reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Lolkak to mnie rozwaliłas... U mnie nie było z niczym problemu.. Przy Sebusiu to poszłam do samego proboszcza bo chcieliśmy w środku tyg chrzcić... i nie robił żadnych problemów... za chrzest było co łaska.. daliśmy 50 zł.
Przy Kubie to samo z tym że daliśmy 100 zł a raczej R wcisnoł ksiedzu na siłe bo nie chciał nic....
I nie było żadnych rozmów typu że zgrzeszyłam bo poszłam do łózka przed ślubem itp... paranoja jakaś...

reklama
W ogóle większość teorii kościelnych to paranoja. W końcu papież powiedział ostatnio, że prezerwatywa to antykoncepcja, ale dla prostytutek ;-)

Ja bym chciała na Boże Narodzenie właśnie ze względu na to, że nie trzeba by było 2 imprez robić ;-) bo rodzinka i tak będzie ;-)

LOLKAK - ja robiłam 1 dnia świąt właśnie żeby nie robić nic dodatkowego tym bardziej że ja nie nalezę to praktykujących i mnie ten chrzest w sumie wisiał..

UMI - haha no ta :-p u mnie nie pamiętają co ja wzięłam ale albo kasę albo kieliszek ale sądząc po moim charakterze to kasę chwyciłam :-p

Femme Powróciłaś na stare śmiecie. Fajnie. Co do spania i budzenia w nocy na jedzenie to jeśli Nina jest jak mój Mareczek to nafaszerowanie przed spanie może coś zdziałać. Mareczek kilka poprzednich nocy przed spaniem wypijał tylko mleko i od razu zwykle padał a potem po północy się budził i nie wiadomo co chciał a wczoraj na wieczór dałam mu coś bardziej stałego to spał całą noc.
Vegas Ja taka noc miałam z soboty na niedzielę.
Co do obcinania włosków to dziewczynce z początku chyba lepiej obciąć bo potem włoski jakby szybciej rosną. Ja teraz musiałam obciąć Justynce włoski bo miała taką szczecinkę, takie rzadkie a teraz widzę że gęściejsze się robią po ścięciu.
'
co do chrzczenia dzieci. to powiem tak.
dziecko ksiądz ma obowiązek ochrzcić, przecież to nie dziecko zgrzeszyło tylko rodzice. W szpitalu przecież chrzczą dzieci jeśli ich życie jest zagrożone. A taki muzułmanin bez problemu może się ochrzcić a niczemu winne dziecko nie.

lolkak taka fura a ty mu ze stówka wyjeżdżasz:-p to ja mu sie nie dziwie hihi tez bym o samochodzie przygadała temu ksiedzu mojemu ale on wiecznie rowerem jeździ:-p
fikusek a mieliscie specjalna msze? bo u nas chrzty sa zawsze o 14:00 i nie zaleznie czy jest ktos do chrztu czy nie ta msza i tak sie odbywa
pati oooo widzisz to fajny ksiadz:-)

a ja wam powiem ze w tym roku umarł proboszcz mojej parafi równy gosć... na serio takiego ksiedza ze swiecą szukać, i gdyby mi któryś z ksieży zaczą gadac ze mi nie ochrzci od razu poleciałabym na skarge do proboszcza, miałabym chrzest od reki, teraz mamy innego i taki muł z niego że mi sie rzygać chce... nawet Kacper go nie lubi ostatnio sie rozplakał jak szedł za ofiarą...

edit femme ja nic nie chwyciłam u mnie takiego czegos nie było:-p

ewi popieram w 100% !!!

lolak co za hamstwo chcą zeby dzieci rodzić a chrzcić nie ma kto PARANOJA !!! ja chrzcze w bazylice ojców franciszkanów oni są super bo w mojej parafii to też ale o ślub itp a tam zero problemu nic nawet o kwocie nie mówili za chrzest :) my mamy 5 grudnia hihi przed mikołajem :) dasz rade :) a jak Majusia?

ja sie ambitnie wziełam za rozladzanie lodówki :D

PONAWIAM INFORMACJĘ ODDAM 30KAPSUŁEK WIT D I K !!!

Dziewczyny ja sie chyba załamie :/:/
Już było dobrze z Kuba a tu dupa kuźwa.... znów ma straszną gorączke...no i jesteśmy umówieni do lekarza... martwie sie o niego...
juz sie nastawiam na antybiotyk.... bo inaczej chyba nie da rady :(:(
tyle dobrze że Sebusiowi przechodzi już....

Umi no on był jeszcze jak chrzcił Sebusia księdzem ale teraz juz jest proboszczem... uczył mojego w gimnazjum i poznał go oczywiście hehehe

reklama
umi u nas zawsze chrzci sie dzieci na godz 13 to jest zwykla masz i jak nie ma chrztow to tez jest:) w lany z Alanem chrziclo sie 9 cioro dzieci:)

no wlasnie ksiadz ma prawo odmowic chrztu bo nie powinno sie dziecka w grzechu wychowywac a jezeli nie jest sie po slubie to wlansie jest grzechem. Wiec dla mnei tu nie ma zadnej paranoi:)

clio macie chrezest w roczek Alana:D

Do góry