i w połogu, tzn. do 42 dnia po porodzie mają prawo do świadczeń zdrowotnych, nawet jeśli nie są ubezpieczone. Oczywiście lekarz nie może odmówić wykonania świadczenia takiej osobie i rozlicza ją wówczas z NFZ na innym druku - ze leczenie tych pacjentów płaci budżet państwa. Za leczenie dzieci ubezpieczonych płaci budżet NFZ - z naszych składek.

Ojciec musi uznać dziecko a Ty to potwierdzić jak ma mieć jego nazwisko (jak nie jesteście małżeństwem oczywiście)

Femme fatal cóż mam niewyparzony język ;-)

Ostatnia edycja:
Ja się go zapytałam ''czy za chrzest co łaska" No to odpowiedział, że "Tak" to powiedziałam, "w takim razie zrozumie ksiądz jak damy 100 złotych, bo mamy ciężką sytuację" A on do mnie, że w żadnym wypadku, bo on za to żadnych kosztów nie pokryje.. Sensowne kwoty od od 500 złotych" Paranoja

A ochrzcił Alana na mszy czy po zakończeniu tak po cichu??

Alan byl chrzczony na mszy w lany powniedzialek:)

lolkak kosztów niby czego? paliwa do samochodu? za 500 zl to sorry ale woda swiecona tyle nie ksztuje za msze sie płaci przewaznie 50 zł wiec sorry niech spada... ja tez nie dawałam wiele bo nie miałam:/ a jak bym nawet miała to wolałabym małemu cos kupic

edit beacia normalnie nic nie musisz robic dziecko ma odgórnie ubezpieczenie, jak zaczniesz pracowac to wtedy sobie go wpiszesz/ ewentulanie ją:-p a tak wszystkie swiadczenia na maluszki opłaca państwo:-) z ubezpieczeniem nie ma żadnych problemów jakby to ujac maluszki sa pod ochroną:-p

femme mój to za kieliszek chycił:-p

Ostatnia edycja:
Alan byl chrzczony na mszy w lany powniedzialek:)

hahah dobra data :-)

Beacia w poprzednim poście jest o tym, bo później to dodałam;-) A jak twój facet dostanie inną umową to po prostu doda dziecko do swojego ubezpieczenia.

lolkak kosztów niby czego? paliwa do samochodu? za 500 zl to sorry ale woda swiecona tyle nie ksztuje za msze sie płaci przewaznie 50 zł wiec sorry niech spada... ja tez nie dawałam wiele bo nie miałam:/ a jak bym nawet miała to wolałabym małemu cos kupic

No proste, że tak. A co do paliwa to nie wiem czy te 500 by proboszczowi starczyło na długo bo ma BMW X5 ;-)

reklama
no u nas 150 zl zaqwolal i mysle ze jest okbo organiscie czesc tez musialo sie zwrocic:) wiec ta kwota nie byla dla mnie duza.

lolkak taka data bo i tak gosci mialamw domu na swieta wiec po prosru zrobilam tez chrzest:)

Do góry